Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Televizní Vojna a mír


ikona
Spooner
vojna a mir
Jedno z nejslavnější literárních děl se dočká dalšího zpracování. 

Knižní epos Vojna a mír od ruského klasika Lva Nikolajeviče Tolstého vám asi obsáhle představovat nemusím. Ostatně, bichle obsahující velkolepé bitvy Napoleonské války i komorní romantický příběh z ruské společnosti, se svého hraného zpracování dočkala již několikrát. A minimálně jednou z toho vznikla dosti epická podívaná. Nyní nejspíš uzrál čas na to, aby byla nestárnoucí klasika opět oprášená a v podobě ambiciózní minisérie se podívá na malé obrazovky.

Šestidílnou sérii si bere pod svá křídla samotná BBC a s produkcí ji budou pomáhat bratři Weinsteinové. O náležitě bohatý rozpočet a pokus o epičnost bychom se tak nejspíš bát nemuseli. Projekt navíc získává celkem zajímavou péči. Před kamerou si totiž známé literární charaktery zahrají malinko přehlížený Paul Dano z oscarovek 12 let v řetězech či Až na krev, půvabná Lily James z Panství Dowton a nadcházející Popelky či James Norton z nedávného seriálu Grantchester. Žádné hvězdy, minimálně Dano si ovšem svůj standard odehraje vždycky. Scénáře se potom ujal ostřílený Andrew Davies, jenž má za sebou například původní britskou minisérii House of Cards a celé to zrežíruje ostřílený televizní režisér Tom Harper, který má na kontě například stylovou gangsterku Peaky Blinders. BBC produkci výpravného díla nijak nepodceňuje a žádná laciná adaptace nás nejspíš nečeká. Tedy doufejme.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace