Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hra o trůny: S05E02

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek

pavel.chlumsky

Tak už jen fakt, že:
Barristan byl propíchnutej asi 5x je dost zásadní rozdíl oproti knize. Přežít to sice může, ale zase v Game of Thrones se umírá pro menší zranění.
15669
Tak už jen fakt, že: [spoiler]Barristan byl propíchnutej asi 5x je dost zásadní rozdíl oproti knize. Přežít to sice může, ale zase v Game of Thrones se umírá pro menší zranění.[/spoiler]
pavel.chlumsky
0 0
reagovat
Nevím, proč:

se tu píše o smrti Barristana. Podle mého to rozdýchá i s červem, byla to jen fillerová výplň, aby je na nějaký čas mohli poslat do kytek, než se vylížou.
15660
Nevím, proč: [spoiler]se tu píše o smrti Barristana. Podle mého to rozdýchá i s červem, byla to jen fillerová výplň, aby je na nějaký čas mohli poslat do kytek, než se vylížou.[/spoiler]
0 0
reagovat

Kniha vs seriál

Co mi nejvíc vadilo a kvůli čemu už seriál nesleduji jsou pro mě velmi výrazné změny charakterů některých postav, scénáristům asi takhle ty postavy přijdou atraktivnější pro diváky, mi to dost vadilo. Nebudu prozrazovat nic z děje knih, konec konců už stejně pomalu nastává doba, kdy diváci budou spoilerovat čtenářům a ne naopak.
Například Stannis nebo Melisandra jsou v knihách úplně jiní lidé. Dále Ramsay Bolton, na kterém nenajdete absolutně nic lidského, je to čistá zrůda, na rozdíl od seriálové verze, kde má dokonce parťačku. Nebo Malíček, kterému velmi uškodila nějaká snaha o nahlédnutí do zákulisí jeho mistrovské intrikářské práce. Nejvěrněji se scénaristům daří vykreslit Lannistery, asi oblíbenci.
Pak nějaké roztomilé drobnůstky co se vzhledu týče: Targaryenské rozpoznávací znamení: fialové oči nikoliv černé obočí. Daario (boyfriend Daenerys) má v knize modré vlasy a trojbarevný vous :D Theon má černé havraní vlasy a vůbec, co se vzhledu týče je to bourák. Totéž jeho sestřička, v knihách velmi atraktivní sebevědomá válečnice, protivníkům štípe lebky sekyrkou na třísky. Mel, rudovlasá dvacítka, rudé má taktéž oči.
15655
Co mi nejvíc vadilo a kvůli čemu už seriál nesleduji jsou pro mě velmi výrazné změny charakterů některých postav, scénáristům asi takhle ty postavy přijdou atraktivnější pro diváky, mi to dost vadilo. Nebudu prozrazovat nic z děje knih, konec konců už stejně pomalu nastává doba, kdy diváci budou spoilerovat čtenářům a ne naopak. Například Stannis nebo Melisandra jsou v knihách úplně jiní lidé. Dále Ramsay Bolton, na kterém nenajdete absolutně nic lidského, je to čistá zrůda, na rozdíl od seriálové verze, kde má dokonce parťačku. Nebo Malíček, kterému velmi uškodila nějaká snaha o nahlédnutí do zákulisí jeho mistrovské intrikářské práce. Nejvěrněji se scénaristům daří vykreslit Lannistery, asi oblíbenci. Pak nějaké roztomilé drobnůstky co se vzhledu týče: Targaryenské rozpoznávací znamení: fialové oči nikoliv černé obočí. Daario (boyfriend Daenerys) má v knize modré vlasy a trojbarevný vous *:D* Theon má černé havraní vlasy a vůbec, co se vzhledu týče je to bourák. Totéž jeho sestřička, v knihách velmi atraktivní sebevědomá válečnice, protivníkům štípe lebky sekyrkou na třísky. Mel, rudovlasá dvacítka, rudé má taktéž oči.
Kniha vs seriál
0 0
reagovat
S tím počtem sezón je to pravda flexibilní. Po startu čtvrté sezony zadalo HBO zakázku na sezony 5 a 6. V roce 2014 také hlavní herci dostali nové (prý luxusní) smlouvy, které garantují pátou, šestou a obsahují opci HBO na sedmou sezonu. No a nakonec D.B. Weiss loni pro Vanity Fair prohlásil, že se chtějí vyhnout umělému "dojení" značky a plánují skončit po sedmé nebo osmé sezoně.
Tolik fakta. Pokud máte nějaká novější, dejte vědět. Myslím, že sedm sezon je jistých, osm možných (většina současných postav se jí taky nemusí před kamerou dožít ;)) více než osm nepravděpodobných.
15651
S tím počtem sezón je to pravda flexibilní. Po startu čtvrté sezony zadalo HBO zakázku na sezony 5 a 6. V roce 2014 také hlavní herci dostali nové (prý luxusní) smlouvy, které garantují pátou, šestou a obsahují opci HBO na sedmou sezonu. No a nakonec D.B. Weiss loni pro Vanity Fair prohlásil, že se chtějí vyhnout umělému "dojení" značky a plánují skončit po sedmé nebo osmé sezoně. Tolik fakta. Pokud máte nějaká novější, dejte vědět. Myslím, že sedm sezon je jistých, osm možných (většina současných postav se jí taky nemusí před kamerou dožít *;)*) více než osm nepravděpodobných.
0 0
reagovat
Nemělo být osm sérií? Jsme teprve v páté.
15650
Nemělo být osm sérií? Jsme teprve v páté.
0 0
reagovat
To jak budou či nebudou změny provázané s budoucími knihami ví jen Martin.
Z poslední knihy a uvolněné první kapitoly to vypadá, že jednu zásadní postavu, přidanou v poslední knize, v seriálu naprosto vypustí. Jinak by nestíhali všechno uzavřít.
Takže na druhý straně skončíš tak jako tak 8)
15648
To jak budou či nebudou změny provázané s budoucími knihami ví jen Martin. Z poslední knihy a uvolněné první kapitoly to vypadá, že jednu zásadní postavu, přidanou v poslední knize, v seriálu naprosto vypustí. Jinak by nestíhali všechno uzavřít. Takže na druhý straně skončíš tak jako tak *8)*
0 0
reagovat
Tvůrci seriálu (a s nimi asi i Martin) si asi uvědomili, že v ději mají už tak přehršel dějových linií a postav, a aby dokázali nějak rozumně vše ukončit v příští (nebo bude ještě jedna?) sezóně, tak museli začít škrtat a slučovat.

Jen by mě zajímalo, jak moc jsou tyhle změny provázané i s budoucími knihami. Jestliže doteď jsem byl jeden z těch, co to všechno četli už před lety a seriál mě neměl moc čím překvapit, tak teď se bojím, abych neskončil na druhé straně barikády, kdy budu číst další díl, ale ten budu víceméně znát už z televize.
15647
Tvůrci seriálu (a s nimi asi i Martin) si asi uvědomili, že v ději mají už tak přehršel dějových linií a postav, a aby dokázali nějak rozumně vše ukončit v příští (nebo bude ještě jedna?) sezóně, tak museli začít škrtat a slučovat. Jen by mě zajímalo, jak moc jsou tyhle změny provázané i s budoucími knihami. Jestliže doteď jsem byl jeden z těch, co to všechno četli už před lety a seriál mě neměl moc čím překvapit, tak teď se bojím, abych neskončil na druhé straně barikády, kdy budu číst další díl, ale ten budu víceméně znát už z televize.
0 0
reagovat

Lady Stoneheart

Myslím, že tu spíš v tv neuvidíme, i přesto že prakticky přímo u ní nakonec skončilo hned několik knižní linií (asi největší cliffhangery jak 4. tak 5. knihy :D). Řekl bych, že vzhledem k tomu, jak se to teď vyvíjí se ale nezapojí.
15646
[spoiler]Myslím, že tu spíš v tv neuvidíme, i přesto že prakticky přímo u ní nakonec skončilo hned několik knižní linií (asi největší cliffhangery jak 4. tak 5. knihy *:D*). Řekl bych, že vzhledem k tomu, jak se to teď vyvíjí se ale nezapojí.[/spoiler]
Lady Stoneheart
0 0
reagovat
Nu ze všech změn, mě zrovna ta Jaimeho potěšila asi nejvíce, v poslední knize je hodně upozaděn.
Tak trochu předpokládám, že se změní celá linie v Dorne, včetně dění kolem Myrcelly.
Lady Kamenosrdce je prozatím mimo i samotní scénáristi to "skoro" přiznali. I když nápad s cliffhangerem na konec sezony, k tomu možné ukončení linky Brienne a k tomu menší scéna s Bericem Dondarrionem (ten v seriálu je) by nemuselo znít vůbec špatně.
15645
Nu ze všech změn, mě zrovna ta Jaimeho potěšila asi nejvíce, v poslední knize je hodně upozaděn. [spoiler]Tak trochu předpokládám, že se změní celá linie v Dorne, včetně dění kolem Myrcelly. Lady Kamenosrdce je prozatím mimo i samotní scénáristi to "skoro" přiznali. I když nápad s cliffhangerem na konec sezony, k tomu možné ukončení linky Brienne a k tomu menší scéna s Bericem Dondarrionem (ten v seriálu je) by nemuselo znít vůbec špatně.[/spoiler]
0 0
reagovat

earthworm

Jestli si může Jamie v seriálu s někým pokecat o incestu tak jedině s Bronem! To by byla scéna za všechny peníze :D
Podle různých popisů mi ty změny přijdou jako rozumné pro televizní zpracování. Jediná velká linie, která začala už ve třetí knize a do seriálu ještě nepronikla je Lady Stoneheart jako důsledek Red Wedding. Myslíte, že to vyškrtli úplně nebo ji představí třeba jako cliffhanger na konci sezóny, podobně jako byli white walkers?
15644
[spoiler]Jestli si může Jamie v seriálu s někým pokecat o incestu tak jedině s Bronem! To by byla scéna za všechny peníze *:D* Podle různých popisů mi ty změny přijdou jako rozumné pro televizní zpracování. Jediná velká linie, která začala už ve třetí knize a do seriálu ještě nepronikla je Lady Stoneheart jako důsledek Red Wedding. Myslíte, že to vyškrtli úplně nebo ji představí třeba jako cliffhanger na konci sezóny, podobně jako byli white walkers? [/spoiler]
earthworm
0 0
reagovat

Hairy_Ass, PetrM a další

Sakra, že já klikal na ten tvůj spoiler, tolik jsem vědět nechtěl :D Každopádně jsi jenom potvrdil jak zásadně se show už liší od knih.

Ještě tu nikdo nezmínil Brienne a Jaimeho. Brienne v knihách prakticky celou dobu hledá Aryu a primárně Sansu, s nimi se nikdy nesetkala (a nesetká). Jsem zvědavej, co s ní provedou v tv, protože ve Feast for Crows to byla jedna z nejzajímavějších linií. Jaime zase nejel s Bronnem do Dorne, ale jel s katem Ilynem Paynem do Řekotočí vyjednávat se zbytkem Tullyů, co se zabarikádoval v pevnosti (obklopená řekou, tak nikdo nemoh dovnitř ani ven). Řešil se hlavně rukojmí Edmund Tully co si tak pamatuju (manžel z Red Wedding). Ilyn Payne byl zase zásadní v tom že neměl jazyk a tak s ním rozmlouval o Cersei a o incestu :D
V Dorne byl "místo Jaimeho" nejdřív Arys Oakheart, u toho byla výchozí situace taková, že tam byl jako ochránce Myrcelly už od počátku a dostal se do poměru s jednou s Oberynových dcer. Později tam ještě jel Balon Swann, na přátelskou návštěvu, s tím že pro něj Cersei vymyslela nějakou zábavu navíc.


Jsem vážně rád, že se z toho stal prakticky jinej příběh, takhle nepřijdu o žádnou zábavu :D
15643
Sakra, že já klikal na ten tvůj spoiler, tolik jsem vědět nechtěl *:D* Každopádně jsi jenom potvrdil jak zásadně se show už liší od knih. Ještě tu nikdo nezmínil [spoiler]Brienne a Jaimeho. Brienne v knihách prakticky celou dobu hledá Aryu a primárně Sansu, s nimi se nikdy nesetkala (a nesetká). Jsem zvědavej, co s ní provedou v tv, protože ve Feast for Crows to byla jedna z nejzajímavějších linií. Jaime zase nejel s Bronnem do Dorne, ale jel s katem Ilynem Paynem do Řekotočí vyjednávat se zbytkem Tullyů, co se zabarikádoval v pevnosti (obklopená řekou, tak nikdo nemoh dovnitř ani ven). Řešil se hlavně rukojmí Edmund Tully co si tak pamatuju (manžel z Red Wedding). Ilyn Payne byl zase zásadní v tom že neměl jazyk a tak s ním rozmlouval o Cersei a o incestu *:D* V Dorne byl "místo Jaimeho" nejdřív Arys Oakheart, u toho byla výchozí situace taková, že tam byl jako ochránce Myrcelly už od počátku a dostal se do poměru s jednou s Oberynových dcer. Později tam ještě jel Balon Swann, na přátelskou návštěvu, s tím že pro něj Cersei vymyslela nějakou zábavu navíc.[/spoiler] Jsem vážně rád, že se z toho stal prakticky jinej příběh, takhle nepřijdu o žádnou zábavu *:D*
Hairy_Ass, PetrM a další
0 0
reagovat

dashiva

Jak už píše Lifty, tak když vynechám Greyjoye a Brana, tak to zatím vypadá, že nejen, že Tanec s Draky hravě stihnou obsáhnout, ale myslím, že se v mnoha ohledech dostanou i do předpokládaného dalšího dílu Vichrů zimy.
15640
Jak už píše Lifty, tak když vynechám Greyjoye a Brana, tak to zatím vypadá, že nejen, že Tanec s Draky hravě stihnou obsáhnout, ale myslím, že se v mnoha ohledech dostanou i do předpokládaného dalšího dílu Vichrů zimy.
dashiva
0 0
reagovat
Knižní spoilery:
Ona je jakákoliv momentální Sansa dost velký odklon od knihy, protože její linie končí v knize tam, kde začíná v nové řadě.
Branova linie skončila tam, kde skončila i v knize, takže jakékoliv další pokračování bude také nad knihou...

A v páté řadě rozhodně nestihnou zadaptovat dění okolo Greyjoyů, kterým se čtvrtá a pátá kniha možná až příliš věnuje. Vzhledem k tomu, že je tam spousta nových postav a nechali si je zřejmě do šesté řady, protože tady se chtěli naplno věnovat Dorne.
Ale pokud to půjde tímto tempem, tak se obávám, že veškeré linie - Sníh, Daenerys, Tyrion, Cersei, Dorne, dokončí v této řadě a šestá bude velká neznámá...
Ony se totiž až na Cersei tyto postavy vůbec neobjevují ve čtvrté knize a představa, že by se nevyskytovaly ani v seriálu, se zřejmě producentům nezamlouvaly.
Hodně za to ale může i zkracování. Taková volba nového lorda velitele se táhla na půlku knihy - tady trvá deset minut...
Šestá řada bude pro fanoušky knih asi velké utrpení.:D
15639
Knižní spoilery: [spoiler]Ona je jakákoliv momentální Sansa dost velký odklon od knihy, protože její linie končí v knize tam, kde začíná v nové řadě. Branova linie skončila tam, kde skončila i v knize, takže jakékoliv další pokračování bude také nad knihou...[/spoiler] A v páté řadě rozhodně nestihnou zadaptovat dění okolo Greyjoyů, kterým se čtvrtá a pátá kniha možná až příliš věnuje. Vzhledem k tomu, že je tam spousta nových postav a nechali si je zřejmě do šesté řady, protože tady se chtěli naplno věnovat Dorne. Ale pokud to půjde tímto tempem, tak se obávám, že veškeré linie - Sníh, Daenerys, Tyrion, Cersei, Dorne, dokončí v této řadě a šestá bude velká neznámá... Ony se totiž až na Cersei tyto postavy vůbec neobjevují ve čtvrté knize a představa, že by se nevyskytovaly ani v seriálu, se zřejmě producentům nezamlouvaly. Hodně za to ale může i zkracování. Taková volba nového lorda velitele se táhla na půlku knihy - tady trvá deset minut... Šestá řada bude pro fanoušky knih asi velké utrpení.*:D*
0 0
reagovat

hairy

to vyzerá na hodne slušný odklon od predlohy

otázka na teba, ako niekoho, kto videl všetky 4 diely a zároveň čítal knihy:
podľa doterajšieho tempa - vyzerá to tak, že stihnú zadapdovať Feast aj Dance do 5tej série?
teda okrem vecí, ktoré si očividne nechali na neskôr (Bran)

každopádne, som veľmi zvedavý, ako to celé dobačujú
z toho, ako je dej rozvhrnutý v knihách, iba Jonova a Denearisina línia má dramatický oblúk dostatočný na to, aby to mohlo byť season finale.

tipujem, že jednu linku "uzarvrú" v tejto sérii a druhá v 6tej.
t.z. buď jednu, alebo druhú budú musieť spojlovať v ďalšej sérii
ak teda Martin nedopíše Winds ešte pred začiatkom 6tej sezóny
15638
to vyzerá na hodne slušný odklon od predlohy otázka na teba, ako niekoho, kto videl všetky 4 diely a zároveň čítal knihy: podľa doterajšieho tempa - vyzerá to tak, že stihnú zadapdovať Feast aj Dance do 5tej série? teda okrem vecí, ktoré si očividne nechali na neskôr (Bran) každopádne, som veľmi zvedavý, ako to celé dobačujú z toho, ako je dej rozvhrnutý v knihách, iba Jonova a Denearisina línia má dramatický oblúk dostatočný na to, aby to mohlo byť season finale. tipujem, že jednu linku "uzarvrú" v tejto sérii a druhá v 6tej. t.z. buď jednu, alebo druhú budú musieť spojlovať v ďalšej sérii ak teda Martin nedopíše Winds ešte pred začiatkom 6tej sezóny
hairy
0 0
reagovat

PetrM

Knihy jsem naposledy četl už před pěknými pár měsíci, takže si podrobnosti moc nevybavuji, ale v zásadě, co mě zatím nejvíc trklo (a pozor, už jsem viděl i další dva díly, takže bacha na spoilery!):


Úplné vynechání Victariona a Quentyna Martella (zatím, možná přibude i Aegon). Smrt Barristana Selmyho. Milenka toho dornského prince (jméno si teď už nevybavuji), co mu Hora rozmlátil ksicht, intrikuje a je celkově daleko akčnější a chce zabít malou princeznu. Sansa je na Zimohradě a bere si Ramsaye!!! Vrabčáci zatkli Lorase Tyrella. Jaime se vydává na záchranou misi do Dorne pro princeznu.
15637
Knihy jsem naposledy četl už před pěknými pár měsíci, takže si podrobnosti moc nevybavuji, ale v zásadě, co mě zatím nejvíc trklo (a pozor, už jsem viděl i další dva díly, takže bacha na spoilery!): [spoiler] Úplné vynechání Victariona a Quentyna Martella (zatím, možná přibude i Aegon). Smrt Barristana Selmyho. Milenka toho dornského prince (jméno si teď už nevybavuji), co mu Hora rozmlátil ksicht, intrikuje a je celkově daleko akčnější a chce zabít malou princeznu. Sansa je na Zimohradě a bere si Ramsaye!!! Vrabčáci zatkli Lorase Tyrella. Jaime se vydává na záchranou misi do Dorne pro princeznu.[/spoiler]
PetrM
0 0
reagovat

PetrM

Mně se zase nechce všechno psát, ale v jednom by ti udělali radost - Bronova linie v knize končí právě tak, že si žije spokojeně na "zámku" a Jamie ho nikdy nikam neodtáhne.
Tady je to ale mnohem lepší postava, než v knize, takže se té změně nedivím.
15635
Mně se zase nechce všechno psát, ale v jednom by ti udělali radost - [spoiler]Bronova linie v knize končí právě tak, že si žije spokojeně na "zámku" a Jamie ho nikdy nikam neodtáhne.[/spoiler] Tady je to ale mnohem lepší postava, než v knize, takže se té změně nedivím.
PetrM
0 0
reagovat

PetrM

Hm, tak jsem sepsal obrovskou stěnu textu, a po odeslání se nestalo nic, takže to napíšu znova, až budu mít náladu :D Zas tak moc toho taky nebylo, ale přece jenom to necham na pozdějc.
15636
Hm, tak jsem sepsal obrovskou stěnu textu, a po odeslání se nestalo nic, takže to napíšu znova, až budu mít náladu *:D* Zas tak moc toho taky nebylo, ale přece jenom to necham na pozdějc.
PetrM
0 0
reagovat
Osobně mám rozečtenou Bouři mečů a líbí se mi, že můžu hezky porovnávat odchylky se seriálem. Seriál sice spoiluje, ale knížky jsou dost jiné, bohatější. Jako když jsem viděl Harryho Pottera a pak se pustil do knížek. HBO musí natahovat a zároveň krátit, nemají to jednoduché, rozhodně si ale nemyslím, že by měla tahle série skončit sedmou řadou, pořád mám dojem, že by to mělo ještě jednu sezónu dostat.

První díly bývají obvykle slabší, mám dojem, že jako i v minulých řadách to začne vřít až ke konci druhé poloviny.

Bran tuhle sezónu nebude, což je fajn, protože ho stejně nemusím.
15634
Osobně mám rozečtenou Bouři mečů a líbí se mi, že můžu hezky porovnávat odchylky se seriálem. Seriál sice spoiluje, ale knížky jsou dost jiné, bohatější. Jako když jsem viděl Harryho Pottera a pak se pustil do knížek. HBO musí natahovat a zároveň krátit, nemají to jednoduché, rozhodně si ale nemyslím, že by měla tahle série skončit sedmou řadou, pořád mám dojem, že by to mělo ještě jednu sezónu dostat. První díly bývají obvykle slabší, mám dojem, že jako i v minulých řadách to začne vřít až ke konci druhé poloviny. Bran tuhle sezónu nebude, což je fajn, protože ho stejně nemusím.
0 0
reagovat
Jsem defacto nechtělný hater, ale první 2 díly mne bavily! :)
15632
Jsem defacto nechtělný hater, ale první 2 díly mne bavily! :)
0 0
reagovat

RainMakeR

Tak to tě asi potěší, že v páté řadě Bran vůbec nebude :D - spoiler nevyzrazuje nic z děje, ale i tak mě přišlo lepší to tam nechat.
15630
[spoiler]Tak to tě asi potěší, že v páté řadě Bran vůbec nebude *:D*[/spoiler] - spoiler nevyzrazuje nic z děje, ale i tak mě přišlo lepší to tam nechat.
RainMakeR
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se