Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Stanice FOX oživuje klasiky


ikona
Spooner
aktabauerfilesprison break
Do bedny se vrátí kultovní Akta X i Útěk z vězení. A jak to vypadá s další sérií 24 hodin? 

Tady někdo sází na nostalgii. Na stanici FOX se loni díky televiznímu návratu 24 hodin přesvědčili, že na jejich nejúspěšnější tituly diváci stále velmi hlasitě slyší. Z výbušného comebacku Jacka Bauera s podtitulem Live Another Day, jenž dokázal uspokojit skalní fandy i získat nové diváky, se stal letní hit a jeden z nejnapínavějších zážitků roku. Není tedy divu, že hlavouni populární televize hodlají své nejkultovnější tituly těžit, co se dá, a svého vytouženého návratu na obrazovky se proto možná dočká hned několik opěvovaných kousků.

Nejdříve se však zastavíme u samotného Jacka Bauera, o jehož případné další sérii se ani po zaslouženém úspěchu příliš nemluvilo. Nyní už ale máme bohužel jasno. Další sezóna “čtyřiadvacítky“ se neplánuje, tedy alespoň ne v nejbližší době. Jeden z hlavounů stanice, Gary Newman, nás pak ujistil, že v nadcházejících letech se ovšem dalšímu zběsilému dni rozhodně nebrání a momentálně s tvůrci přemýšlí nad tím, v jaké formě by se akční kultovka vrátila. Spekuluje se totiž také o tom, že by se další řada mohla obejít bez samotného Jacka Bauera. Kiefer Sutherland by si prý chtěl dát od své ikonické postavy na nějaký čas pauzu. Tvůrci tedy nyní přemýšlí nad tím, zda má cenu v seriálu ještě nadále pokračovat a jakým směrem by se případně dál ubíral. Spekuluje se také o tom, že by se Jack alespoň přesunul do vedlejšího partu a hlavní role by se ujala některá z vedlejších postav. Možností je dost a vlastně je jenom dobře, že Howard Gordon a spol. nechtějí své rozhodnutí uspěchat. Ostatně už minulá sezóna nám dala najevo, že několika roční intervaly se v tomhle případě zatraceně vyplácí.

To druhý televizní klenot už má k obrazovkám podstatně blíže. Vytouženého návratu se totiž nejspíš opravdu dočkají fanoušci mysteriózní klasiky Akta X. Ano, podobné kecičky o chystané desáté štaci Muldera se Scullyovou jsme tu už měli několikrát a obzvláště tvůrce seriálu Chris Carter se na toto téma rozpovídá skoro každý půlrok. Jenomže nyní práce na televizní legendě potvrdili i u FOXů a plánování potencionálního comebacku už je v plném proudu. Rozhovory mezi Carterem a producenty nyní probíhají takřka denně a všichni momentálně hledají nejvhodnější termín, kdy se budou moci přípravy a samotné natáčení konečně spustit. Neoficiálně se pak samozřejmě počítá i s návratem Davida Duchovnyho a Gillan Anderson. FOX to zkrátka myslí s návratem mysteriózní ikony pekelně vážně a tentokrát už se doopravdy nejedná jen o plané řeči.

Na obrazovky se však možná vrátí i seriál, u něhož by to asi čekal jen málokdo. Gary Newman totiž zároveň ohlásil, že místní kravaťáci dosti silně uvažují i nad pokračováním jejich již dosti vyvanutého hitu Útěk z vězení. Jakým směrem by se měl vězeňský kousek vydat tentokrát, nikdo netuší. Studio by nicméně rádo vidělo zpátky i Dominica Purcella a Wentwortha Millera, což je vzhledem k zakončení seriálu malinko zvláštní. Newman ovšem v kultovním Prison Breaku stále vidí potenciál na nabušenou minisérii. V tomto případě jde však zatím jen o předběžné návrhy a žádné plánování či práce na scénáři ještě nezačali. Upřímně, v tomhle případě by bylo asi nejlepší, kdyby celý nápad zůstal jen v producentských hlavách. Tahle vězeňská banda si svojí reputaci už tak stačila zkazit celkem rychle. I přesto je ale nová taktika stanice FOX celkem jasná a my už jen můžeme spekulovat, který hit se budou snažit vzkřísit příště.

Co říkáte na tuto strategii? A jaký z uvedených kultů byste nejraději viděli zpátky na obrazovce?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (8)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace