Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5 nejlepších scén z finále Agents of S.H.I.E.L.D.


ikona
KarelR
marvel
Čím agent Coulson a spol. potěšili svoje fanoušky? 

Byla to dlouhá cesta. Agents of S.H.I.E.L.D. začali jako překvapivě béčková flákota, která střídala nuzné díly s ještě nuznějšími a nemohla se rozhodnout, čím chce být. Někde kolem 16 dílu se ale v seriálu zastavila Sif, na scénu dorazil výborný Bill Paxton a následně přišel tie-in s dvojkou Kapitána Ameriky, načež všechno začalo být o úroveň zajímavější.

 

Jistě, pořád to zdaleka nebyla prvotřídní televizní podívaná. Kupení zvratů a nahánění Hydry ale začalo uhánět velice atraktivním tempem, které vydrželo až do poslední epizody první série. V té se ostatně děly překvapivě cool věci, přičemž Coulson, Fury a Paxtonův Garrett rozhodně nešetřili cheesy hláškami. Co se povedlo nejvíc? Ať už patříte mezi pravidelné diváky, anebo mezi lidi, kteří seriálu (docela rozumně) neobětovali hodiny a hodiny života, můžete se to dočíst v následujících odstavcích.

NÁSLEDUJÍ OBŘÍ SPOILERY Z FINÁLNÍHO DÍLU AGENTS OF S.H.I.E.L.D.!!!

Na dně oceánu

Než se pustíme do comicsového blbnutí, určitě je nutné zmínit dlení na dně oceánu. Duo Fitz-Simmons tu muselo čelit prakticky jisté smrti a ze seriálu se na pár minut stalo nefalšovaně emocionální drama, u kterého se (byť na chvíli) o hrdiny vážně bojíte. Nebylo by od věci, kdyby druhá série podobné momenty nabízela pravidelně.

 

Comeback megazbraně

Coulsonův finální duel s Garrettem by asi nedopadl moc dobře, kdyby Philovi nepomohl Nick Fury. Jako největší boss se pochopitelně zjeví odnikud a pokecá s Coulsonem pod palbou, načež v nejkomičtějším možném stylu vytasí (zpoza zad!) destroyerovskou megazbraň z Avengers. Phil bez mrknutí oka zahlásí „Vím, co to dělá.“ a pánové si jdou popovídat s Garrettem. Moc akce samozřejmě nenásleduje. Debata o tom, že se Garrett přidal k Hydře poté, co špatně pochopil Furyho oblíbené moudro, je ale daleko, daleko lepší.

 

Jsem nezastavitel…

Agents of S.H.I.E.L.D. si často hrají s žánrovými klišé (je otázkou, s jak velkým úspěchem), Garrettovo mrtvýchvstání tedy není zas tak překvapivé. Koneckonců jenom koupil raketu do hrudi a rozšlápnul mu hlavu zabijácký superkyborg. Jeho vítězoslavná transformace do uberpadoucha pro druhou sezónu, která skončí Coulsonovým „by-the-way“ dezintegračním řešením, ale rozhodně patří mezi ty nejpovedenější pomrknutí, která se v seriálu objevila.

 

Ředitel Coulson

Docela se divím, že se o tom nespekulovalo dřív, ale první sezóna končí předáním S.H.I.E.L.D.u do Coulsonových rukou. Fury mu osobně vysvětlí, že by jeho pečlivou rekonstrukci nesvěřil nikomu jinému (také zdůrazní, že je bez debat Avenger!), načež mu dá novou základnu a volnou ruku při výběru personálu. Ředitel Coulson? V comicsech S.H.I.E.L.D. po Furyho odchodu přebral Tony Stark, tenhle vývoj událostí ale sedí k filmovému univerzu mnohem lépe.

 

Koenig #2

Jako by finále fanoušky nepotěšilo až až, v závěru epizody se vrací na scénu agent Koenig v podání Pattona Oswalta. Jedna z nejlepších postav seriálu, kterou po dvou dílech zabil Ward (čímž se nenávratně stal záporem - mimochodem nečekaný a skvělý scenáristický tah), ale neožila. Nový Koenig je totiž (několikrát zmíněný) bratr prvního Koeniga, který vypadá stejně jako on (!!!) a má stejnou slabost pro Call of Duty a vstupní karty, jež se opět budou vydávat jen u relevantních případů. Lepší tečku jsme snad ani přát nemohli.

 

Finále první série Agents of S.H.I.E.L.D. vyřešilo věci tak, že se může seriál dál jmenovat Agents of S.H.I.E.L.D. Minimálně do chvíle, kdy bude celá organizace potřebovat nový název. Zároveň ale položila spoustu otázek, nad kterými si můžeme několik měsíců lámat hlavu. Opravdu Coulson postupně zešílí? Kdo jsou rodiče Skye? A co přesně se stalo s Fitzem? Odpovědi nás čekají v podzimní druhé sérii, jejíž vánoční pauzu mimochodem vyplní seriál s agentkou Carterovou. Marvelovské televizní hody, vedoucí k Avengers: Age of Ultron, by tak s trochou píle nemusely být vůbec špatné

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (10)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace