Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Temný případ: S01E03

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
A jinak prostě parádička největší, naposledy takovýhle "what if" debaty pamatuju u seriálu v Jardusově ikonce :).
11682
A jinak prostě parádička největší, naposledy takovýhle "what if" debaty pamatuju u seriálu v Jardusově ikonce *:)*.
0 0
reagovat
Tede, čet sem i PM-ko, ale napíšu to sem, páč se to hodí.
Ti, co viděli S01E04, klidně klikejte.
Podle mě nemáš pravdu se schizofrenikem a tim, že se s manželkou vůbec neviděl. Přemejšlel sem nad tim, o tomhle to nebude. Proč? Cohle sakra dobře ví, jaký jsou ti motorkáři zvířata. Dělal s nima. Tudíž potřeboval, aby se na Rusta mohl 100% spolehnout, aby za nim on tím autem do 30-ti vteřin fakt přijel, kdyby šlo (šlo!) o hubu. A tak si sedl s jeho ženou, aby mu nedávala takovou čočku a nic moc nevyčítala před akcí. Naději. A pak si sedl v baru s Rustym a řekl mu, že všechno bude OK, že s ní mluvil - aby Rusty zachoval chladnou hlavu. Easy. Cohle každýmu řekl, co potřeboval slyšet (páč je chytrej jak rádio), aby se nic nepodělalo. A v prvním díle scéna s Rustyho rodinou u stolu? Cajk - prostě se nechce srát a zajímat o vztahy jinejch. Když mu ale vztahy jinejch posíraj případ, je jasný, že je třeba něco udělat, něco někomu říct. Uf.
11681
Tede, čet sem i PM-ko, ale napíšu to sem, páč se to hodí. Ti, co viděli S01E04, klidně klikejte. [spoiler]Podle mě nemáš pravdu se schizofrenikem a tim, že se s manželkou vůbec neviděl. Přemejšlel sem nad tim, o tomhle to nebude. Proč? Cohle sakra dobře ví, jaký jsou ti motorkáři zvířata. Dělal s nima. Tudíž potřeboval, aby se na Rusta mohl 100% spolehnout, aby za nim on tím autem do 30-ti vteřin fakt přijel, kdyby šlo (šlo!) o hubu. A tak si sedl s jeho ženou, aby mu nedávala takovou čočku a nic moc nevyčítala před akcí. Naději. A pak si sedl v baru s Rustym a řekl mu, že všechno bude OK, že s ní mluvil - aby Rusty zachoval chladnou hlavu. Easy. Cohle každýmu řekl, co potřeboval slyšet (páč je chytrej jak rádio), aby se nic nepodělalo. A v prvním díle scéna s Rustyho rodinou u stolu? Cajk - prostě se nechce srát a zajímat o vztahy jinejch. Když mu ale vztahy jinejch posíraj případ, je jasný, že je třeba něco udělat, něco někomu říct. Uf.[/spoiler]
0 0
reagovat
Já jsem myslel, jakože Marty i Cohle říkali v současnosti, že ten případ v 1995 vyřešili, ne že ty dva černoši vyřešili ten případ ze současnosti.
Já jsem teda tu větu "tak začněte klást správný otázky" moc neřešil, ty za tím vidíš co? Že pokud se mu budou černoši zamlouvat, tak jim vyklopí, že je v utajení a furt na tom dělá?
Ale teď když už vím, co řekl autor předlohy, tak to už vidím stejně. V šestým díle zatknou/zastřelí Reggieho, ale zároveň budou vědět, že v tom nemohl jet sám a na guvernéra/bratrance nebudou mít důkazy, bude následovat práce v utajení, homeless image, atd.
11679
[spoiler]Já jsem myslel, jakože Marty i Cohle říkali v současnosti, že ten případ v 1995 vyřešili, ne že ty dva černoši vyřešili ten případ ze současnosti. Já jsem teda tu větu "tak začněte klást správný otázky" moc neřešil, ty za tím vidíš co? Že pokud se mu budou černoši zamlouvat, tak jim vyklopí, že je v utajení a furt na tom dělá? Ale teď když už vím, co řekl autor předlohy, tak to už vidím stejně. V šestým díle zatknou/zastřelí Reggieho, ale zároveň budou vědět, že v tom nemohl jet sám a na guvernéra/bratrance nebudou mít důkazy, bude následovat práce v utajení, homeless image, atd.[/spoiler]
0 0
reagovat

Jardus

Imho se nakonci nádherně projeví idiocie českého překladu názvu. Jasně poznáme, co to znamená být "True Detective" :)
11678
Imho se nakonci nádherně projeví idiocie českého překladu názvu. Jasně poznáme, co to znamená být "True Detective" :)
Jardus
0 0
reagovat

Jardus

"Neříkali náhodou v současnosti, že ten případ vyřešili?"
Ty si vážně nepamatuješ na konec prvního dílu? Detektivové položili otázku, jak je možné, že x let poté se stala stejná (podobná) vražda, když pachatele dopadli. Cohle se usmál, napil se piva, a zahlásil něco ve smyslu: "tak začněte klást správné otázky"

Jako on je to naprosto neskutečnej šílenec. Jak už bylo řečeno, normálně jsou pod falešnou identitou (u feťáků) jedenáct měsíců. Cohle tam byl čtyři roky. Detektivové si myslí, že drží trumfy a pomalu dávkovanejma informacema o tom budou přesvědčovat i diváka. Ale říkám ti, že Rusty na tom maká v utajení doteď. Jenom jako ožralej na první pohled ne nebezpečnej houmlesák mohl uniknout oku guvernérovu. Vždyť on ten guvernér dělal tlaky na jejich šéfa už po prvním tejdnu. Podle autora předlohy je prvních šest dílů ohraničenejch.

Sám k tomu řekl tohle: "I’ve enjoyed reading people theorize about what’s going to happen because it’s a sign that you’re connecting. But I’m also sort of surprised by how far afield they’re getting. Like, why do you think we’re tricking you? It’s because you’ve been abused as an audience for more than 20 years. The show’s not trying to outsmart you. And really if you pay attention… if someone watches the first episode and really listens, it tells you 85 percent of the story of the first six episodes.'" Takže šestá epizoda bude imho chycení té malé ryby a start Cohleový undercover existence, která vysvětlí proč se navenek projevuje jako ožraleckej houmles. Tu pravou velkou rybu (za přispění dvou černošských detektivů) chytí až v díle osmém...
11677
[spoiler]"Neříkali náhodou v současnosti, že ten případ vyřešili?" Ty si vážně nepamatuješ na konec prvního dílu? Detektivové položili otázku, jak je možné, že x let poté se stala stejná (podobná) vražda, když pachatele dopadli. Cohle se usmál, napil se piva, a zahlásil něco ve smyslu: "tak začněte klást správné otázky" Jako on je to naprosto neskutečnej šílenec. Jak už bylo řečeno, normálně jsou pod falešnou identitou (u feťáků) jedenáct měsíců. Cohle tam byl čtyři roky. Detektivové si myslí, že drží trumfy a pomalu dávkovanejma informacema o tom budou přesvědčovat i diváka. Ale říkám ti, že Rusty na tom maká v utajení doteď. Jenom jako ožralej na první pohled ne nebezpečnej houmlesák mohl uniknout oku guvernérovu. Vždyť on ten guvernér dělal tlaky na jejich šéfa už po prvním tejdnu. Podle autora předlohy je prvních šest dílů ohraničenejch. Sám k tomu řekl tohle: "I’ve enjoyed reading people theorize about what’s going to happen because it’s a sign that you’re connecting. But I’m also sort of surprised by how far afield they’re getting. Like, why do you think we’re tricking you? It’s because you’ve been abused as an audience for more than 20 years. The show’s not trying to outsmart you. And really if you pay attention… if someone watches the first episode and really listens, it tells you 85 percent of the story of the first six episodes.'" Takže šestá epizoda bude imho chycení té malé ryby a start Cohleový undercover existence, která vysvětlí proč se navenek projevuje jako ožraleckej houmles. Tu pravou velkou rybu (za přispění dvou černošských detektivů) chytí až v díle osmém...[/spoiler]
Jardus
0 0
reagovat
Jak v dnešním díle říkal Charlie ve vězení ..."Mluvil o jednom místě na jihu, kam zbohatlíci chodí uctívat ďábla", tak mě hned napadl ten bratranec guvernéra z konce prvního dílu - reverend Tuttle. "Že tam obětujou děcka" - jak říkali oba v současnosti o hrdinský scéně, vyvedení děcek z lesa. Takže to je podle mě úplně jasný, že v tom jede guvernér/jeho bratranec/církev.

Že by na tom nepřestal pracovat? Neříkali náhodou v současnosti, že ten případ vyřešili?

Ale jestli budeš mít pravdu s tím, že na tom pořád i v současnosti oba dělají a že teda lhali i v tom, že se neviděli od roku 2002, tak teda klobouk dolů.

A on teda v nějakém díle má být nějaký brutální twist?


Jinak k dalšímu dílu už si musím fakt načnout Jamesona, PP na mě funguje :D

btw TD má snad jednu z nejlepších úvodních znělek, co jsem kdy viděl/slyšel :+
11676
[spoiler]Jak v dnešním díle říkal Charlie ve vězení ..."Mluvil o jednom místě na jihu, kam zbohatlíci chodí uctívat ďábla", tak mě hned napadl ten bratranec guvernéra z konce prvního dílu - reverend Tuttle. "Že tam obětujou děcka" - jak říkali oba v současnosti o hrdinský scéně, vyvedení děcek z lesa. Takže to je podle mě úplně jasný, že v tom jede guvernér/jeho bratranec/církev. Že by na tom nepřestal pracovat? Neříkali náhodou v současnosti, že ten případ vyřešili? Ale jestli budeš mít pravdu s tím, že na tom pořád i v současnosti oba dělají a že teda lhali i v tom, že se neviděli od roku 2002, tak teda klobouk dolů. A on teda v nějakém díle má být nějaký brutální twist?[/spoiler] Jinak k dalšímu dílu už si musím fakt načnout Jamesona, PP na mě funguje *:D* btw TD má snad jednu z nejlepších úvodních znělek, co jsem kdy viděl/slyšel *:+*
0 0
reagovat
No, po čtyřech epizodách mám v hlavě nějakou tu teorii a je na čase jí tu prezentovat. Pokud jste epizody viděli, můžete v klidu klikat, vycházíme ze stejného podhoubí.

Okamžitě zavrhuju šílenou teorii
že Rusty a Cohle jsou jedna osoba o vzoru Fight clubu. Nechci fetišisticky sledovat jednotlivý interakce s ostatními, ale nesedí mi to a autor by tohle neudělal.

Má první (říkejme jí ta šílenejší) teorie je následující:
Ta rabbit hole začíná a končí u Cohlea a v tomhle díle třeba s manželkou Rustyho v kavárně vůbec nemluvil. Dost věcí je jeho představa. Zfetovaná představa, která divákovi dává falešnej pocit jistoty toho, že na spáchání toho a toho by přece neměl čas. Podle mě se ukáže, že je to schizofrenik. Cohleova absurdní a na první pohled nereálná psychiatrická péče o Rustyho manželku v kavárně a následnej dialog s Rustym to neznačila. Tohle fakt nebude jen tak. Však si vzpomeňte na první setkání Cohlea s jeho manželkou u něj doma. Ta změna je až příliš nápadná.

Ta druhá, imho reálnější je:
Vzpomínáte si, jak tam někdy ve druhém díle přišel na stanici politik/farář? Co když za tím nakonec bude opravdu církev a guvernér? Guvernér, kterej tam byl zmiňovanej v tom smyslu, že má extrémní zájem na rychlém vyřešení případu?

A co když ten twist nebude, že Cohle je schizofrenik, ale stejně jako byl šílený čtyři roky v utajení s drogama, tak teď hraje roli zarostlýho houmlesáckýho alkoholika a jako True detective na tom případě doteď nepřestal pracovat?

Je v prvním díle překvapenej, když mu detektivové řeknou, že ten pachatel, kterýho zabásli, nemohl spáchat ten další (budoucí) zločin? Není. Jenom je s úsměvem pobídne, že by měli začít pokládat ty správné otázky.

True Detective totiž nenechá případ nedořešenej. Pouze takovej detektiv je ochoten obětovat x let života tomu, aby za mříže dostal pravého pachatele. A Rusty v tom imho jede s ním. Oba jsou sice na separátním výslechu, ale jako hodinky v tomhle dílu na výslechu poprvé společně zalhali o Cohleově cestě za nemocným otcem. Uvidíme, v čem zalžou příště a pro koho na konci ti dva vyslýchající černoši budou opravdu pracovat.
11675
No, po čtyřech epizodách mám v hlavě nějakou tu teorii a je na čase jí tu prezentovat. Pokud jste epizody viděli, můžete v klidu klikat, vycházíme ze stejného podhoubí. Okamžitě zavrhuju šílenou teorii [spoiler]že Rusty a Cohle jsou jedna osoba o vzoru Fight clubu. Nechci fetišisticky sledovat jednotlivý interakce s ostatními, ale nesedí mi to a autor by tohle neudělal.[/spoiler] Má první (říkejme jí ta šílenejší) teorie je následující: [spoiler]Ta rabbit hole začíná a končí u Cohlea a v tomhle díle třeba s manželkou Rustyho v kavárně vůbec nemluvil. Dost věcí je jeho představa. Zfetovaná představa, která divákovi dává falešnej pocit jistoty toho, že na spáchání toho a toho by přece neměl čas. Podle mě se ukáže, že je to schizofrenik. Cohleova absurdní a na první pohled nereálná psychiatrická péče o Rustyho manželku v kavárně a následnej dialog s Rustym to neznačila. Tohle fakt nebude jen tak. Však si vzpomeňte na první setkání Cohlea s jeho manželkou u něj doma. Ta změna je až příliš nápadná.[/spoiler] Ta druhá, imho reálnější je: [spoiler]Vzpomínáte si, jak tam někdy ve druhém díle přišel na stanici politik/farář? Co když za tím nakonec bude opravdu církev a guvernér? Guvernér, kterej tam byl zmiňovanej v tom smyslu, že má extrémní zájem na rychlém vyřešení případu? A co když ten twist nebude, že Cohle je schizofrenik, ale stejně jako byl šílený čtyři roky v utajení s drogama, tak teď hraje roli zarostlýho houmlesáckýho alkoholika a jako True detective na tom případě doteď nepřestal pracovat? Je v prvním díle překvapenej, když mu detektivové řeknou, že ten pachatel, kterýho zabásli, nemohl spáchat ten další (budoucí) zločin? Není. Jenom je s úsměvem pobídne, že by měli začít pokládat ty správné otázky. True Detective totiž nenechá případ nedořešenej. Pouze takovej detektiv je ochoten obětovat x let života tomu, aby za mříže dostal pravého pachatele. A Rusty v tom imho jede s ním. Oba jsou sice na separátním výslechu, ale jako hodinky v tomhle dílu na výslechu poprvé společně zalhali o Cohleově cestě za nemocným otcem. Uvidíme, v čem zalžou příště a pro koho na konci ti dva vyslýchající černoši budou opravdu pracovat.[/spoiler]
0 0
reagovat
Chá chá. Taky jsem se přišel vyjádřit, že pořád jsem se udržel. 8)
11668
Chá chá. Taky jsem se přišel vyjádřit, že pořád jsem se udržel. *8)*
0 0
reagovat
Ty vole! GTA meets Potomky lidi... Vice az v diskuzi ke ctvrtemu recapu... Kazdopadne, rika se, ze by clovek pred spanim nemel sledovat nic napinaveho, jinak se mu bude blbe usinat. Ja neusnu asi nikdy po tomto dilu...
11667
Ty vole! GTA meets Potomky lidi... Vice az v diskuzi ke ctvrtemu recapu... Kazdopadne, rika se, ze by clovek pred spanim nemel sledovat nic napinaveho, jinak se mu bude blbe usinat. Ja neusnu asi nikdy po tomto dilu...
0 0
reagovat

Dr.Z

Jelikož sem za posledních pár let poznal, že moje (normálně ultravtipné) vtipy často ztrácí v internetových pavučinách smysl, tak to raději rozvedu a řeknu, že cituju ze současné epizody a neberu ti tvé výsostné právo koukat na jakoukoliv tv show kdykoliv a jakkoliv uznáš za vhodné. Konec prvního dnešního disclaimeru... :D
11662
Jelikož sem za posledních pár let poznal, že moje (normálně ultravtipné) vtipy často ztrácí v internetových pavučinách smysl, tak to raději rozvedu a řeknu, že cituju ze současné epizody a neberu ti tvé výsostné právo koukat na jakoukoliv tv show kdykoliv a jakkoliv uznáš za vhodné. Konec prvního dnešního disclaimeru... *:D*
Dr.Z
0 0
reagovat

Dr.Z

"You fucking wet-noodle, whiskey-dick faggot fuck. I will skull-fuck you, you bitch"

Následuje ♪
11661
"You fucking wet-noodle, whiskey-dick faggot fuck. I will skull-fuck you, you bitch" Následuje ♪
Dr.Z
0 0
reagovat
Vy jste teda pokušitelé. Ale já to vydržím, až budou všechny díly a pak bude maraton :D
11660
Vy jste teda pokušitelé. Ale já to vydržím, až budou všechny díly a pak bude maraton *:D*
0 0
reagovat

Godlike

Nebudeme řešit detaily, to až pod recapem na tuhle epizodu. Ale ten konec byl opravdu myjstrštyk na kterej se bude vzpomínat roky.
11659
Nebudeme řešit detaily, to až pod recapem na tuhle epizodu. Ale ten konec byl opravdu myjstrštyk na kterej se bude vzpomínat roky.
Godlike
0 0
reagovat

TedGeorge

Ne. Možná scéna z Ozymandiase v Breaking Bad, ale nevím, jak byla dlouhá. Možná něco z Homelandu... Ale ne, asi vážně ne. Navíc ten styl, kterým to bylo natočené? Ta dlouhá kamera? Fantazie.
11658
Ne. Možná scéna z Ozymandiase v Breaking Bad, ale nevím, jak byla dlouhá. Možná něco z Homelandu... Ale ne, asi vážně ne. Navíc ten styl, kterým to bylo natočené? Ta dlouhá kamera? Fantazie.
TedGeorge
0 0
reagovat

Godlike

Zeptám se jinak. Vzpomínáš si na intenzivnějších deset seriálovejch minut? Já ne...
11657
Zeptám se jinak. Vzpomínáš si na intenzivnějších deset seriálovejch minut? Já ne...
Godlike
0 0
reagovat

TedGeorge

Spíš jsem nedýchal. A vzhledem k tomu, že jsem dnes omdlel v ordinaci u doktora, jsem k tomu neměl znovu daleko. Intenzivní. Lepší slovo nejde najít.
11656
Spíš jsem nedýchal. A vzhledem k tomu, že jsem dnes omdlel v ordinaci u doktora, jsem k tomu neměl znovu daleko. Intenzivní. Lepší slovo nejde najít.
TedGeorge
0 0
reagovat

Godlike

Taky ses posral? ?)
11655
Taky ses posral? *?)*
Godlike
0 0
reagovat
WHAAAAAT?! Neskutečný! :o
11654
WHAAAAAT?! Neskutečný! *:o*
0 0
reagovat

Davies182

Hele, fakt se z toho posereš ?) A víc už fakt nebudu říkat, ať raději ani netušíš na co ten toaleťák chystat.
11653
Hele, fakt se z toho posereš *?)* A víc už fakt nebudu říkat, ať raději ani netušíš na co ten toaleťák chystat.
Davies182
0 0
reagovat

TedGeorge

:o
Naposledy sem skoro dostal infarkt u Homeland S03E11.
A už neblbni, konec čtvrtý série Dextera přeci nikdy nic nepřekoná 8).
Nebo Houseovu upocenou self-operaci v koupelně.
Nebo...
11652
*:o* Naposledy sem skoro dostal infarkt u Homeland S03E11. A už neblbni, konec čtvrtý série Dextera přeci nikdy nic nepřekoná *8)*. Nebo Houseovu upocenou self-operaci v koupelně. Nebo...
TedGeorge
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se