Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdy skončí Hra o trůny?


ikona
Spooner
gamehrahra o trůny
Jak dlouho se ještě budeme potkávat s hrdiny ze Západozemí? A kdo se přidal k našlapanému obsazení? 

V bedně momentálně nenajdete větší seriálový fenomén, než fantasy ságu Hra o trůny. Ratingy historicky nejúspěšnějšího seriálu HBO navíc ani po pěti letech neklesají a naopak každým rokem překračují všemožné rekordy. Partička okolo Lannisterů, Starků a dalších povedených rodinek zkrátka asi jen tak táhnout nepřestane. A na HBO to moc dobře ví a už několikrát prohlásili, že by se k věčným intrikám a bitvám o Západozemí vrátili alespoň v deseti sériích. Ostatně, tlusté knižní předlohy a Martinova lenost dopsat závěrečné dvě knihy, by jim v tomto jen nahrávala. Tvůrci seriálu David Benioff a D.B. Weiss byli ovšem vždycky tak trochu proti a podle zákulisní šeptandy počítali spíše se sedmi řadami. Jak to tedy s počtem sérii vypadá nyní?

Podle jednoho z hlavounů oceňované kabelovky, Michaela Lombarda, to opravdu vypadá, že se tamní kravaťáci vysněných deseti zářezů nedočkají. Tvůrčí duo si ale možná nechalo původní názor malinko uležet a momentálně by prý seriál nejraději zakončili osmou řadou. HBO se je sice stále snaží přesvědčit o větší náloži, to je však zatím marné a Benioff s Weissem nejspíše televizní megahit opravdu nechtějí až příliš natahovat. Uvidíme, jestli jejich názor nakonec přeci jen nezmění kufřík s tou správnou sumou peněz. Kabelovka se své nejslavnější značky navíc zkrátka vzdát nechce a už teď zde hlasitě uvažují o možném prequelu, kde bychom se mohli znovu setkat možná i s Nedem Starkem. Jenže do plánování seriálového bratříčka je zřejmě ještě daleko a je jen otázkou, jestli podobné nadšení pro další ždímání oblíbeného světa budou sdílet i tvůrce a G. R. R. Martin.

Nyní už se však posuňme od dohadů a ambiciózních plánů k již zaručené zprávě. Obsazování nových tváří pro šestou štaci fantasy hitu je totiž v plném proudu a právě si připsalo první castingovou lahůdku. K již tak našlapanému ansámblu se nyní oficiálně přidává také britská továrna na charisma Ian McShane. Ten momentálně válí ve třetí řadě výtečného Raye Donovana a vidět jste ho mohli i ve čtvrtých Pirátech z Karibiku či přehlížené westernové pecce Deadwood. A už teď je téměř jasné, že si tvůrci připsali další herecký jackpot. Zatím sice není jasné, koho si zde McShane zahraje. Mělo by jít ale bohužel o jednu vedlejších postav, která se mihne jen v pár scénách. I přesto by však mělo jít o hodně klíčovou roli, jež zásadně ovlivní západozemské dění. A kdo ví, třeba se jen bude rozehřívat pro větší part v sedmé sezóně. Čtenáři už tak mohou vesele spekulovat, o koho asi půjde.  Už teď je ovšem jasné, že na novinkovém poli Hry o trůny bude po chvilce klidu zase hodně veselo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace