Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Comicsová válka míří do beden


ikona
Davies182
comicsmensyfyvalka
Jaký slavný comics se podívá do našich obýváků? A co s ním mají společného tvůrci Gravitace?  

Fandové bublinových příběhů na pokračování, zbystřete! Na světlo televizního světla zavítá jeden z nejoceňovanějších comicsů posledních let, militaristická pecka DMZ. O co půjde? Ve fiktivním světě scénáristy Briana Wooda a kreslíře Riccarda Burchielliho se za mořem pokazilo, co se dalo. Amerika se tu totiž v minulosti tak soustředila na válčení po celé zeměkouli, že její zaslepené ministerstvo obrany zanedbalo střežení vlastního území. Záhy už stačilo málo. Místní fragmenty protivládních organizací a milice snadno využily nestřeženého okamžiku, blesková občanská válka se rozhořela naplno. Vratké příměří se nyní zuby nehty daří udržovat na Manhattanu, kterému se však již neřekne jinak než DMZ - tedy demilitarizovaná zóna. A právě sem teď míří i Matty Roth coby naivní a ctižádostivý reportér, aby si splnil svůj sen... Bude jeho kariéra vykoupena krví?

Zní to opravdu zajímavě, a vyobrazené na papíře to vypadá ještě mnohem lépe. Nakladatelství BBArt se také u nás dodneška postaralo o vydání šesti comicsových knih z celkových dvanácti, řadu si čtenáři pochvalují po celém světě. Vlastně ji spíše vynášejí do nebes se slovy, že něco tak atmosférického, drsného a zbytečně nepřikrášlovaného nemá v souvislosti s válečným tématem obdoby. Už se těšíte? Jestli ne, tak vás možná nabudí potvrzená jména lidí, kteří se o hranou adaptaci díla postarají: manželé Jacquemettonovi a David Heyman. Ti první jsou producenty dramatických Mad Men, druhý dohlížel na Cuarónovu Gravitaci. Všechno pak zaštítí seriáloví matadoři, stojící za nedávným sci-fi flákem Helix. Takže? Bylo by sice troufale odvážné domnívat se, že nás čeká další epické válčení ve stylu Bratrstva neohrožených, obavy o nekvalitní propadák ovšem naproti tomu rozhodně nejsou na místě. V SyFy si své ambiciózní projekty pohlídat umí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace