Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Strážce pořádku: 5. sezóna

příspěvky 1 - 5 Napsat příspěvek
Pocitově se mi 5. řada líbila (7,5/10), ale jinak skoro ve všech věcných bodech souhlasím s PetremM. Předchozí řady se mi líbily víc.
Tentokrát to bylo opravdu hrozně roztěkané, na některé prvky jsem mezitím úplně zapomněl že tam byly (zabavená vila, pohřební ústav, manželka Karolina Wydra).

Taky je škoda spousty načatých dějových linií, které jsou pak (z hlediska vyprávění příběhu) násilně ukončeny, hlavně ten černoch od Croweů.
Přijde mi že tentokrát jim to psaní za pochodu moc nevyšlo.
Boyd na tom byl přece jen trochu líp se svým vypořádáváním se s drogovými obchody, ale Raylan se celou dobu plácá odnikud nikam (a i ta Winona tam je/není tak nějak divně).

Co se týče Avy - asi 2/3 řady mě její linka nebavila, ale neřekl bych že vyzněla do ztracena, naopak s odstupem se mi ten vývoj líbí: nejdřív spoléhá na Boyda, že ji z toho vyseká, pak se začíná orientovat ve vězeňských záležitostech a čím dál tím víc se do nich zaplétat, pak jí to přerůstá přes hlavu až se nakonec dostane do zoufalého bodu bez východiska, kdy nezbude než se nechat vytáhnout Raylanem a zaprodat Boyda.

V jednotlivých epizodách pořád bylo plno skvělých momentů hláška s motorovou pilou, 21 foot rule, Boydovy cigarety etc., ale jako celek to nefunguje zdaleka tak, jak bych chtěl, a jak to fungovalo dřív.
Ale to nic nemění na tom, že jsem se každý týden výborně bavil a velmi se těším na 6. sezónu.
12712
Pocitově se mi 5. řada líbila (7,5/10), ale jinak skoro ve všech věcných bodech souhlasím s PetremM. Předchozí řady se mi líbily víc. Tentokrát to bylo opravdu hrozně roztěkané, na některé prvky jsem mezitím úplně zapomněl že tam byly [spoiler](zabavená vila, pohřební ústav, manželka Karolina Wydra).[/spoiler] Taky je škoda spousty načatých dějových linií, které jsou pak (z hlediska vyprávění příběhu) násilně ukončeny, hlavně [spoiler]ten černoch od Croweů.[/spoiler] Přijde mi že tentokrát jim to psaní za pochodu moc nevyšlo. Boyd na tom byl přece jen trochu líp se svým vypořádáváním se s drogovými obchody, ale Raylan se celou dobu plácá odnikud nikam (a i ta Winona tam je/není tak nějak divně). Co se týče Avy - asi 2/3 řady mě její linka nebavila, ale neřekl bych že vyzněla do ztracena, naopak s odstupem se mi ten vývoj líbí: [spoiler]nejdřív spoléhá na Boyda, že ji z toho vyseká, pak se začíná orientovat ve vězeňských záležitostech a čím dál tím víc se do nich zaplétat, pak jí to přerůstá přes hlavu až se nakonec dostane do zoufalého bodu bez východiska, kdy nezbude než se nechat vytáhnout Raylanem a zaprodat Boyda.[/spoiler] V jednotlivých epizodách pořád bylo plno skvělých momentů [spoiler]hláška s motorovou pilou, 21 foot rule, Boydovy cigarety etc.[/spoiler], ale jako celek to nefunguje zdaleka tak, jak bych chtěl, a jak to fungovalo dřív. Ale to nic nemění na tom, že jsem se každý týden výborně bavil a velmi se těším na 6. sezónu.
0 0
reagovat
Ani já s recenzí tak úplně nesouhlasim. Začátek byl dechberoucí, ale v půlce najednou sezona ztratila drajv, a rozhodně za to nemohla jen linka s Avou. Naštěstí posledních pár epizod zvládlo víc než napravit dojem. Celkově zase hromada nezapomenutelných scén, skvělý nový postavy (Mary Steenburgen, Roberts, Alan Tudyk), ale v kontextu seriálu nemůžu dát víc než 8/10 a zařadit pátou sezonu až někam za druhou a črvrtou.
12710
Ani já s recenzí tak úplně nesouhlasim. Začátek byl dechberoucí, ale v půlce najednou sezona ztratila drajv, a rozhodně za to nemohla jen linka s Avou. Naštěstí posledních pár epizod zvládlo víc než napravit dojem. Celkově zase hromada nezapomenutelných scén, skvělý nový postavy (Mary Steenburgen, Roberts, Alan Tudyk), ale v kontextu seriálu nemůžu dát víc než 8/10 a zařadit pátou sezonu až někam za druhou a črvrtou.
0 0
reagovat
Tak v tomhle případě půjdu proti proudu většiny, protože mě tahle řada mírně zklamala. Rozhodně to nebyla nejlepší řada Justified. Tvůrci se snažili oživit prostředí známého zapadákova, ale i přes pouhých 13 epizod se jim ta sezona mírně rozpadla pod rukama na horko těžko poslepované minipříběhy.

- Ava je na začátku odložena do vězení a má minimální interakci s okolím po celou sezonu
- Croweovic rodinka má kombinované IQ houpacího koně a absolutně nemá na Boyda nebo padouchy z minulých řad. Ten nejchytřejší z nich (černoch) promptně zmizí, právničku asi v dětství prznil tatík, protože má ty rodičovské a sourozenecké role nějaké pomíchané, a ti dva bráchové plus Dewey by z fleku mohli soutěžit o Darwinovu cenu (viz sebevražda nožem, nebo groteska s autem s drogami na vlečňáku). Dvanáctiletý kluk jenom kouká jak puk, do jaké famílie se to dostal a málem za to vyfasuje dvacet let natvrdo.
- Boydova linie s majitelem pohřebního salonu a importovanou manželkou skončí po pár dílech do ztracena
- Totéž Rylanovy booty calls se sociálkou v příhodně zabavené luxisní vile (WTF?). Hlavně, že pak skypuje s dcerkou na Floridě, ale osobně se nezastaví, když na tu Floridu jede
- Boyd na pět epizod zmizí do Mexika, bez interakce s Raylanem
- Art už střihá metr do důchodu a jenom se snaží aby Rylan zase něco neposral. Má pár dobrých hlášek


Aby nebyla mýlka, finále Rylan vs Boyd (který se vrací ke starému dobrému přepadávání bank) si ujít nenechám, ale tahle řada nebyla nijak extra, Za mě tedy 6.5/10
12709
Tak v tomhle případě půjdu proti proudu většiny, protože mě tahle řada mírně zklamala. Rozhodně to nebyla nejlepší řada Justified. Tvůrci se snažili oživit prostředí známého zapadákova, ale i přes pouhých 13 epizod se jim ta sezona mírně rozpadla pod rukama na horko těžko poslepované minipříběhy. [spoiler] - Ava je na začátku odložena do vězení a má minimální interakci s okolím po celou sezonu - Croweovic rodinka má kombinované IQ houpacího koně a absolutně nemá na Boyda nebo padouchy z minulých řad. Ten nejchytřejší z nich (černoch) promptně zmizí, právničku asi v dětství prznil tatík, protože má ty rodičovské a sourozenecké role nějaké pomíchané, a ti dva bráchové plus Dewey by z fleku mohli soutěžit o Darwinovu cenu (viz sebevražda nožem, nebo groteska s autem s drogami na vlečňáku). Dvanáctiletý kluk jenom kouká jak puk, do jaké famílie se to dostal a málem za to vyfasuje dvacet let natvrdo. - Boydova linie s majitelem pohřebního salonu a importovanou manželkou skončí po pár dílech do ztracena - Totéž Rylanovy booty calls se sociálkou v příhodně zabavené luxisní vile (WTF?). Hlavně, že pak skypuje s dcerkou na Floridě, ale osobně se nezastaví, když na tu Floridu jede - Boyd na pět epizod zmizí do Mexika, bez interakce s Raylanem - Art už střihá metr do důchodu a jenom se snaží aby Rylan zase něco neposral. Má pár dobrých hlášek [/spoiler] Aby nebyla mýlka, finále Rylan vs Boyd (který se vrací ke starému dobrému přepadávání bank) si ujít nenechám, ale tahle řada nebyla nijak extra, Za mě tedy 6.5/10
0 0
reagovat
S recenziou suhlas. Momentalne moj top serial. A i ked mi bude velmi chybat, radsej to zakoncit vo velkom style.
Za mna teda tiez 9/10. Ten jeden bodik dole za Ejvinu linku ktora ma az tak nebavila.
12708
S recenziou suhlas. Momentalne moj top serial. A i ked mi bude velmi chybat, radsej to zakoncit vo velkom style. Za mna teda tiez 9/10. Ten jeden bodik dole za Ejvinu linku ktora ma az tak nebavila.
0 0
reagovat
Co napsat, když souhlasím s každým slovem v recenzi? :D Asi to nechám na "Good job." Raylan a jeho nasranost :+ A jak byl Michael Rapaport na začátku na zabití, asi to bylo o zvyku, no..
9/10, indeed.
12706
Co napsat, když souhlasím s každým slovem v recenzi? *:D* Asi to nechám na "Good job." Raylan a jeho nasranost *:+* A jak byl Michael Rapaport na začátku na zabití, asi to bylo o zvyku, no.. 9/10, indeed.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se