Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

DiCaprio zachráncem planety


ikona
Davies182
Jeden z nejoblíbenějších herců současného Hollywoodu upozorňuje na naši zodpovědnost vůči Zemi.  

DiCaprio je prostě borec. Ale největší. Po úspěchu Cameronova Titanicu v kinech založila talentovaná hvězda roku 1998 vlastní nadační společnost Leonardo DiCaprio Foundation, jejíž zaměstnanci se od té doby starají o blaho naší planety. Týraná Země, která je již dlouhodobě pod nátlakem hrůzných klimatických změn, potýká se s globálním oteplováním a vymírají na ní stovky živočišných druhů ročně, byla Leovi dlouho trnem v oku. A tak se jí rozhodl pomoci. LDF tudíž již více než patnáct let bojuje nejen s frajery, kteří jsou líní třídit odpad, ale třeba i s africkými pytláky, anebo také rozesílá humanitární balíčky do zemí třetího světa, kde je taková solidarita nadmíru ceněná. Čím se však DiCapriova nadace – respektive on sám – blýskla naposledy?

V nedávné uvědomělé řeči Leonardo pronesl, že hodlá nově uvolnit dalších 15 milionů dolarů, které "pomohou vyřešit zatím největší výzvu lidstva". Pokud se vám nyní zdá, že taková věta jakoby vypadla ze scénáře Interstellaru, nejste daleko od pravdy. LDF totiž vyráží do boje proti masovému vymírání a celkové enviromentální degradaci planety. Dle DiCapria již déle nelze ignorovat postupnou destrukci Země z rukou nás samotných. Je nutné zapříčinit se o to, abychom vůbec v budoucnu měli kde bydlet, kolonizace vesmíru je bohužel stále ještě pohádkovou utopií. Své síly proto známý herec spojil například i s televizním gigantem Netflix, s jehož pomocí tak v brzké době vznikne hned několik naturalistických dokumentů o tom, jak nevybíravě se člověk chová ke svému okolí. Vzkaz je jasný: lidé, myslete!

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace