Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hannibal: 2. sezóna

příspěvky 1 - 11 Napsat příspěvek

9/10

Myslím, že není třeba znovu poukazovat na klady seriálu, to už je přeci jen shrnuto v recenzi. Takže bych jen rád přikývnul, a pochválil Madse a Hugha. Jeden bod dolů šel za přílišnou míru extravagance. V posledních dílech mě už některé ... jak to říct ... no prostě ty scény s jeleny a parohy a Alana potápějící se do vody a tak ... docela iritovaly. Nevím, jestli se opravdu objevovaly častěji než předtím, nebo mi to předtím nevadilo, protože to bylo nové, ale prostě už toho bylo moc.

Ohledně třetí řady jsem malinko skeptický, protože tahle řada skončila tak skvěle, že se mi tam další pokračování už zkrátka nehodí. Snad to mají tvůrci promyšlené, a vytvoří opravdu důstojné pokračování.

Abych nezapomněl, musím pochválit celý seriál za soundtrack. Konkrétně za zkrácenou verzi Bacha, která hraje ve finále. Doufám, že jí hodlají nějakým způsobem vydat.

PS: To Bacha není jako že Pozor, ale jako že Bach. :D
13317
Myslím, že není třeba znovu poukazovat na klady seriálu, to už je přeci jen shrnuto v recenzi. Takže bych jen rád přikývnul, a pochválil Madse a Hugha. Jeden bod dolů šel za přílišnou míru extravagance. V posledních dílech mě už některé ... jak to říct ... no prostě ty scény s jeleny a parohy a Alana potápějící se do vody a tak ... docela iritovaly. Nevím, jestli se opravdu objevovaly častěji než předtím, nebo mi to předtím nevadilo, protože to bylo nové, ale prostě už toho bylo moc. Ohledně třetí řady jsem malinko skeptický, protože tahle řada skončila tak skvěle, že se mi tam další pokračování už zkrátka nehodí. Snad to mají tvůrci promyšlené, a vytvoří opravdu důstojné pokračování. Abych nezapomněl, musím pochválit celý seriál za soundtrack. Konkrétně za zkrácenou verzi [link="https://www.youtube.com/watch?v=mQQjMzPdKeo"]Bacha[/link], která hraje ve finále. Doufám, že jí hodlají nějakým způsobem vydat. PS: To Bacha není jako že Pozor, ale jako že Bach. *:D*
9/10
0 0
reagovat

2.serie

Tak druha serie naprosto skvela. Posledni dil druhy serie narez, ale cela 2. serie byla neskuecna jizda. Jeden z vcholu letosni serialovy tvorby. A posledni scenka po titulcich mazec. Uz se tesim na 3.serii.
13262
Tak druha serie naprosto skvela. Posledni dil druhy serie narez, ale cela 2. serie byla neskuecna jizda. Jeden z vcholu letosni serialovy tvorby. A posledni scenka po titulcich mazec. Uz se tesim na 3.serii.
2.serie
0 0
reagovat
Velice poutavý seriál. Některé jeho hlubší analýzy, že Will (podobně jako byla Clarice) je vlastně zástupce diváka a je přitahován tím násilím a někdy až "náboženskou" autoritou Hannibala přidávají k hereckým výkonům a vizuálu ještě další plán.

K druhé sezóně dvě drobné výhrady: Will zavřený v blázinci v prvních epizodách moc dobře nefungoval, protože bylo celkem jasné, že se musí dostat na svobodu. A taky méně paroží a černých jelenů bych prosil, nebo si snad zažádám o lovecký lístek a koupím kulovnici abych zredukoval stavy. Metafory rybaření byly myslím pro druhou řadu mnohem vhodnější vzhledem ke scénáři.

Co se hodně povedlo: Miriam Lass, ABIGAIL!!!, Dr. Du Maurier

Jedna poznámka k cenzuře: Evropanovi byť s láskou k hororům musí přijít naprosto na palici, že je možné vidět na veřejném kanále takto zobrazené násilí, ovšem sprosté slovo nebo odhalené ňadro je samozřejmě stále nepřípustné. Možná by bylo načase se zamyslet, zda by méně tolerantní přístup k brutálnímu násilí a otevřenější přístup k obyčejné sexualitě nebyly přínosnější než nové zákony o držení zbraní. Jak někdo napsal k recenzi na Law and Order: SVU, cenzura nemá naprosto problém s vyšetřováním znásilnění, stalkingu nebo psychopatických úchylek, ale ukázat obyčejnou soulož dvou zamilovaných teenagerů je prostě tabu.
13182
Velice poutavý seriál. Některé jeho hlubší analýzy, že Will (podobně jako byla Clarice) je vlastně zástupce diváka a je přitahován tím násilím a někdy až "náboženskou" autoritou Hannibala přidávají k hereckým výkonům a vizuálu ještě další plán. K druhé sezóně dvě drobné výhrady: Will zavřený v blázinci v prvních epizodách moc dobře nefungoval, protože bylo celkem jasné, že se musí dostat na svobodu. A taky méně paroží a černých jelenů bych prosil, nebo si snad zažádám o lovecký lístek a koupím kulovnici abych zredukoval stavy. Metafory rybaření byly myslím pro druhou řadu mnohem vhodnější vzhledem ke scénáři. Co se hodně povedlo: [spoiler]Miriam Lass, ABIGAIL!!!, Dr. Du Maurier[/spoiler] Jedna poznámka k cenzuře: Evropanovi byť s láskou k hororům musí přijít naprosto na palici, že je možné vidět na veřejném kanále takto zobrazené násilí, ovšem sprosté slovo nebo odhalené ňadro je samozřejmě stále nepřípustné. Možná by bylo načase se zamyslet, zda by méně tolerantní přístup k brutálnímu násilí a otevřenější přístup k obyčejné sexualitě nebyly přínosnější než nové zákony o držení zbraní. Jak někdo napsal k recenzi na Law and Order: SVU, cenzura nemá naprosto problém s vyšetřováním znásilnění, stalkingu nebo psychopatických úchylek, ale ukázat obyčejnou soulož dvou zamilovaných teenagerů je prostě tabu.
0 0
reagovat
Boží. Líbila se mi první řada, ale druhá vážně natahuje ruce k dokonalosti. Nevím jak vy ostatní, ale já si vychutnávám ty momenty, kdy Hannibal vaří :D, sám nevím z jakýho důvodu. No a u scény kdy dává Hannibal jíst Gideonovi jeho vlastní nohu... otřepal jsem se po ní i když si živě pamatuju scénu z Hannibala filmu.

Je trochu škoda, že jdou proti True Detective. Minimálně Dancymu bych to přál snad i víc než Harrelsonovi nebo McConaugheymu (nebo bůhví jak se to skloňuje).
13181
Boží. Líbila se mi první řada, ale druhá vážně natahuje ruce k dokonalosti. Nevím jak vy ostatní, ale já si vychutnávám ty momenty, kdy Hannibal vaří *:D*, sám nevím z jakýho důvodu. No a u scény kdy [spoiler]dává Hannibal jíst Gideonovi jeho vlastní nohu[/spoiler]... otřepal jsem se po ní i když si živě pamatuju scénu z Hannibala filmu. Je trochu škoda, že jdou proti True Detective. Minimálně Dancymu bych to přál snad i víc než Harrelsonovi nebo McConaugheymu (nebo bůhví jak se to skloňuje).
0 0
reagovat

SocialniPripad

Snažim se chybama učit, ne je s lehkou hlavou přecházet, a "lhát" ;). Já nevim, asi to bylo tim xichtem. No a pochopitelně tim jménem... byla to ode mě každopádně unáhlenost, už řvou lidi i na FB :))
13177
Snažim se chybama učit, ne je s lehkou hlavou přecházet, a "lhát" *;)*. Já nevim, asi to bylo tim xichtem. No a pochopitelně tim jménem... byla to ode mě každopádně unáhlenost, už řvou lidi i na FB *:))*
SocialniPripad
0 0
reagovat

Davies182

Já to s Michaelem Pittem bral jako vtípek, šlo to zahrát do outu. :+
13176
Já to s Michaelem Pittem bral jako vtípek, šlo to zahrát do outu. *:+*
Davies182
0 0
reagovat
Moranius: Oh boy - busted! Opraveno, dík. Neptejte se mě, momentálně se červenám a nedokážu odůvodnit, proč sem si to myslel :o.

kubqo: Jasně! Podle mě to byl těžce zamilovanej pohled, co myslíte vy?
13174
[b]Moranius:[/b] Oh boy - busted! Opraveno, dík. Neptejte se mě, momentálně se červenám a nedokážu odůvodnit, proč sem si to myslel *:o*. [b]kubqo:[/b] Jasně! Podle mě to byl [spoiler]těžce zamilovanej[/spoiler] pohled, co myslíte vy?
0 0
reagovat
Potitulkovou scénou myslíš Doktor a doktorka v lietadle?
13173
Potitulkovou scénou myslíš [spoiler]Doktor a doktorka v lietadle?[/spoiler]
0 0
reagovat
Rád bych podotknul, že Michael Pitt není příbuzný Brada :)

Jinak druhá série Hannibala je super, lepší než první, která tak nějak ke konci ztratila dech. Tady ta nová je jeden úderný dialog za druhým, patřičně brutální scény (za mne top nechutná byla hodná paní akupunkturistka) a hlavně parádní jídlo... pokaždé u toho dostanu hrozný hlad. Přítelkyně se na mne začala dívat nějak podezřívavě, ale když ono to až na zdroj surovin vypadá tak hrozně lákavě. 8*/10*
13172
Rád bych podotknul, že Michael Pitt není příbuzný Brada :) Jinak druhá série Hannibala je super, lepší než první, která tak nějak ke konci ztratila dech. Tady ta nová je jeden úderný dialog za druhým, patřičně brutální scény (za mne top nechutná byla hodná paní akupunkturistka) a hlavně parádní jídlo... pokaždé u toho dostanu hrozný hlad. Přítelkyně se na mne začala dívat nějak podezřívavě, ale když ono to až na zdroj surovin vypadá tak hrozně lákavě. 8*/10*
0 0
reagovat
Seriálová lahůdka! Hannibal se tak významně liší od ostatní televizní tvorby, že se jeho nízké sledovanosti nelze divit. Dalo by se říct, že je to skvělá konverzačka s luxusním vizuálem a výbornými herci, ale to by těžko podtrhlo Hannibalovu jedinečnost. Letošní sezóna je natolik nabitá (True Detective:-), že se bohužel s Emmy/Glóby na Hannibala nedostane, což je ohromná škoda. Třetí série společně s Banshee, True Detective a Trůny je to nejlepší co nám příští jaro americké televize nabídnou. Plus pro NBC, že to nezrušili (jo četl jsem Krásův článek :-), i když nejsou kabelovka, která si může dovolit experimentovat.:+
Finále dechberoucí. Potitulková scéna infarktová.:+
13171
Seriálová lahůdka! Hannibal se tak významně liší od ostatní televizní tvorby, že se jeho nízké sledovanosti nelze divit. Dalo by se říct, že je to skvělá konverzačka s luxusním vizuálem a výbornými herci, ale to by těžko podtrhlo Hannibalovu jedinečnost. Letošní sezóna je natolik nabitá (True Detective:-), že se bohužel s Emmy/Glóby na Hannibala nedostane, což je ohromná škoda. Třetí série společně s Banshee, True Detective a Trůny je to nejlepší co nám příští jaro americké televize nabídnou. Plus pro NBC, že to nezrušili (jo četl jsem Krásův článek :-), i když nejsou kabelovka, která si může dovolit experimentovat.*:+* Finále dechberoucí. Potitulková scéna infarktová.*:+*
0 0
reagovat
neskutočne premakané dialógy, perfektne zahrané postavy a brutálna atmosféra.... u mňa špička tohto roku
13170
neskutočne premakané dialógy, perfektne zahrané postavy a brutálna atmosféra.... u mňa špička tohto roku
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se