Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové crossovery


ikona
Dr.Z
crossoverjsem do tebe blázenna zdravípřáteléseriály
Které seriály existují ve stejném fikčním světě? 

Fanoušci často sní, že se jejich nejoblíbenější seriály dají dohromady a jejich hrdinové se potkají, prohodí alespoň pár slov a v tom lepším případě spolu stráví i celou epizodu. V některých případech to vyšlo a vznikly tak crossovery, které potěšily nejednoho diváka.

Jsem do tebe blázen / Show Jerryho Seinfelda

Začneme rovnou u dvou velkých sitcomových hitů. Jak Jsem do tebe blázen, tak Show Jerryho Seinfelda na tom byly podobně. Paul Reiser i Jerry Seinfeld si napsali seriál šitý jim přímo na míru, oba se odehrávaly v New Yorku, oba byly vysílány více méně ve stejných letech a díky několika crossoverům jsou oba ve stejném světě. Kromě toho, že Paul Buchman na ulici potkal Seinfelda a pronásledoval ho přes půl bloku, pořádně si pokecal i s bláznivým Kramerem.

Jsem do tebe blázen / Přátelé

Jednodílné nebo několikadílné crossovery jsou docela běžné, ale aby se postava z jednoho seriálu pravidelně objevovala i v jiném, to už tak časté není. Šáhlou ségru Phoebe znáte zřejmě spíše z Přátel. Její kořeny však sahají právě do Jsem do tebe blázen, kde se objevila poprvé jako servírka v restauraci, kam si Buchmanovi chodili posedět. Ursula tak v každé z 24 epizod, ve kterých zapomínala objednávky svých zákazníků, dokázala rozhodit nejen Paula a Jamie, ale samozřejmě i diváky. Kdo by to byl řekl, že se nakonec stala guvernérkou New Yorku. Samozřejmostí pak byla návštěva Jamie a její kamarádky Fran v kavárně Přátel.

Power Rangers / Teenage Mutant Ninja Turtles

Pokud by se hlasovalo o nejpodivnější crossover, tenhle by se umístil nejspíš hodně vysoko. To si takhle Power Rangers hledí svého, dostávají naloženo od záporáka, když se z ničeho nic objeví pětice zmutovaných želv (ano, pětice, z nějakého důvodu je tam i „ninja želvice“) a svým kamarádům v legínách pomůžou. U tohohle bychom kroutili hlavou i v dětství.

Na zdraví / St. Elsewhere

Další ze sitcomových legend spojila síly s jiným oblíbeným seriálem. Do hospůdky v Bostonu si zašli doktoři z lékařského St. Elsewhere. Samozřejmě se jim dostalo přívětivého uvítání od servírky Carly, která dokáže zpříjemnit večer každému, kdo se jí zrovna nezamlouvá. Doktoři si pak u stolu povídali o práci a životě celkově. Pro nás zřejmě na až zas tak zajímavé setkání, ale v té době se jedna o dva z nejvíce sledovaných seriálů na televizních obrazovkách.

Na zdraví / Křídla

Zatímco St. Elsewhere se k nám nedostalo, druhý seriál, který zkřížil cestu s Na zdraví, se už na našich obrazovkách vysílal. Křídla nepatří ke kdovíjak pamětihodné události, ale v devadesátých letech šlo o celkem solidní podívanou. Různé postavy ze známého baru se v malé letecké společnosti bratrů Hackettových objevili hned několikrát. Nejprve to byla dvojka Cliff Clavin a Norm Peterson a o pár let později se zastavili i manželé Craneovi.

Flintstoneovi / The Jetsons

Jedni žili mezi dinosaury, druzí v budoucnosti. Flintstoneovi měli auto s pohonem na nohy, Jetsonovi létali vesmírnou lodí. Oba seriály patřily ve své době k animované špičce. A oba tyhle fenomény se setkaly v roce 1987 ve filmu The Jetsons Meet the Flintstones, kdy Elroy Jetson zavede svoji rodinu pomocí stroje času k Flintstoneovým, což s sebou samozřejmě přinese řadu komických situací.

Skladiště 13 / Heuréka – město divů

Tohle spojení asi mnoho lidí sledující oba seriály stanice SyFy příliš nepřekvapilo. Městečko plné nadprůměrně inteligentních vědců,vynálezců a všemožných hračiček se nachází ve stejném fikčním světě jako skladiště, jehož útroby skrývají snad ještě více artefaktů než to z Indiana Jonese.A těch propojených epizod bylo hned několik.

Doctor Who / Torchwood / The Sarah Jane Adventures

Tak tohle je takový malý unikát. Na konci čtvrté řady Pána času musí Doctor opět zachránit Zemi před nelítostnými Daleky a samozřejmě na to není sám. Nejen, že se vrátí některé z postav, se kterými jsme se během předchozích sérií už setkali, ale také se objevují  hrdinové ze seriálů Torchwood a The Sarah Jane Adventures. Nejen tohle spojení dělá z finále čtvrté sezóny jeden z nejlepších dílů vůbec.

Akta X / Milénium

Chris Carter je známý především díky Aktům X. Než však vysílal Muldera a Scullyovou na podivná dobrodružství, pátral po záhadách Lance Henriksen v seriálu Milénium, to však bylo zrušeno dřív, než se ho podařilo nějak smysluplně zakončit. Vzhledem k podobnosti obou projektů se Carter rozhodl oba světy spojit a ještě jednou na scénu přivedl bývalého agenta FBI Franka Black, kterému Fox a Dana pomohli vyřešit konspiraci v Miléniu a celému seriálu tak dopřáli důstojné rozloučení.

 

Simpsonovi / Griffinovi

A na konec jeden crossover, který nás teprve čeká. Spojení dvou nejoblíbenějších animovaných seriálů vyhlíží nejeden fanoušek. Ještě si však budeme muset na setkání Simpsonovic rodinky s Griffinovými počkat do září. Epizoda Griffinových s názvem The Simpsons Guy zavede Petera a spol. do Springfieldu, kde se spřátelí s Homerem, Stewie a Bart rozpoutají peklo s kanadskými žertíky, Lisa se pokusí zjistit, jestli je Meg v něčem dobrá a Marge s Lois si taky budou mít o čem povídat. Zůstává tak jediná otázka: je lepší pivo Pawtucket, nebo Duff?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace