Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co chystá HBO?


ikona
Spooner
game of throneshbohra o trůnyscorsese
Jaké plány má kabelová jednička do dalšího roku? A jak pro ni byl úspěšný ten letošní? 

Je to týden, co nám jednička mezi kabelovkami, HBO, představila svojí stylovou video rozlučku s rokem 2014 a parťák Davies mi s jejím hbitým sepsáním malinko vypálil můj pisálkovský rybníček. Nu což, lenost se zkrátka nevyplácí ani v těchto svátečních časech. Po pořádné porci cukroví a vánočního lenošení jsem se však přeci jen rozhodl, že se k tomuto zajímavému příspěvku oblíbené (ne)televize ještě jednou vrátím. HBO nám v něm totiž zrekapitulovala velmi úspěšný ročník, jež si menší ohlédnutí zcela zaslouží.

 Stylová děkovačka od HBO

I letos totiž dokázala stanice obhájit svou výjimečnou televizní pozici a přepsat také pár svých rekordů. A asi není žádným překvapením, že jí v tom z větší části dopomohl fantasy megahit Hra o trůny. Ten dokázal potvrdit svou obdivuhodnou popularitu a svou pozici oproti minulým letům ještě více posílil. Sledovanost seriálu se tak oproti třetí sérii zvedla o úctyhodných čtyřicet procent! Když pak k více než sedmimilionovému ratingu z televize připočteme čísla z internetových streamů, nahrávání přes DVR či jiné služby, dostává se uctívaná adaptace G. R. R. Martina až přes osmnáct miliónů věrných diváků. Hra o trůny se tak stala nejúspěšnějším seriálem v historii stanice, když zvládla překonat doposud kralující Rodinu Sopranů (18.2 milionů diváků) o celých dvě stě tisíc fanoušků. Obliba značky navíc i nadále roste a čtvrtá řada je mezi fanoušky považována za tu nejpovedenější. Něco mi tedy říká, že Tyrion a spol. budou svůj náskok v příštím roce ještě navyšovat.

Dařilo se samozřejmě i dalším titulům a kabelovce se podařilo vyprodukovat i jednu z nejúspěšnějších novinek roku. Ano, řeč je samozřejmě o Temném případu, jenž si u řady fanoušků vydobyl téměř kultovní status ještě při svém vysílání. Sledovanost jednoho z největších kriminálních klenotů posledních let se sice při premiéře pohybovala okolo třech milionů. Pátrání Rusta a Martyho se ale dařilo hlavně na ostatních platformách, převážně na internetu. Výsledkem byl tedy další rekord stanice s počtem jedenácti a půl milionů spokojených diváků a status nejúspěšnější novinky HBO v historii. Internetová služba HBO GO se pak z enormního zájmu o poslední epizodu, při níž server na několik hodin zkolaboval, vzpamatovává asi dodnes. Větší úspěch si snad majstrštyk Caryho Fukunagy ani přát nemohl.

HBO se zkrátka povedlo téměř všechno, na co sáhla. Seriálové rozloučení s Pravou krví možná skončilo jako největší televizní odpad roku. Z hlediska sledovanosti si ovšem místní kravaťáci museli mnout ruce. Následné finální série Boardwalk Empire a pecky Newsroom pak sice žádné rekordy netrhly. Svou věrnou základnu fanoušků si však udržely a na rozdíl od trápících se upírů dokázaly přijít i s tou správnou kvalitativní tečkou. Jediným menším zklamáním se tak stávají dramatičtí Pozůstalí, kteří se svojí sledovaností za ostatními hity stanice silně zaostávají. Snad se jim v druhé, tak trochu rebootové, řadě povede lépe.

Nyní už se ale dostáváme k novému roku 2015. Součástí několikrát zmiňovaného sestřihu byla totiž také závěrečná minutka složená z titulů, na něž se můžeme v následujících dvanácti měsících těšit. A kromě prvního záběru na zarostlého Tyriona či hostujícího Dr. House v komedii Víceprezident(ka) nám producenti naservírovali i vůbec první záběry z jejich očekávaných novinek. A mnoho z vás možná vůbec netušilo, jaké že budoucí hity nám video vlastně představuje. Zde vám proto nabízíme malé shrnutí projektů, na něž se můžeme na HBO již brzy těšit.

Togetherness – Komedie o dvou párech, jež prochází menší krizí a snaží se bojovat s každodenní rutinou. Asi jediná novinka televize, která již od pohledu působí tak nějak obyčejně. A ani Amanda Peet toho moc nezachrání.

The Brink – To druhý komediální přírůstek zní podstatně zajímavěji. Tak trochu politická satira nám nabídne příběh tří mužů z americké vlády, jež se snaží vyžehlit všemožné průšvihy a zabránit tak hrozící třetí světové. V hlavních rolích nadějné novinky se objeví Jack Black, Tim Robbins, Carla Cugino či Jaimie Alexander z Thora.

Westworld – Dost možná jeden z nejslibnějších projektů příštího roku. Remake stejnojmenné sci-fi klasiky ze sedmdesátých let nás zavede do zábavního parku, jenž své účastníky pomocí počítačového programu zavede až na samotný Divoký západ. Něco se zde však tak trochu pokazí a lidem začne jít o život. Projekt z hlav J. J. Abramse a Jonathana Nolana pak nabízí opravdu labužnické obsazení v čele s Anthony Hopkinsem, Edem Harrisem, Evan Rachel Wood, Jamesem Mardsenem či Thandie Newton. Už jen z toho záběru na drsného Harrise jsem skoro slintal radostí.

Ballers – Momentálně jde sice z jednoho blockbusteru do druhého, na menší televizní štaci si však hromotluk Dwayne Johnson přeci jen čas našel. Řachanda z produkční stáje kámoše Marka Wahlberga nás pak zavede do života bývalých i současných hvězd amerického fotbalu a jejich neobvyklých vztahů. Komediálního talentu má The Rock na rozdávání, takže se vcelku těšíme.

Bessie – To na filmovém poli nás příští rok čeká nejspíš o něco chudší podívaná. Po hvězdně obsazených snímcích Stejná srdce či Olive Kitteridge totiž přijde pouze životopisný kousek o zpěvačce Bessie Smith, v němž nás se nás o svých hereckých kvalitách bude snažit přesvědčit Queen Latifah.

Dosud nepojmenovaný rock'n'rollový seriál – Svůj nejnadějnější kousek nám ovšem HBO zatím úzkostlivě tají. Další tvůrčí spolupráce režijního mága Martina Scorseseho a scenáristy Terence Wintera (Vlk z Wall Street, Boardwalk Empire, Rodina Sopranů) snad ani lákavější být nemůže. Sehraná dvojka nás zavede do hudebního průmyslu sedmdesátých let, v němž se rockový hudební producent snaží přijít s něčím novým a bojovat proti nastupujícímu vlivu popu a disca. Na seriálu se podílí i legendární Mick Jagger a před kamerou se můžeme těšit na Olivii Wilde, Bobby Cannavaleho či Juno Temple. Snad se první záběry objeví co nejdříve.

Vice Principals – Také nový sitcom z dílny Dannyho McBridea se začíná teprve točit. Ten se po osobité šílenosti Nahoru a dolů opět spojil s prestižní kabelovkou a tentokrát nás zavede do prostředí střední školy, kde budeme sledovat osudy zástupce ředitele v podání známého komika. Rodinnou taškařici ovšem rozhodně neočekávejte.

HBO má zkrátka i příští rok co nabídnout a kromě návratu do Západozemí a nového Temného případu se nám zde rýsuje hned několik hitů. Vypadá to tedy, že rekordy se budou ve velkém lámat i v roce 2015 a stanice o své výjimečné postavení jen tak nepřijde. Kabelová jednička si ale svůj současný úspěch vzhledem k čím dál zajímavější produkci bez debat zaslouží.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace