Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hra o trůny: S04E03

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek
Jamie-Cersei:

Mno po nalistování scény v knížce musím říct, že se v knížce choval prakticky stejně jako v seriálu, jen to Cersei jinak přijala. Je to z jeho úhlu pohledu, vyloženě je tam popisované, že se na ni vrhl, že se bránila a že mu to bylo jedno. Akorát v knížce se pak bránit přestala a (asi) si to pak i trochu užila (spíš to IMO dělala, aby jím pak mohla manipulovat), zatímco v seriálu se jí to teda nelíbilo. Její odlišný přístup jde pak dobře vysvětlit právě tím, co psal GRRM v tom odkaze o dva příspěvky níž. V knížce to bylo poprvé, co Jaimeho viděla po jeho návratu do Králova přístaviště, byl pro ni útěchou, nevěděla, jak se v zajetí a na útěku změnil, myslela si, že jí se vším půjde na ruku... V seriálu už byl v hlavním městě podle mě pěkných pár týdnů, Cersei lezl čím dál víc na nervy a chovala se k němu, jako by byl nějaký odpad. Její reakce je tedy nutně jiná.

Jako samozřejmě Jaimeho chování schvalovat nelze, znásilnění to bylo, ale IMO to nebylo vůbec "out of character", jak si někteří stěžují, jeho jednání bylo prakticky stejné jako v knize, kdyby se to v knize Cersei přestalo líbit, pochybuju, že by byl Jaime k zastavení.

Problém je, že spousta lidí má Jaimeho najednou za kladnou postavu, jenže on je pořád dost šedivá postava, žádný černobílý charakter. Tohle byla jedna z jeho nejslabších chvil - mírně řečeno.

A jak se pořád Amíci v komentářích nad tou scénou pohoršují, že ji tam vůbec dávali, tak zjevně sledují špatný seriál. Martin si vždycky zakládal na realističnosti svého pseudostředověkého světa, a to i se všema negativama. Rozhodně mi to nepřijde jako scéna přidaná jen pro "shock value". Podstatně zbytečnější mi přijde řada nahých scén v první řadě, které tam jsou vysloveně jen proto, aby se splnily kvóty nahých prsou a zadků. Uvidíme v příští epizodě, jak to dál ovlivní vztah J a C. Nedivím se, že se k tomu scénáristi ještě nevyjádřili, protože ta vlna hejtu, co se proti tomu v Americe snesla, je pro mě dost trapná.
12633
Jamie-Cersei: [spoiler]Mno po nalistování scény v knížce musím říct, že se v knížce choval prakticky stejně jako v seriálu, jen to Cersei jinak přijala. Je to z jeho úhlu pohledu, vyloženě je tam popisované, že se na ni vrhl, že se bránila a že mu to bylo jedno. Akorát v knížce se pak bránit přestala a (asi) si to pak i trochu užila (spíš to IMO dělala, aby jím pak mohla manipulovat), zatímco v seriálu se jí to teda nelíbilo. Její odlišný přístup jde pak dobře vysvětlit právě tím, co psal GRRM v tom odkaze o dva příspěvky níž. V knížce to bylo poprvé, co Jaimeho viděla po jeho návratu do Králova přístaviště, byl pro ni útěchou, nevěděla, jak se v zajetí a na útěku změnil, myslela si, že jí se vším půjde na ruku... V seriálu už byl v hlavním městě podle mě pěkných pár týdnů, Cersei lezl čím dál víc na nervy a chovala se k němu, jako by byl nějaký odpad. Její reakce je tedy nutně jiná. Jako samozřejmě Jaimeho chování schvalovat nelze, znásilnění to bylo, ale IMO to nebylo vůbec "out of character", jak si někteří stěžují, jeho jednání bylo prakticky stejné jako v knize, kdyby se to v knize Cersei přestalo líbit, pochybuju, že by byl Jaime k zastavení. Problém je, že spousta lidí má Jaimeho najednou za kladnou postavu, jenže on je pořád dost šedivá postava, žádný černobílý charakter. Tohle byla jedna z jeho nejslabších chvil - mírně řečeno. A jak se pořád Amíci v komentářích nad tou scénou pohoršují, že ji tam vůbec dávali, tak zjevně sledují špatný seriál. Martin si vždycky zakládal na realističnosti svého pseudostředověkého světa, a to i se všema negativama. Rozhodně mi to nepřijde jako scéna přidaná jen pro "shock value". Podstatně zbytečnější mi přijde řada nahých scén v první řadě, které tam jsou vysloveně jen proto, aby se splnily kvóty nahých prsou a zadků. Uvidíme v příští epizodě, jak to dál ovlivní vztah J a C. Nedivím se, že se k tomu scénáristi ještě nevyjádřili, protože ta vlna hejtu, co se proti tomu v Americe snesla, je pro mě dost trapná.[/spoiler]
0 0
reagovat
Taky mne ta změna moc nepotěšila, ne kvůli Cersei, tu ať si znásilňuje kdo chce, ale Jaime je v knížkách kromě úplného začátku (létající Bran) jeden z největších sympaťáků (+ hlášky má mnohdy lepší, než Tyrion). Tady z něj udělali násilníka celkem zbytečně.
12618
Taky mne ta změna moc nepotěšila, ne kvůli Cersei, tu ať si znásilňuje kdo chce, ale Jaime je v knížkách kromě úplného začátku (létající Bran) jeden z největších sympaťáků (+ hlášky má mnohdy lepší, než Tyrion). Tady z něj udělali násilníka celkem zbytečně.
0 0
reagovat

změny

Tak za mne je ta změna dobrovolný sex v knize x znásilnění docela velký problém, ať si je Cersei kráva, jaká chce, ale na to se asi holky koukají jinak než kluci. A to hlavně, protože režisér řekl, že na konci scény je vidět, že ten sex je dobrovolný což teda nebyl ani náhodou.
Jinak George R.R. Martin se k tomu vyjádřil takto
link
12617
Tak za mne je ta změna [spoiler] dobrovolný sex v knize x znásilnění[/spoiler] docela velký problém, ať si je Cersei kráva, jaká chce, ale na to se asi holky koukají jinak než kluci. A to hlavně, protože režisér řekl, že na konci scény [spoiler] je vidět, že ten sex je dobrovolný [/spoiler] což teda nebyl ani náhodou. Jinak George R.R. Martin se k tomu vyjádřil takto http://grrm.livejournal.com/367116.html?thread=19030284#t19030284
změny
0 0
reagovat

PhyrexiaN

Mini spoiler kniha:neznásilnil, jen ji ojel v Septu zrovna když měla měsíčky... Nezapomenutelná scéna...
12609
Mini spoiler kniha:[spoiler]neznásilnil, jen ji ojel v Septu zrovna když měla měsíčky... Nezapomenutelná scéna...[/spoiler]
PhyrexiaN
0 0
reagovat
Tywin jede. Na to, jaká to byla v prvních sezonách übersvině, mu docela začínám fandit.

Bylo mi líto, že jsme se nedočkali soudu s Tyrionem, dost jsem se na něj těšil, tak snad příště. Jinak ale opět skvělá epizoda.
12608
Tywin jede. Na to, jaká to byla v prvních sezonách übersvině, mu docela začínám fandit. Bylo mi líto, že jsme se nedočkali soudu s Tyrionem, dost jsem se na něj těšil, tak snad příště. Jinak ale opět skvělá epizoda.
0 0
reagovat

Viz. spoiler

Slovy Jaimeho, I don't care. Dodalo to Joffreymu pěknou tečku a upřímně, říkal jsem si u toho, že si to ta děfka zaslouží, jen ať jí naloží. 8)

Spokojenost, velká.. začínám se čím dál tím víc těšit na finále téhle řady, kde to vše pěkně vyústí.
12607
[spoiler]Slovy Jaimeho, I don't care. Dodalo to Joffreymu pěknou tečku a upřímně, říkal jsem si u toho, že si to ta děfka zaslouží, jen ať jí naloží. *8)*[/spoiler] Spokojenost, velká.. začínám se čím dál tím víc těšit na finále téhle řady, kde to vše pěkně vyústí.
Viz. spoiler
0 0
reagovat
Není zač, já se v tom taky někdy ztrácím, i když u mě je to spíš za mořem u Daenerys. Ale to bude pravděpodobně tím, že mě ta její část nebaví. :)
12606
Není zač, já se v tom taky někdy ztrácím, i když u mě je to spíš za mořem u Daenerys. Ale to bude pravděpodobně tím, že mě ta její část nebaví. :)
0 0
reagovat
:o :-
Díky za korekci. Předpokládám, že jako pádný důkaz toho, že je v GoTy vážně spousta postav, to bohatě postačuje :D.
12605
*:o* *:-* Díky za korekci. Předpokládám, že jako pádný důkaz toho, že je v GoTy vážně spousta postav, to bohatě postačuje *:D*.
0 0
reagovat

Hora - Ohař

S Aryou cestuje Ohař, ne Hora.

Jinak za mě krom Tywina celkem průměrný díl. Plus si z knih moc nepamatuju, že by Jaime ségru znásilnil.
12604
S Aryou cestuje Ohař, ne Hora. Jinak za mě krom Tywina celkem průměrný díl. Plus si z knih moc nepamatuju, že by [spoiler]Jaime ségru znásilnil.[/spoiler]
Hora - Ohař
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se