Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 4 důvody, proč je True Detective boží

příspěvky 1 - 15 Napsat příspěvek
Tak dokoukáno, ale asi by mě víc bavil konec, kdy by Rust navěky zůstal v komatu. Nějak si to zasloužil, zvlášť kvůli tomu poslednímu monologu. Konec v labyrintu velmi slušnej, ale tam konfrontace idejí mohla být ještě trochu vyhrocenější ... a teprve pak přejít k činům.

Díly 6-8 bavily, ale ten posun ke konvenčněji stavěnému thrilleru tam je hodně markantní. Prostě se víc zbrojí na finále.

A je škoda, že ta potřeba končit emblematickými záběry vygraduje v 7. dílu zahradníkem narušením POV, kdy je ve scéně vždycky přítomný bu'd Marty nebo Rust. Stejně jako "květinkování". To zamrzí.

P.S. Perlička: furt jsem čekal na úžasnej tracking shot a až zpětně jsem zjistil, že jsem ho minul v jednom jediným okamžiku, kdy jsem u tohohle seriálu usnul. Damn it! :D
12314
Tak dokoukáno, ale asi by mě víc bavil konec, kdy by [spoiler]Rust navěky zůstal v komatu. Nějak si to zasloužil, zvlášť kvůli tomu poslednímu monologu. Konec v labyrintu velmi slušnej, ale tam konfrontace idejí mohla být ještě trochu vyhrocenější ... a teprve pak přejít k činům.[/spoiler] Díly 6-8 bavily, ale ten posun ke konvenčněji stavěnému thrilleru tam je hodně markantní. Prostě se víc zbrojí na finále. [spoiler]A je škoda, že ta potřeba končit emblematickými záběry vygraduje v 7. dílu zahradníkem narušením POV, kdy je ve scéně vždycky přítomný bu'd Marty nebo Rust. Stejně jako "květinkování". To zamrzí. [/spoiler] P.S. Perlička: furt jsem čekal na úžasnej tracking shot a až zpětně jsem zjistil, že jsem ho minul v jednom jediným okamžiku, kdy jsem u tohohle seriálu usnul. Damn it! *:D*
0 0
reagovat
HAL to vystihnul dokonale. :+
12307
HAL to vystihnul dokonale. *:+*
0 0
reagovat
Naprosto dokonala Batmani parodie(inspirace) na intro!

link
12306
Naprosto dokonala Batmani parodie(inspirace) na intro! http://www.youtube.com/watch?v=s2Mmw7WTIX8
0 0
reagovat

Shushika

Ad kresba a rituál: zas tak dobře si to už nepamatuju, ale vím, že nic z toho, co píšeš, mě při sledování netrklo. Co mě zpětně trochu zaráží, je, že (pokud vím) nepadla ani jednou zmínka o skutečný knize The King In Yellow ani jejím autorovi, přitom by to byla asi první věc, co by prověřovali. Ale beru to tak, že se True Detective odehrává ve vesmíru, kde ta kniha nikdy nevyšla, :D anebo o ní věděli, ale nedokázali v ní odhalit žádný relevantní stopy.

Co se týče výslechů v současnosti, roztažený přes několik dílů možná subjektivně působili dlouhý, ale víc než pár hodin trvat nemohly. A to mi přijde cajk. Proč je Rust s Martym absolvovali? Vzhledem k charakteru případu a jejich vztahu mi to naopak přijde naprosto přirozený a logický. Rust si je chtěl hlavně oťuknout, za jakým učelem ho vyšetřujou a jestli se jim dá věřit, Martyho zas poháněla hlavně zvědavost a nevyřízený účty s Cohlem.
12305
[spoiler]Ad kresba a rituál: zas tak dobře si to už nepamatuju, ale vím, že nic z toho, co píšeš, mě při sledování netrklo. Co mě zpětně trochu zaráží, je, že (pokud vím) nepadla ani jednou zmínka o skutečný knize The King In Yellow ani jejím autorovi, přitom by to byla asi první věc, co by prověřovali. Ale beru to tak, že se True Detective odehrává ve vesmíru, kde ta kniha nikdy nevyšla, *:D* anebo o ní věděli, ale nedokázali v ní odhalit žádný relevantní stopy. Co se týče výslechů v současnosti, roztažený přes několik dílů možná subjektivně působili dlouhý, ale víc než pár hodin trvat nemohly. A to mi přijde cajk. Proč je Rust s Martym absolvovali? Vzhledem k charakteru případu a jejich vztahu mi to naopak přijde naprosto přirozený a logický. Rust si je chtěl hlavně oťuknout, za jakým učelem ho vyšetřujou a jestli se jim dá věřit, Martyho zas poháněla hlavně zvědavost a nevyřízený účty s Cohlem.[/spoiler]
Shushika
0 0
reagovat

Shushika

Že by tam pár mezer ve scénáři přeci jen bylo, myslíš?
Detektivy IMO až moc tlačil čas, museli se hodně pohnout s případem a kresby a zmínka o dětech jim připadaly irelevantní (jo, i napsaný to zní jako hovadina, ne jenom když jsem si to předem řekl v duchu :D). Po něčem se naopak vrhali - nějaký čuch? Nicméně nemohl se všem těmto věcem později před výslechem věnovat Rust od 2002?
Víc nemohu napsat, aniž bych Ti nespoileroval - dokonce jsem na poslední chvíli umazal jednu větu, neuvědomil jsem si prvně, že u "toho" dílu ještě nejsi :).
12304
Že by tam pár mezer ve scénáři přeci jen bylo, myslíš? [spoiler]Detektivy IMO až moc tlačil čas, museli se hodně pohnout s případem a kresby a zmínka o dětech jim připadaly irelevantní (jo, i napsaný to zní jako hovadina, ne jenom když jsem si to předem řekl v duchu *:D*). Po něčem se naopak vrhali - nějaký čuch? Nicméně nemohl se všem těmto věcem později před výslechem věnovat Rust od 2002?[/spoiler] Víc nemohu napsat, aniž bych Ti nespoileroval - dokonce jsem na poslední chvíli umazal jednu větu, neuvědomil jsem si prvně, že u "toho" dílu ještě nejsi *:)*.
Shushika
0 0
reagovat
Zatím jsem jen u 5. epizody (dva večery po 2+3 epizodách) a myslím, že věhlasu seriálu přispěl z velké části i standardní způsob prezentace epizoda/týden. Kdyby to pustili najednou jako na Netflixu, nestačily by ty náznaky z týdne na týden v hlavách fanoušků tak nabobtnat. Postavy vynikající, setting a feeling jakbysmet, ale chvílemi jsem překvapenej tím, jak nás vedou cestami, které úplně nejdou s logikou.

Proč např.: nijak neprověřují tu kresbu v kostele? Proč je nezajímá informace o rituálech bohatých, kde se obětují děti? Po jiných stopách - stejně na vodě - se naopak vrhají jako ohaři. A nějak nechápu to rámování příběhu v "současnosti". Jako že jsou tam zajímavé a často velmi vtipné črty, ale pochybuju, že by Marty s Rustem hodiny něco detailně vysvětlovali, aniž by tušili, kam tím policisté míří. Logický je, že by je poslali do prdele hned na začátku.
Uvidíme. Samozřejmě je to vytýkání, že Sixtínská měla být víc do modra:)
12303
Zatím jsem jen u 5. epizody (dva večery po 2+3 epizodách) a myslím, že věhlasu seriálu přispěl z velké části i standardní způsob prezentace epizoda/týden. Kdyby to pustili najednou jako na Netflixu, nestačily by ty náznaky z týdne na týden v hlavách fanoušků tak nabobtnat. Postavy vynikající, setting a feeling jakbysmet, ale chvílemi jsem překvapenej tím, jak nás vedou cestami, které úplně nejdou s logikou. Proč např.: [spoiler]nijak neprověřují tu kresbu v kostele? Proč je nezajímá informace o rituálech bohatých, kde se obětují děti? Po jiných stopách - stejně na vodě - se naopak vrhají jako ohaři. A nějak nechápu to rámování příběhu v "současnosti". Jako že jsou tam zajímavé a často velmi vtipné črty, ale pochybuju, že by Marty s Rustem hodiny něco detailně vysvětlovali, aniž by tušili, kam tím policisté míří. Logický je, že by je poslali do prdele hned na začátku. [/spoiler] Uvidíme. Samozřejmě je to vytýkání, že Sixtínská měla být víc do modra:)
0 0
reagovat
Fanoušci už proudí do Carcosy a nacházejí tam zajímavé věci :D
12296
Fanoušci už proudí do [link="http://imgur.com/R4qiwo6"]Carcosy[/link] a nacházejí tam zajímavé věci *:D*
0 0
reagovat
Člověk by skoro zapomněl, že v seriálu ultravážnej Woody je velkej srandista... link
12295
Člověk by skoro zapomněl, že v seriálu ultravážnej Woody je velkej srandista... http://www.youtube.com/watch?v=e2h3ZZ_A8tQ&t=2m5s
0 0
reagovat

Wtf? Viděli jsme stejný seriál?

Proti ostatním třem bodům jediného křivého slova, ale že žádná klišé? What the hell, co je to za hovadinu? :D

Jednak už ten samotný text je blábol, protože hlavní hrdina seriálu přece úplně přesně je tou enormě chlastající "troskou - hrdinou", co vyjde bez problémů z nejhustější přestřelky, ale originálního celkově na tom ději není ani zbla, právě naopak ten příběh byl přímo psaný na to aby se o originalitu vůbec nesnažil.
Pominu že vrahem je zahradník, což je jen takové vtipné pomrknutí, ale celkově to naopak kombinuje ty největší klišé všech detektivkových dob - sériového vraha náboženského fanatika (který detektivní seriál takový díl nemá?) a velkou konspiraci která se "tajemně" odkope už v prvním díle, aby pak hrdiny z pozice moci celou cestu k odhalení co nejvíc brzdila. Včetně totální klasiky "vrať odznak a zbraň, a jdi domů". A navíc je tou konspirující organizací křesťanská církev, což je klišé na kvadrát. Celé finále je pak taky jak vystřižené ze všech detektivek okolo.

Prostě True Detective je originální asi jako Avatar - ten příběh docela funguje, na tom povrchním levelu hlavně, ale funguje hlavně proto že neklasickým způsobem (časové roviny) lepí klasické příběhy dohromady v unikátním prostředí, a díky atmosférieckému pojetí.
12286
Proti ostatním třem bodům jediného křivého slova, ale že žádná klišé? What the hell, co je to za hovadinu? *:D* Jednak už ten samotný text je blábol, protože hlavní hrdina seriálu přece úplně přesně je tou enormě chlastající "troskou - hrdinou", co vyjde bez problémů z nejhustější přestřelky, ale originálního celkově na tom ději není ani zbla, právě naopak ten příběh byl přímo psaný na to aby se o originalitu vůbec nesnažil. [spoiler]Pominu že vrahem je zahradník, což je jen takové vtipné pomrknutí, ale celkově to naopak kombinuje ty největší klišé všech detektivkových dob - sériového vraha náboženského fanatika (který detektivní seriál takový díl nemá?) a velkou konspiraci která se "tajemně" odkope už v prvním díle, aby pak hrdiny z pozice moci celou cestu k odhalení co nejvíc brzdila. Včetně totální klasiky "vrať odznak a zbraň, a jdi domů". A navíc je tou konspirující organizací křesťanská církev, což je klišé na kvadrát. Celé finále je pak taky jak vystřižené ze všech detektivek okolo. [/spoiler] Prostě True Detective je originální asi jako Avatar - ten příběh docela funguje, na tom povrchním levelu hlavně, ale funguje hlavně proto že neklasickým způsobem (časové roviny) lepí klasické příběhy dohromady v unikátním prostředí, a díky atmosférieckému pojetí.
Wtf? Viděli jsme stejný seriál?
0 0
reagovat
Jo, je to prostě super. Pro mě jednoznačně největší klad celé show jsou ty dvě super napsané hlavní postavy a výkony jejich představitelů... Je právě strašně blbý, že Rust a Marty nebudou už v dalších sériích, protože na ty dva chlapy bych se mohla dívat věčně.?)
12285
Jo, je to prostě super. Pro mě jednoznačně největší klad celé show jsou ty dvě super napsané hlavní postavy a výkony jejich představitelů... Je právě strašně blbý, že Rust a Marty nebudou už v dalších sériích, protože na ty dva chlapy bych se mohla dívat věčně.*?)*
0 0
reagovat
Trefné :+ Doufám že nás Pizzolatto za rok nezklame, očekávání budou obrovská... ale věřím že budeme zase zírat s čelistí na podlaze.
Mimochodem, pouštěl jsem si dneska znova onu již legendární jednozáběrovku a... to je takovej nářez!

Davies - Dobře žes to vyměnil, byť by si to většina lidí později při sledování asi nespojila, přeje jen není úplně OK sem dávat fotku pachatele. Navíc se nová fotka i k danému odstavci i víc tematicky hodí.
12283
Trefné *:+* Doufám že nás Pizzolatto za rok nezklame, očekávání budou obrovská... ale věřím že budeme zase zírat s čelistí na podlaze. Mimochodem, pouštěl jsem si dneska znova onu již legendární jednozáběrovku a... to je takovej nářez! [b]Davies[/b] - [spoiler]Dobře žes to vyměnil, byť by si to většina lidí později při sledování asi nespojila, přeje jen není úplně OK sem dávat fotku pachatele. Navíc se nová fotka i k danému odstavci i víc tematicky hodí.[/spoiler]
0 0
reagovat
Ty umíš nahlodat :)! Zkusim s tim teda něco málo udělat, až se večer dostanu na compa...
EDIT: Done, spoiler picture alert eliminated.
12282
Ty umíš nahlodat *:)*! Zkusim s tim teda něco málo udělat, až se večer dostanu na compa... [b]EDIT:[/b] Done, spoiler picture alert eliminated.
0 0
reagovat
No, jak myslíš. ;)
12279
No, jak myslíš. *;)*
0 0
reagovat

Memphis

Kdo ho ještě neviděl :o??
Parohy, divné skulptury i smradlaví burani jsou hned v první části, ty obrázky toho IMO zase tolik neřeknou...
12277
Kdo ho ještě neviděl *:o*?? [spoiler]Parohy, divné skulptury i smradlaví burani jsou hned v první části[/spoiler], ty obrázky toho IMO zase tolik neřeknou...
Memphis
0 0
reagovat
Hezké... Ale pokud článkem chcete prodat seriál někomu, kdo ho ještě neviděl, nebylo by lepší vyvarovat se obrázků z posledních dílů?
12276
Hezké... Ale pokud článkem chcete prodat seriál někomu, kdo ho ještě neviděl, nebylo by lepší vyvarovat se obrázků z posledních dílů?
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se