Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Video: Rekapitulace 24 hodin


ikona
Spooner
bauer
Připomeňte si předešlé série akční kultovky. 

Už je to tady. Již za pár hodin se na obrazovky vrátí jeden z největších drsňáků televizní historie, aby ještě jednou zachránil krk americkému prezidentovi a pořádně zatočil s teroristickou špínou. Jack Bauer toho za svůj plodný seriálový život zažil opravdu hodně a i takovému Johnu McClaneovi by se z Jackových nejdelších dní života asi zatočila hlava. Kultovní seriál 24 hodin nám toho zkrátka za uplynulých osm sérií nabídl zatraceně dost a nyní je ten nejvyšší čas, abychom si ty nejstěžejnější  momenty Bauerova života zopakovali ve stylových recapech. V některých videích sice znatelně chybějí některé twisty či vedlejší zápletky, jako kratičké shrnutí a lákadlo pro fandy ovšem materiál funguje na jedničku. Zavzpomínejte si tedy s námi a těšte se na úterý.

1. sezóna
Jack Bauer se nám představuje a hned schytává nejednu osudovou ránu. Pravda, první řada legendárního seriálu bylo oproti akčnějším nástupcům dosti komornější. Ostatně, na rozdíl od tradičních atomovek se zde řešil “jen“ atentát na Davida Palmera. Skvělému rozjezdu akčního kultu a výtečně napsaným zvratům to ale ani po letech vůbec neubírá.

2. sézona
Jack zachraňuje Spojené státy před první atomovkou, Palmer si zachraňuje svůj prezidentský zadek a Kim bojuje s pumou. Druhá série však hlavně zaznamenala přechod do výrazně akčnější a celkově nařachanější podoby seriálu, v níž náš oblíbený agent vezme do ruky i pilku na železo a odhalí nejedno šokující spiknutí. Není divu, že druhý Jackův den bývá mezi fanoušky obecně považován za jeden z vrcholů akčního megahitu.

3. sezóna
A tentokrát trochu temněji. Po nukleární hrozbě přichází na řadu nebezpečný virus, jenž může napáchat ještě mnohem více škody. Třetí série byla kvůli změně stylu mezi některými fanoušky přijata dosti rozpačitě. Já osobně ji však díky několika neskutečně emotivním a šokujícím momentům považuji za jednu z mých nejoblíbenějších.

 4. sezóna
Ten Jack má ale smůlu. Dal sice sbohem své milované CTU, ani ve své současné práci ale nemá chvilku klidu. Když je totiž teroristy unesen jeho nový zaměstnavatel a ministr obrany v jedné osobě, nezbývá mu nic jiného, než se vrátit zpět do starých nekompromisních kolejí. Tvůrcům navíc stále nedocházely nápady, ďábelský Arnold Vosloo jako první celosezónní záporák nezklamal a fanoušky milovaná Chloe O´Brian se definitivně stala dalším nezaměnitelným pilířem seriálu.

5. sezóna
Tak tohle byla teprve jízda. Už při úvodním dílu, v němž scénáristé bez okolků zabili dvě stěžejní postavy, bylo jasné, že nás čeká jeden z vrcholů celého seriálu. I v páté štaci nám totiž stanice FOX dokázala nabídnout nabušenou akci, nezastavitelné tempo a především jeden naprosto nečekaný zvrat, který nemohl odhadnout snad nikdo. Zkrátka čtyřiadvacítka na vrcholu svých sil.

6. sezóna
Po vrcholu ovšem následoval malinko bolestivý pád. Šestý den nám sice nabídl jeden z nejakčnějších úvodů vůbec. O to více však zamrzelo, že zbytek sezóny byl spíše natahovaný a takový nijaký. A to v něm vybouchla atomovka a Jack se musel postavit proti své vlastní rodině.

7. sezóna
Sedmá štace bývalého agenta tak musela logicky přinést několik změn. CTU tak bylo zrušeno, děj se nám přesouvá do Washingtonu a vzkříšení se dočkal samotný Tony Almeida. Na své nejlepší časy akční pecka sice nedosáhla a zvraty už také nebyly tak šokující jako dříve. Svůj standard si ale Jack opět poctivě vystřílel a minimálně díky záporákovi Jonu Voightovi, útoku na Bílý dům či sexy agentce Rene Walker je i zde na co koukat.

8. sezóna
Ve stejných šlépějích pak pokračovala doposud poslední Jackova kapitola z New Yorku. Ta se po poněkud pomalejším rozjezdu ovšem dosti rozjela a krom několika příjemných twistů nám nabídla i Jackovu nekompromisní cestu za pomstou, při níž náš oblíbený drsoň navštívil i pár ruských velvyslanců. Úctyhodnější (prozatímní) závěr si televizní legenda ani nemohla přát.

Jakou sérii 24 hodin máte nejraději?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace