Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 10: Nejhorší seriáloví emzáci


ikona
Dr.Z
doctorscifitop
Který z televizních mimozemšťanů je ten nejhorší? 

V seriálové tvorbě nepochybně existují stovky různých mimozemských forem života. S některými bychom klidně zašli na jedno vychlazený, od jiných bychom se rádi něco přiučili, ale je zde i pár takových, kterým bychom nejradši v obýváku odpálili atomovku. A na ty se teď taky podíváme trochu blíže. Těch šmejdů z vesmíru je dost a vybrat TOP 10 není žádná legrace, proto si určíme nějaká pravidla. Hledáme ty nejhorší z nejhorší, jež se pokoušeli zatopit nám, lidem. Zohledněny jsou jejich plány pro homo sapiens, ale i to, jak jste si kákli do trenek, když jste se s nimi poprvé setkali. Kdo pro nás tedy znamenal největší ohrožení?

10. Kang a Kodos (Simpsonovi)

Tahle dvojka Rigelianů sice na první pohled příliš nebezpečně nepůsobí, člověk by si je totiž mohl snadno zaměnit s mimozemským Laurelem a Hardym, jenže oba bratři se kromě vysmívání se patetickým pozemšťanům čas od času pokouší tu naši krásnou modrou planetu ovládnout.  A nepotřebují k tomu ani flotily létajících talířů, stačí jim unést kandidáty na prezidenta USA, vzít na sebe jejich podobu a nastěhovat se do Bílého domu. Samozřejmě za vydatné pomoci Homera Simpsona.

9. Plačící andělé (Pán času)

Je jasné, že ze všech seriálových mimozemšťanů, jsou právě Andělé ti nejděsivější. Nikdy sice neplánovali zaútočit na Zemi a ovládnout její obyvatelé, ale přece jen se zde párkrát objevili. Nemají žádné armády, bojovou techniku nebo jiné podobné nesmysly, ani je totiž nepotřebují. Plačící andělé jsou trpěliví parchanti, kteří si rádi počkají, až mrknete, až se podíváte stranou a pak vás pošlou zpátky do minulosti. Nejsou to tak žádní krve chtiví barbaři, kteří by vás rozpitvali a vaše orgány použili jako dekoraci v obýváku. Zbaví se vás „civilizovaně“. Zbytek svého života pak dožijete o desítky, možná i o stovky let v minulosti.

8. Lrrr (Futurama)

Další kreslený mimozemšťan z dílny Matta Groeninga je vládce na planetě Omikron Persus 8. Obyčejně nemá s lidmi žádný problém, proč taky, on a jeho ženuška milují pozemské seriály a tráví u nich hodně času. Jenže jakmile se Leela a posádka Planet Express stanou masovými pojídači malinkých Omikroňanů, a navíc se z nich stane oblíbená položka na fastfoodové menu, to už je i na jinak líného Lrrra moc a hodlá se pomstít. Jak jinak než tak, že si pochutná na člověčině. A nemusí to být hned celý člověk, protože třeba takový lidský roh je docela oblíbené afrodiziakum.

7. 456 (Torchwood)

Nejen Doctor Who musel řešit útoky na Zemi. Nejednou se zapotili i chlapci a děvčata z Torchwoodu, když se záhadná rasa pojmenovaná 456, prostřednictvím dětí dožadovala deseti procent lidských potomků. Jenže jakmile nám nějakej šmejd z vesmíru šáhne na děcka, může si být jistej, že nebudeme sedět se založenýma rukama. Dvojnásob to pak platí o Jacku Harknessovi, který se nemíní vzdávat za žádnou cenu a je schopen přinést nejvyšší oběti, aby dosáhl vítězství.

6. Visitors (V)

„Visitors“ se objevili v seriálu V. Původně v roce 1984 a později v remaku před pěti lety. Tahle vyspělá rasa jednoho krásného dne přiletěla, zakotvila nad světovými městy a na rozdíl od emzáků ze Dne nezávislosti neodpálila všechny naše mrakodrapy a významné budovy, chtěli se totiž s lidmi kamarádit. Snažili se nám namluvit, že se s námi podělí o své technologie, když je tu necháme bydlet. Milí, nenásilní a překvapivě lidsky vypadající mimozemšťané to však s námi až zas tak dobře nemysleli. Oni totiž zas tak milí, nenásilní nebyli a už vůbec to nebyli lidi. Ještěrky s námi měly všemožné plány, ale řekl bych, že nám by se moc nelíbily.

5. Borgové (Star Trek)

Přílišná zvědavost někdy škodí, o tom se mohli přesvědčit členové Federace, když narazili na Borgy. Kolektivní mysl, nutkání pomoct ostatním, méně vyvinutým rasám, v upgradu, technologická vyspělost a touha asimilovat, nebo eliminovat, dělá z Borgů jednoho z nejhorších nepřátel Federace planet. Nemají strach, je jich hodně a jde z nich docela hrůza. Mohl se o tom přesvědčit i sám kapitán Picard, který se na nějaký čas nechal vyzdobit slušivými doplňky a hlásal nadřazenost Borgů.

4. Espheni (Falling Skies)

Dlouho nebylo jasné, kdo to vlastně na Zemi ve Falling Skies zaútočil. Jako první na ráně byli samozřejmě Skitteři. Šestinozí vojáci jsou však jen pěšáky a dost dobře i otroky, protože, jak jsme zjistili, ne všichni jsou zrovna nadšení z útoku na naši planetu a jak se zdá, jsou to zmutované oběti z jiných invazí. Espheni jsou tak ti, kteří za vším stojí. Dlouháni s rybí hlavou se zatím moc nepředvedli a vlastně jsme jich ani tolik neviděli. Na špinavou práci mají někoho jiného a zatím jim to vycházelo, lidstvo se jim podařilo téměř vymítit a malé skupinky odporu, až na dílčí úspěchy, nejsou pro ně příliš velkou hrozbou.

3. Goa'uldi (Hvězdná brána)

Stejně jako u Star Treku by se i u Hvězdné brány daly jmenovat desítky různých forem života, se kterými se kdy lidé střetli a jimž museli čelit. Jedni však v tomhle seriálu nad ostatní vyčnívají. Goa'uldi, paraziti, s nimiž měli lidé z SGC potyčky už od samého počátku cestování po galaxii. Netřeba si to však brát osobně, tihle hadi se nemusí ani se sebou, natož s někým, kdo bych chtěl pomáhat slabším a ohrožovat tak Goa'uldí božské divadlo. Nelze se tak divit, že se po krátké době stala Země nepřítelem číslo jedna, a to i v různých alternativních realitách.

2. Cyloni (Battlestar Galactica)

Teď si asi říkáte: „tak počkat, Cyloni nejsou žádní emzáci, jsou to roboti a vyrobili je lidé.“ A máte pravdu, jenže... za a) se po první válce od rodičů odstěhovali a vyvinuli se v něco, v co ani jejich tvůrci nedoufali. A za b) je tu chci, takže se s tím musíte prostě smířit. Cyloni totiž měli na své lidské stvořitele pifku už hodně dlouho dobu a nakonec dali dohromady pár atomovek a přiletěli na neohlášenou návštěvu, během které zredukovali počet lidí na pár desítek tisíc. Tomu se říká slušná práce.

1. Dalekové (Pán času)

Někomu můžou připadnout jako pojízdné popelnice, oni se však považují za to nejvyspělejší a nejlepší, na co můžete ve vesmíru narazit. Taky to všem okolo dávají řádně najevo. Zatímco takoví Kyberlidé se vás pokusí alespoň upgradovat a udělat z vás „lepšího“ člověk, Daleky zajímá jenom exterminace. Pokud vás tedy náhodou k něčemu nepotřebují, můžete si být jistí, že z vás zbude jen mastnej flek. Jejich nepřítelem číslo jedna jsou sice Pánové času, ale vzhledem k tomu, že si Doctor oblíbil lidičky na Zemi, nejednou to přitáhlo jejich pozornost i k nám.

 

Na koho jsme zapomněli? Kdo je váš oblíbený nepřítel lidstva z hlubin vesmíru?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (5)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace