Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od otroků do Londýna


ikona
Spooner
hbomcqueen
Režisér oscarovky 12 let v řetězech a BBC spojí síly v ambiciózním dramatu. 

Když loni oceňované drama 12 let v řetězech zabodovalo na Oscarech a odneslo si i zlatého plešouna za nejlepší film, mnoho lidí očekávalo, že je režisér Steve McQueen zasypáván tunami nabídek a půjde z filmu do filmu. Jenže opěvovaný tvůrce si dává od celovečeráků překvapivě pauzu a naplno se věnuje televizní tvorbě. Už pár měsíců tak pro HBO kuchtí ambiciózní minisérii Codes of Conduct  a v jeho cestě černošského mladíka mezi bohatou smetánku se objeví například Helena Bonham Carter či Rebecca Hall. McQueenovi ovšem jeden seriálový projekt nestačí, a proto nyní přichází s dalším nadějným kouskem.

Se svojí další šestidílnou minisérií se tentokrát zabydlí u dalšího z televizních gigantů, britské jedničky BBC. Ve své dosud nepojmenované novince opět nakoukne do minulosti, i když ne tolik vzdálené. Bude totiž sledovat osudy černošské komunity v Londýně od počátku šedesátých let do současnosti. Nic víc zatím nadějný režisér o své novince neprozradil. Už teď je ale jasné, že se nejspíš budeme moci těšit na kousavé propírání rasových otázek a jeho nepřehlédnutelné režijní ruky, jež by navíc mohla za kamerou vydržet déle, než jednu epizodu. McQueen se pak bude kromě režie podílet i na scénáři a stejně jako v případě Codes of Conduct mu věnuje tu největší péči. Natáčení navíc začne až rok, takže na vybroušení scénáře a sehnání známých hereckých ksichtů je ještě času dost. Uvidíme, zda se mu v bedně povede stejně dobře, jako v kinech.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace