Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Asimov míří na HBO

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
jop je to kecací vědátorský scifi :D boje jako takový tam popsaný vůbec nejsou když už se odehrává nějaká válka tak se v knížce dozvíš ( většinou se o tom zmíní nějaká postav v dialogu ) jen že se někde bojovalo a kdo to vyhrál ale popis samotný bitvy tam neni.
14481
jop je to kecací vědátorský scifi :D boje jako takový tam popsaný vůbec nejsou když už se odehrává nějaká válka tak se v knížce dozvíš ( většinou se o tom zmíní nějaká postav v dialogu ) jen že se někde bojovalo a kdo to vyhrál ale popis samotný bitvy tam neni.
0 0
reagovat

zase budu za barbara ale ...

přečel jsem si wikipeii, kde popisuji ve zkratce děje série Nadace a teda mám k tomu velkou skepsy.
spiš to bude něco jako Caprica ? (kecaci vědátorský scifi) bez akce.
nebo se pletu ? jsou tam vesmírný souboje ? s rozpočtem od HBO by mohli být kvaltní !:))

radši kdyby Nolanové začli společně pracovat na Episodě 8 .... vy víte ....
14475
přečel jsem si wikipeii, kde popisuji ve zkratce děje série Nadace a teda mám k tomu velkou skepsy. spiš to bude něco jako Caprica ? (kecaci vědátorský scifi) bez akce. nebo se pletu ? jsou tam vesmírný souboje ? s rozpočtem od HBO by mohli být kvaltní !*:))* radši kdyby Nolanové začli společně pracovat na Episodě 8 .... vy víte ....
zase budu za barbara ale ...
0 0
reagovat
Moranius: hele jak kdy. Třeba vim že Game of thrones si už díky seriálu nikdy nepřečtu. Kdežto třeba The Strain jsem si přečetl těsně předtim než vydali jako seriál a seriál se mi líbil a budu na něj koukat dál. Ono pokud čtu knížku tak si na film ( potažmo seriál ) klidně zajdu už jen proto abych viděl jak to zfilmovali třeba u toho Strain se těšim jestli to dotahnou do tý 4-5 série kdy je na zemi atomová zima a ovládaj jí upíři tak jak to bude zpracovaný. Ale tak pro mě zase dobrý že z toho druhu knížek co já čtu seriáli ani filmy moc nedělaj :D.
14473
Moranius: hele jak kdy. Třeba vim že Game of thrones si už díky seriálu nikdy nepřečtu. Kdežto třeba The Strain jsem si přečetl těsně předtim než vydali jako seriál a seriál se mi líbil a budu na něj koukat dál. Ono pokud čtu knížku tak si na film ( potažmo seriál ) klidně zajdu už jen proto abych viděl jak to zfilmovali třeba u toho Strain se těšim jestli to dotahnou do tý 4-5 série [spoiler]kdy je na zemi atomová zima a ovládaj jí upíři [/spoiler] tak jak to bude zpracovaný. Ale tak pro mě zase dobrý že z toho druhu knížek co já čtu seriáli ani filmy moc nedělaj :D.
0 0
reagovat

Alangor

S tím odškrtáváním - nemáš potom i menší požitek z filmové / seriálové tvorby, kde jsi předem četl předlohu a tak víš, co se tam bude dít a jak to dopadne?

Já mám načtenou Hru o trůny a tak mne moc zvratů nepřekvapí (pokud nepojde nějaká postava navíc jako chudák Jojen), ale rozhodně se u toho nenudím a nevadí mi, že znám vývoj. Stejně tak mám načtenou Nadaci, tedy opět bez extra překvapení, ale těším se na to sledování.
Pokud ti znalost děje tolik ničí prequely, tak to čtení předloh je snad ještě horší, ne? :)
I když osobně jsem taky radši za chronologickou Nadaci.

(+ jako trochu relevantní příklad, Spartacus dostal prequel Gods of the Arena a tam je dle mého dobře zpracováno to, že sice víš výsledek, ale to nebrání tomu, aby tě děj překvapoval. Takže to záleží spíš na konkrétním zpracování a jak moc je prequel svázán se sequelem.)
14472
S tím odškrtáváním - nemáš potom i menší požitek z filmové / seriálové tvorby, kde jsi předem četl předlohu a tak víš, co se tam bude dít a jak to dopadne? Já mám načtenou Hru o trůny a tak mne moc zvratů nepřekvapí (pokud nepojde nějaká postava navíc jako chudák [spoiler]Jojen[/spoiler]), ale rozhodně se u toho nenudím a nevadí mi, že znám vývoj. Stejně tak mám načtenou Nadaci, tedy opět bez extra překvapení, ale těším se na to sledování. Pokud ti znalost děje tolik ničí prequely, tak to čtení předloh je snad ještě horší, ne? :) I když osobně jsem taky radši za chronologickou Nadaci. (+ jako trochu relevantní příklad, Spartacus dostal prequel Gods of the Arena a tam je dle mého dobře zpracováno to, že sice víš výsledek, ale to nebrání tomu, aby tě děj překvapoval. Takže to záleží spíš na konkrétním zpracování a jak moc je prequel svázán se sequelem.)
Alangor
0 0
reagovat
Čítať Nadáciu chronologicky môže byť zaujímavé, myslím že Asimov to tak aj odporúčal. Ja som to čítal prvý raz v takom chaotickom poradí - podľa toho čo bolo dostupné v mestskej knižnici, internet ešte moc nebol a staré vydania boli beznádejne vypredané :)
Ale myslím si, že najlepšie je to čítať podľa toho, ako to vychádzalo (a doplniť to tiež knihami o robotoch, ktoré sú z toho istého vesmíru). Sedí to tak výborne a druhý prequel je dokonalým koncom nielen celého príbehu, ale aj tvorby Asimova.
Seriál by ale asi bolo najlepšie začať prequelmi, prípadne by sa kľudne mohol odohrávať naraz v dvoch-troch časových obdobiach ako True Detective 8)
14471
Čítať Nadáciu chronologicky môže byť zaujímavé, myslím že Asimov to tak aj odporúčal. Ja som to čítal prvý raz v takom chaotickom poradí - podľa toho čo bolo dostupné v mestskej knižnici, internet ešte moc nebol a staré vydania boli beznádejne vypredané *:)* Ale myslím si, že najlepšie je to čítať podľa toho, ako to vychádzalo (a doplniť to tiež knihami o robotoch, ktoré sú z toho istého vesmíru). Sedí to tak výborne a druhý prequel je dokonalým koncom nielen celého príbehu, ale aj tvorby Asimova. Seriál by ale asi bolo najlepšie začať prequelmi, prípadne by sa kľudne mohol odohrávať naraz v dvoch-troch časových obdobiach ako True Detective *8)*
0 0
reagovat
Davies182: :D jojo stolidí sto chutí. jinak to stěma knížkama chápu je to moc co by si člověk chtěl přečíst a času málo. Největší expert na dlouhý ságy je Cornwell ten má snad 4 a každá má už skoro 5 dílů :D Když teda nepočítám Sharpa kterej jich má už asi 15 a pořád je Waterlo v nedohlednu :D.
Jinka největší problém stěma filmam pro mě je že já u těch prequelů jen prostě odškrtávám položky, který jsem se dozvěděl ve filmu ke kterýmu ten prequel patří. Když bych to parafrázoval na tu nadaci tak kdybych teď četl ty první dva díly tak budu číst stylem Seldon přijel na Trantor check, Seldon utíká před císařem check, Seldon přijde na to jak to stou psychohistorií je check
prostě to odškrtávám jako nákupní seznam ale nemam z toho žádný potěšení páč už vim vco to vyústí a neni vtom žádný velký překvapení ( mimo nějakých epizodních věcí, který jsou třeba zajímaví, ale ta knížka je celkově o něčem jiným ).
14470
Davies182: :D jojo stolidí sto chutí. jinak to stěma knížkama chápu je to moc co by si člověk chtěl přečíst a času málo. Největší expert na dlouhý ságy je Cornwell ten má snad 4 a každá má už skoro 5 dílů :D Když teda nepočítám Sharpa kterej jich má už asi 15 a pořád je Waterlo v nedohlednu :D. Jinka největší problém stěma filmam pro mě je že já u těch prequelů jen prostě odškrtávám položky, který jsem se dozvěděl ve filmu ke kterýmu ten prequel patří. Když bych to parafrázoval na tu nadaci tak kdybych teď četl ty první dva díly tak budu číst stylem [spoiler] Seldon přijel na Trantor check, Seldon utíká před císařem check, Seldon přijde na to jak to stou psychohistorií je check [/spoiler] prostě to odškrtávám jako nákupní seznam ale nemam z toho žádný potěšení páč už vim vco to vyústí a neni vtom žádný velký překvapení ( mimo nějakých epizodních věcí, který jsou třeba zajímaví, ale ta knížka je celkově o něčem jiným ).
0 0
reagovat

Alangor

Hm, fascinating..!

Mně právě přijde kouzelný rozšiřovat si ty zajetý příběhy a zjišťovat, jak k oněm fanouškům známým událostem dojde, tj. co přesně, kdy a jak se podělá atd. Jak se rodí psychologie a smýšlení postav... Ale úplně Ti rozumim a dává to smysl, co jsi napsal :+. Nicméně si koupím asi jenom první Nadaci a tím končím, fakt na sebe nehodlám nabalovat další epesní ságu - dočítám čtyřku Abercrombieho ze šesti, a pak se vrhnu na trilogii Expanze, a to je jen úplnej zlomek z mý nepřečtený knih(comics)ovny :-. Stejně furt za všechno můžo comicsy, a že jsem se pořád nenaučil, číst je rychlejc (jedno okýnko = minuta :D).
14469
Hm, fascinating..! Mně právě přijde kouzelný rozšiřovat si ty zajetý příběhy a zjišťovat, jak k oněm fanouškům známým událostem dojde, tj. co přesně, kdy a jak se podělá atd. Jak se rodí psychologie a smýšlení postav... Ale úplně Ti rozumim a dává to smysl, co jsi napsal *:+*. Nicméně si koupím asi jenom první Nadaci a tím končím, fakt na sebe nehodlám nabalovat další epesní ságu - dočítám čtyřku Abercrombieho ze šesti, a pak se vrhnu na trilogii Expanze, a to je jen úplnej zlomek z mý nepřečtený knih(comics)ovny *:-*. Stejně furt za všechno můžo comicsy, a že jsem se pořád nenaučil, číst je rychlejc (jedno okýnko = minuta *:D*).
Alangor
0 0
reagovat
Davies182: mno vidíš já mam zas řesně opačnej názor. Proč číst nebo koukat na něco co vim jak to dopadne. Pro mě úplně zbytečnej druh tvorby pokud jsem před tim viděl co se stane potom a u takovejch filmů zývám a úplně promě ztrácí náboj ( pokud je teda nevidim před původním dílem a tudíž ječ neberu jako prequel, ale jako první díl ).


14468
Davies182: mno vidíš já mam zas řesně opačnej názor. Proč číst nebo koukat na něco co vim jak to dopadne. Pro mě úplně zbytečnej druh tvorby pokud jsem před tim viděl co se stane potom a u takovejch filmů zývám a úplně promě ztrácí náboj ( pokud je teda nevidim před původním dílem a tudíž ječ neberu jako prequel, ale jako první díl ).
0 0
reagovat

Star Wars 4, 5, 6 a 1, 2, 3

Já sem teda dycky zastánce toho, "jak to vycházelo". Protože jak si můžeš přečíst (podívat se na) něco, co ještě nebylo na světě v době, kdy značka vznikla? IMO lame. Autoři prequelama v podstatě rozšiřujou svět a poodkrývají fanouškům žánru jeho tajemství (často i rejžujou chechtáky), a ne je nutí do toho, aby si mladší díly četli jako chronologické originy.
14467
Já sem teda dycky zastánce toho, "jak to vycházelo". Protože jak si můžeš přečíst (podívat se na) něco, co ještě nebylo na světě v době, kdy značka vznikla? IMO lame. Autoři prequelama v podstatě rozšiřujou svět a poodkrývají fanouškům žánru jeho tajemství (často i rejžujou chechtáky), a ne je nutí do toho, aby si mladší díly četli jako chronologické originy.
Star Wars 4, 5, 6 a 1, 2, 3
0 0
reagovat
TonyClifton: podle mě chronologicky páč to vycházelo na přeskáčku ( chronologický první dva díly vyšli vlastně jako poslední :D )


Memphis: Mno tak to já samozřejmě iluze moc nemam :D Ale ohledně toho krácení si to nedovedu dost dobře představit když ty krize už tak jsou díky menšímu rozsahu každého dílu dost krátký aje tam více méně opravdu jen to nejdůležitější.
14466
TonyClifton: podle mě chronologicky páč to vycházelo na přeskáčku ( chronologický první dva díly vyšli vlastně jako poslední :D ) Memphis: Mno tak to já samozřejmě iluze moc nemam :D Ale ohledně toho krácení si to nedovedu dost dobře představit když ty krize už tak jsou díky menšímu rozsahu každého dílu dost krátký aje tam více méně opravdu jen to nejdůležitější.
0 0
reagovat

Alangor

Bude se spojovat a krátit, neměl bych iluze.
14465
Bude se spojovat a krátit, neměl bych iluze.
Alangor
0 0
reagovat
To jsem se chtěl zrovna zeptat, jestli je to lepší chronologicky nebo jak to vycházelo. :)
14464
To jsem se chtěl zrovna zeptat, jestli je to lepší chronologicky nebo jak to vycházelo. *:)*
0 0
reagovat
Davies182: Mno hele záleží na tom jak to budeš číst. Pokud začneš Předehrou k Nadaci tak ty dva díly maj necelejch 400 stránek každej. Ten zbytek má každej kolem 168.
A dohromady to má nějakej 7 knih.
14463
Davies182: Mno hele záleží na tom jak to budeš číst. Pokud začneš Předehrou k Nadaci tak ty dva díly maj necelejch 400 stránek každej. Ten zbytek má každej kolem 168. A dohromady to má nějakej 7 knih.
0 0
reagovat
Mno nevim zrovna to čtu ( jsem asi u 5 knížky konkrétně Druhá nadace - čtu to chronologicky a ne jak to vycházelo ) a nepřijde mi to jako moc dobrá látka ke zfilmování. Jako jo první dvě knížky ( Předehra k Nadaci, A zrodí se Nadace ), který jsou jen o životě Seldona a o tom jak vlastně tu psychohistorii vymyslel to by šlo. Ale ten zbytek kde se v každý knížce během těch 168 stránek třeba třikrát posune čas o nějakej minimálně 70 let ( čili se tam minimálně třikrát za knížku vyměněj všechny hlavní postavy ) to bude pěknej bordýlek zvlášť pro současný líný publikum. A pokud by chtěli udělat každou krizi jako samostatnou serii tak jich ten seriál bude mít minimálně 11 a to je výhledově docela pálka.
14462
Mno nevim zrovna to čtu ( jsem asi u 5 knížky konkrétně Druhá nadace - čtu to chronologicky a ne jak to vycházelo ) a nepřijde mi to jako moc dobrá látka ke zfilmování. Jako jo první dvě knížky ( Předehra k Nadaci, A zrodí se Nadace ), který jsou jen o životě Seldona a o tom jak vlastně tu psychohistorii vymyslel to by šlo. Ale ten zbytek kde se v každý knížce během těch 168 stránek třeba třikrát posune čas o nějakej minimálně 70 let ( čili se tam minimálně třikrát za knížku vyměněj všechny hlavní postavy ) to bude pěknej bordýlek zvlášť pro současný líný publikum. A pokud by chtěli udělat každou krizi jako samostatnou serii tak jich ten seriál bude mít minimálně 11 a to je výhledově docela pálka.
0 0
reagovat

Davies182

Dlouhé to fakt není. A utíká to dost rychle.
14457
Dlouhé to fakt není. A utíká to dost rychle.
Davies182
0 0
reagovat

LukyBuky

Yep, může to tak bejt, proč ne. HBO má v tomhle podobný zkušenosti už s True Detective, takže žádnej problém :+

A za pár let navíc začne bejt tohle střídání top hollywoodských herců v odlišných řadách toho kterého seriálu IMO úplně normální a populární.

Sakra tak já si ten první díl asi teda přečtu... to není žádná bichle, pokud vim, žejo? Du googlit.
14455
Yep, může to tak bejt, proč ne. HBO má v tomhle podobný zkušenosti už s True Detective, takže žádnej problém *:+* A za pár let navíc začne bejt tohle střídání top hollywoodských herců v odlišných řadách toho kterého seriálu IMO úplně normální a populární. Sakra tak já si ten první díl asi teda přečtu... to není žádná bichle, pokud vim, žejo? Du googlit.
LukyBuky
0 0
reagovat
Nadace je pro mně jedna z nejepičtějších sci-fi ság, nejen proto, že se děj odehrává napříč staletími a tisíciletími. Je to originální a inteligentní. Tomuhle projektu moc fandím, jen jsem zvědavej jak vyřeší hereckej ansámbl. V každým seriálu máš hlavní postavy, ale problém Nadace je, že právě vypráví příběh dlouhej stovky, tisíce let, takže postavy se pořád mění. To znamená, že první série, která by třeba popisovala děj první knížky bude mít jedny herce, druhá série, která by popisovala děj druhý knížky by měla zase jiný herce?
14453
Nadace je pro mně jedna z nejepičtějších sci-fi ság, nejen proto, že se děj odehrává napříč staletími a tisíciletími. Je to originální a inteligentní. Tomuhle projektu moc fandím, jen jsem zvědavej jak vyřeší hereckej ansámbl. V každým seriálu máš hlavní postavy, ale problém Nadace je, že právě vypráví příběh dlouhej stovky, tisíce let, takže postavy se pořád mění. To znamená, že první série, která by třeba popisovala děj první knížky bude mít jedny herce, druhá série, která by popisovala děj druhý knížky by měla zase jiný herce?
0 0
reagovat

Memphis

nj tak holt prostě nejde za život přečíst všechno, těch fakt dobrej titulů sou tisícovky... Takže tohle asi "jen" uvidím, i když sem si na písmenka předlouho brousil zuby, no (nemám Nadaci dokonce ani v knihovničce :o).
14449
nj tak holt prostě nejde za život přečíst všechno, těch fakt dobrej titulů sou tisícovky... Takže tohle asi "jen" uvidím, i když sem si na písmenka předlouho brousil zuby, no (nemám Nadaci dokonce ani v knihovničce *:o*).
Memphis
0 0
reagovat
Je to HBO, bude to pecka. :+ (A já bych měl začít rychle číst. :D)
14448
Je to HBO, bude to pecka. *:+* (A já bych měl začít rychle číst. *:D*)
0 0
reagovat
Ak toto vyjde, to bude paráda. Keď sa pred pár rokmi šíríla správa, že túto geniálnu knižnú sériu ide sfilmovať Emmerich, bol som celkom nasratý, tajne dúfal, že z toho nič nebude a chytí sa Nadácie nejaká televízia, ideálne HBO. A je to tu :D
14446
Ak toto vyjde, to bude paráda. Keď sa pred pár rokmi šíríla správa, že túto geniálnu knižnú sériu ide sfilmovať Emmerich, bol som celkom nasratý, tajne dúfal, že z toho nič nebude a chytí sa Nadácie nejaká televízia, ideálne HBO. A je to tu *:D*
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se