Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Proč se těšit na True Detective?


ikona
Spooner
detectivetruetrue detective
Co nám prozradil teaser na druhou řadu Temného případu? 

To nám kolegové z Moviezone pěkně vypálili rybník, co? Člověk se rozhodne dát si na chvilku voraz, a zrovna v tu chvíli se musí na internetu objevit jedna z nejočekávanějších ukázek posledních měsíců. HBO zkrátka s nečekaným vydáním teaseru hodně překvapilo a rychlejší zareagoval. To nám ovšem nebrání se k pokračování jedné z největších televizních událostí loňského roku ještě jednou vrátit, probrat si dojmy a nezasvěceným zrekapitulovat, co že nás ve druhé řadě majstrštyku Nica Pizzolatta vlastně čeká. Ale víte co, nejdřív si ten atmosférický teaser pusťte ještě jednou.

Už první upoutávka dává totiž jasně najevo, že tvůrci mysleli své sliby o odlišné atmosféře a pojetí zcela vážně. Pizzolato dal zkrátka temnotemné Louisianě sbohem a vydal se do Los Angeles a přilehlého kalifornského okolí, kde bude trojice detektivů vyšetřovat brutální vraždu zkorumpovaného manažera, který měl prsty v revoluční změně tamního dopravního systému. Už z prvních záběrů sálá špinavá městská atmosféra na sto honů a odklon od první řady je více než znatelný. K tomu si připočtěte další hudební trefu do černého a poutavé záběry na nové postavy, a máme zde trailerovou trefu jako vyšitou.

Ostatně, o seznámení s novým obsazením šlo v tomto lákadle především. S dalším příběhem totiž přichází i nové herecké tváře a asi i tomu největšímu ignorantovi musí být jasné, že laťka nastavená Matthew McConaugheyem a Woody Harrelsonem se bude přeskakovat sakra těžko. Není tedy divu, že nové herecké obsazení vyvolalo hodně rozporuplné reakce. Vážně hraje jednu z hlavních postav ten nezajímavý modýlek Taylor Kitsch? A koho sakra napadlo obsadit komika Vince Vaughna jako zlého mafiána? Internetová kritika byla prostě neúprosná. My moudří jsme ale tušili, že by se tento risk mohl zatraceně vyplatit. Ostatně, i McConagheyeho jméno při ohlášení seriálu budilo menší rozpaky, jelikož měl svůj slavný herecký návrat z velké části teprve před sebou. I v případě druhé řady je tedy nejspíš rozhodně na co se těšit.

Kníratý Colin Farrell coby zkorumpovaný polda je sice sázkou na jistotu, policistka porušující pravidla v podání Rachel McAdams však s bouchačkou působí až překvapivě drsně a Taylor Kitsch jako třetí vyšetřující do party také hodně solidně překvapuje. Nejvíce na sebe ovšem poutá pozornost Vince Vaughn alias mafiánské zvíře, jemuž se jeho kšeft začíná pomalu rozpadat pod rukama. A divákovi stačí pouze jeho dva nasupené výrazy, aby mu bylo jasno, že vyhořelý komik potřeboval podobnou roli jako sůl, a nejspíš si ji hodlá patřičně vychutnat.

Už tedy tušíme, jakou očekávat atmosféru a o prvních dojmech z obsazení máme taky jasno. Jak to ale vypadá s režií? Tam to bude letos malinko složitější. V druhé řadě se totiž již nepotkáme s Cary Fukunagou, jenž díky jasně danému stylu a rukopisu pevně držel otěže ve svých rukou, a namísto něho se dočkáme hned několika režisérů. Problém je v tom, že nevíme ještě přesně jakých. První dvě epizody má sice pod palcem režisér Rychle a zběsile, Justin Lin, jenž by měl dát televiznímu hitu malinko svižnější a akčnější ráz. Další epizody však budou točit výhradně televizní režiséři Daniel Attias, Miguel Sapochnik či totálně neznámý Janus Metz Pedersen a další fachmani budou ještě přibývat. A tyto jména už zkrátka příliš radosti nevzbuzují a je jen škoda, že se producentům nepodařilo zlanařit původně zamýšleného Williama Friedkina, tvůrce Vymítače ďábla či Francouzské spojky. Doufejme tedy, že i pod taktovkou několika režisérů se Nicu Pizzolattovi podaří své dílo udržet opět skvěle pohromadě. Až nyní se totiž  naplno ukáže, jak velkou zásluhu na obrovském úspěchu první řady opravdu Fukunaga měl. Snad scenáristická bublina okolo Pizzolatta nesplaskne dřív, než se stačí pořádně rozkoukat.

Očekávání jsou však i přes menší režisérský otazník stále obrovská a výtečná ochutnávka nám naservírovala hned několik důvodů, proč se nechat Temným případem pohltit i napodruhé. Překoná druhá série mistrovského předchůdce, nebo se mu alespoň přiblíží? Odpověď začneme překvapivě zjišťovat již 21. června. Ano, slyšíte správně. Jednička mezi kabelovkami se pochlapila a místo spekulovaného podzimního termínu nám svou temnou krimi naservíruje již v létě, přesně týden po skončení megahitu Hra o trůny. Na HBO prostě vědí, jak svoje diváky rozmazlovat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace