Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Američtí bohové žijou!


ikona
do_Od
americangodsstarz
Producent a scenárista Hannibala se rozpovídal o připravované novince, po které svět touží už dobrých deset let. 

Yes! Tohle je zpráva, na kterou snad čekal každý fanoušek britského literárního génia, autora nejen spousty skvělých novel (př. Hvězdný prach) ale zároveň už v podstatě kultovního komiksu Sandman, Neila Gaimana. Tahle novinka se týká jeho druhého nejznámějšího díla a upřímně asi nejlepší knížky, kterou jsem kdy v žánru městské fantasy četl – Amerických bohů. Kolem této adaptace se v minulosti točilo například HBO. Jak ale později vyplynulo z několika rozhovorů, producenti nebyli úplně spokojení ani s jedním ze tří scénářů a nechtěli tak riskovat projekt, u kterého by nebyli schopni zaručit naprostou dokonalost. Tomu říkám respekt! Naštěstí pro fanoušky se však celý projekt dostal do rukou nadaného Bryana Fullera, producenta a scenáristu mimo jiné třeba Hannibala, jehož třetí řada se nezadržitelně blíží, přičemž během propagační tour dostal Bryan šanci se lehce rozpovídat právě na téma Amerických bohů.

 

Kabelovka Starz má prý momentálně dvě verze scénáře. S těmi v tuto chvíli pracují nadaní ilustrátoři, kteří se snaží knižní svět přivést do nějaké realizovatelné podoby. V plánu jsou nejen známé lokace ze samotné knížky jako Jackův Krokodýlí bar nebo třeba snová střecha, na které Zorja Polunočnaja ukazovala Stínovi souhvězdí Velký Medvěd, ale i lokace nové, speciálně vytvořené pro potřeby seriálu. Zároveň i přiznává, že už pilně hledá herecké obsazení a obzvlášť pro roli Stína je prý zvažováno hodně zajímavé jméno. Neil Gaimain nicméně slibuje, že nic neprozradí minimálně do následujícího Comic-Conu, kde by případný cast mohl společně vystoupit na pódium a představit se tak širšímu publiku. Zároveň klade důraz na to, aby vzhledem k etnické diverzitě všech hlavních postav byli obsazeni specificky ti herci, kteří odpovídají přesnému popisu jednotlivých charakterů z knížky. Aktuálně už se čeká pouze na to, až Starz konečně potvrdí začátek produkce s tím, že premiéra seriálu by pak mohla následovat v druhé polovině příštího roku. Všechno to jsou velmi pozitivní zprávy, musíme proto držet tvůrcům palce, aby jim vše klaplo a celý projekt skončil velkým úspěchem. A mezitím nám v diskuzi dejte vědět, jestli máte knihu přečtenou a na jakou část se případně těšíte nejvíc.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace