Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Doctor Who v královské rodině


ikona
Spooner
netflix
Internetový Netflix chystá ambiciózní pohled do života britské královny. 

U Netflixu si oblíbili ambiciózní politická dramata.  Z House of Cards se vyklubala jedna z nejopěvovanějších pecek posledních let a už nějaký pátek zde ve francouzské produkci kutí novinku Marseille, jež by se pro změnu měla podívat na zoubek zkorumpovanému starostovi titulního města. Jenže Bílý dům a Francie internetovým hochům nestačí a už si brousí zuby na další patra politické, a tentokrát i královské, smetánky. Ve svém dalším projektu totiž zavítají do samotné Velké Británie a dokonce nahlédneme i malinko do historie.

Seriál The Crown se totiž zaměří na vládu britské královny Alžběty II. a její dosti napjaté a komplikované vztahy s jednotlivými věhlasnými premiéry. A první sezóna začne hned u toho nejlegendárnějšího, Winstona Churchilla. Novinka tak bude sledovat vztah a politické machinace mezi mladičkou královnou a jedním z nejslavnějších britských politiků, ale také její milostné tokání s manželem, princem Philipem. Zkrátka hodně ambiciózní látka, která láká hodně zajímavá jména. Hlavní roli královny si zahraje vycházející televizní hvězdička Claire Foy, jež se nedávno předvedla v britské minisérii Wolf Hall. Jejího vyvoleného si pak nezahraje nikdo menší, než bývalý Doctor Who, Matt Smith, s nímž se fandové britské kultovky loni jen těžce loučili. A tentokrát ho uvidíme v o něco vážnější roli. A aby herecké trio bylo dostatečně zajímavé, tak Churchilla si zahraje herecký veterán John Lithgow aka vrahoun Trinity z Dextera. Žádné extra hvězdy, ale prověřené tváře, které dokážou pod správným vedením nejspíše slušně zazářit. Scénář totiž sepíše oscarový Peter Morgan, tvůrce oceňované Královny či Rivalů, avšak také divadelní hry Audience, z níž celý seriál vychází. Není divu, že si chce její autor pohlídat i seriálovou verzi.  Za kameru si pak na pár epizod nesedne nikdo menší než režijní eso Stephen Daldry, režisér nestárnoucího Billy Elliota či Předčítače.  Netflix zkrátka dopřává svému dítku prvotřídní péči a vypadá to, že tu máme nakročeno k slušné dobové politické pecce.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace