Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Morpheus mezi otroky


ikona
Spooner
roots
Hvězda Matrixu a seriálového Hannibala se předvede v ambiciózní minisérii. 

Minisérie Kořeny toho mladším generacím asi příliš říkat nebude. V historii amerických televizí byste ale asi jen těžko našli oceňovanější klasiku, která se v sedmdesátých letech zapsala do televizních dějin a určitě si na ní pamatuje i pár tuzemských diváků. Není se ani co divit, silné drama pojednávající příběh Kunta Kinteho a jeho rodiny, jež trpí pod nadvládou bílých otrokářů, má i po letech co nabídnout. Ostatně, nedávný úspěch tematicky oscarovky 12 let v řetězech napovídá, že i dnes diváci na toto téma slyší. Všimly si toho také stanice History Channel a A&E, kteří už nějaký ten pátek chystají remake této televizní klasiky. A nehodlají v ní troškařit.

V nové verzi si totiž jednu z hlavních rolí zahraje televizemi neustále oblíbený Laurence Fishburne. Ten se zhostí role spisovatele a hlavního vypravěče příběhu, Alexe Haleyeho. Právě podle jeho předlohy byl osud nebohého otroka před téměř čtyřiceti lety natočen a i v remaku z ní budou tvůrci hodně čerpat. Z castingového hlediska jde pak o naprostou sázku na jistotu. Ostatně, bývalý Morpheus je v posledních letech v bedně jako doma a po štaci v Kriminálce Las Vegas, již zrušeném Hannibalovi či nečekaně úspěšném sitcomu Black-ish má nakročeno k další zajímavé roli. Tvůrci v čele s Lawrencem Konnerem, scenáristou a producent pecky Boardwalk Empire, navíc dokazují, že mají s Kořeny opravdu velké ambice a rádi by příští rok ukořistili i nějakou tu Emmy. Fishburne je navíc teprve první hereckou vlaštovkou a série by se údajně již měla brzy plnit dalšími povědomými jmény. Uvidíme, co z tohoto nadějného projektu nakonec vyleze.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace