Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Motorkáři míří do historie


ikona
Spooner
bastard executionersonssons of anarchy
Jakou potenciální pecku chystá tvůrce výtečného Sons of Anarchy? 

Upřímně, málokterý televizní tvůrce má u mě nyní tak vysokou reputaci jako drsoň Kurt Sutter. Tento scenárista nás o svých kvalitách a citu pro správně temné příběhy přesvědčil už jako jeden ze spoluautorů kultovního Policejního odznaku. Naplno však mohl svůj talent, a tak trochu úchylnou povahu, pustit ze řetězu v motorkářském hitu Zákon gangu. Právě díky partě ze SAMCRO nám naservíroval jeden z nejpropracovanějších a nejtemnějších televizních kousků posledních let, jenž ze svých kvalit neslevil ani v závěrečné sezóně. Pro kabelovku FX šlo navíc o jeden z největších hitů v historii a bylo jasné, že si budou chtít úspěšného pisálka za každou cenu udržet. I jeho chystaná novinka pak nebude nic pro slabé povahy.

Sutter navíc malinko změní žánr a od drsných motorkářů se v historické novince The Bastard Executioner přesune do Anglie čtrnáctého století do života bývalého rytíře krále Eduarda III. Ten se rozhodne po zničujících zážitcích z války a zrůdných činech, jež musel vykonat, pověsit svůj zakrvácený meč na hřebík. Jenže netrvá to dlouho a hrdina je nucen opět se vrátit k tomu, co mu šlo nejlépe. Pravda, zápletka nezní nijak originálně. Přesně to samé jsme ovšem mohli říci na počátku i o motorkářské partičce a všichni víme, jak vybroušený kousek z toho vznikl. I tentokrát tak můžeme očekávat trošku komplikovanější děj, který nebude šetřit brutalitou a temnou atmosférou. Sutter si navíc do projektu sehnal nadějné obsazení. Hlavního hrdinu si sice zahraje neznámý Australan Lee Jones, dále se ale můžeme těšit na Stephena Moyera aka Billa Comptona z Pravé krve či Matthew Rhyse z opěvovaných The Americans. No a samozřejmě se opět můžeme těšit na Sutterovu manželku Katey Sagal, jež si po výtečném výkonu v Sons of Anarchy zaslouží každou roli. Její manžílek si pak pro sebe napsal roličku jejího věrného němého sluhy. Stanice FX si od novinky slibuje velké věci a doufá ve velký hit. A rozhodně není sama.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace