Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 5: Nejlepší seriály léta


ikona
Spooner
top
Jaké televizní kousky se vyplatí sledovat v aktuálních pařácích? 

Co si budeme povídat, aktuální pohled ven má do příjemného letního počasí už docela daleko a člověk má co dělat, aby se při cestě ven nevypařil či nevypotil polovinu své váhy. Pařáky zkrátka útočí v plné síle a schováváme se před nimi, kde to jen jde. A můžeme to zkusit i v pohodlí našich obýváků. Samozřejmě, válení u vody to není. I aktuální horké měsíce nám ovšem nabízejí několik důvodů k sledování současných televizních kousků. Doby, kdy bývalo léto odkladištěm těch nejprůměrnějších seriálových titulů, už jsou totiž dávno pryč a stanice nám už i v těchto měsících servírují vyložené pecky. Letošní ročník je toho zase pěkným důkazem. My jsme si pro vás tedy připravili výčet toho nejzajímavějšího, co by vám v bedně aktuálně nemělo uniknout. A že je z čeho vybírat.

5. Humans
Najít v současné televizní produkci opravdu kvalitní sci-fi kousek je téměř nadlidský výkon a každý alespoň malinko nápaditý žánrový příspěvek se dá pomalu srovnávat s hodnotou zlata. A s nenápadnou novinkou Humans jsme jeden takový konečně dostali. Seriál, v němž jsou roboti aka Synthové součástí každé domácnosti, ovšem ne všichni jim pochopitelně dokážou věřit, pracuje s množstvím hodně zajímavých otázek. Hlavně ale operuje se sympaticky civilní a po většinu času i komorní atmosférou. A disponuje zejména šikovnými britskými ručičkami, jež jsou cítit téměř v každém záběru. Škoda, že potenciál látky nebyl v závěrečných dílech dostatečně využit a malinko zaostávají za očekáváním. I přesto se jedná jednoznačně o nejzajímavější novinku léta, jejíž druhá série může být ještě zatraceně zajímavá.

4. Halt and Catch Fire – PC Rebelové
A nyní se koukneme na jeden z nejpřehlíženějších seriálů současnosti. Halt and Catch Fire totiž i ve své druhé, již tak dosti vymodlené, řadě dokazuje, že se může téměř řadit mezi současnou dramatickou špičku. Pecka z prostředí úsvitů počítačů a moderních udělátek nám totiž servíruje stále výtečnou osmdesátkovou atmosféru s výborným scénářem, na jehož docenění rozhodně nemusíte být ajťák. Skvěle napsané charaktery se nám totiž od stavění superpočítače posunuly do pomalu se rozjíždějícího se online světa a s ním přichází další svižná sezóna plná emocí, zvratů, osobních zrad a vybroušených dialogů, u nichž zamrzí jen nevyrovnanost některých dějových linek. A navrch nám servíruje opět geniální Lee Pace či veterána Jamese Cromwella v roli protřelého obchodníka. Tady vám zkrátka uniká skvělý retro kousek, o němž američtí kritici ne nadarmo mluví jako o nástupci kultovky Mad Men. Ale dost chvály, v blížící se recenzi se dozvíte více. Vy zatím koukejte tento rest dohnat a modlit se v další sérii.

3. Ray Donovan
Co by to ale bylo za letní topku, kdyby se v ní neobjevil bourák Ray Donovan, že? V současné televizní nabídce totiž najdete asi málo větších jistot, u nichž víte, že vám bude každý rok servírována herecká i seriálová kvalita. Tenhle drsoň se však neomrzí asi nikdy a stanice Showtime jede v úvodních dílech zase na plné obrátky. Pravda, dětičky i manželka jsou stále spíše na zabití a diváky milovaný Mickey jakoby už dvě série přešlapoval na místě. Jakmile se však na scéně objeví čím dál více zkrachovalý Ray v podání bezkonkurenčního Liev Schreibera, jsou skoro všechny mušky zapomenuty. Hlavní zápletky se zatím rozjíždí víc než solidně a trampoty s rodinkou charismatického Iana McShanea slibují hodně drsnou zábavu. Dokonce i ta Katie Holmes sem nečekaně pasuje. Třetí epizoda navíc dokázala, že tenhle bouchač nám stále dokáže vyrazit dech celkem bez problémů. Snad mu to ještě dlouho vydrží.

2. Temný případ
O kontroverzně přijaté druhé řadě True Detective toho bylo v našich recapech i všemožných diskuzích napsáno dost a za pár dní zřejmě dostanete pěkně výbušnou makrorecenzi plnou rozdílných názorů, takže to tentokrát vezmu stručně. Ne, druhá štace Nica Pizzolatta možná na první pohled nenabízí velkou televizní událost, která díky své atmosféře nutí diváky rozebírat každý záběr a vymýšlet nesmyslné teorie. Jenže to neznamená, že nám stále neservíruje skvěle natočenou hutnou kriminálku, v níž se vám čtveřice charakterů zase velmi zaryje pod kůži, a za kterou by hlavouni od konkurence klidně prodali svojí ledvinu. A závěrečné epizody rozplétají příběh tak šikovně, že prostě musím Pizzolattovi zase uznale pokývat hlavou. I když uznávám, finále jsem v době psaní článku ještě neviděl, takže s tou úplnou pochvalou ještě pár dní počkám.

1. Rick and Morty
Na první místo to ovšem Colin Farrell a spol. překvapivě nedotáhli. V cestě jim totiž stál někdo daleko šílenější a geniálnější zároveň. Ano, některými stále přehlížený animák Rick and Morty je už zpátky s druhou sérií. A je to zase pecka jako z jiné dimenze! Ožralý génius Rick a jeho pubertální sidekick Morty nám totiž opět servírují tak neskutečnou nálož hlášek, obdivuhodných nápadů a hrátek se sci-fi žánrem, že jedno oko fanouška nezůstane suché.  Dan Harmon navíc ukazuje, že na oblíbeném seriálu Community se teprve rozehříval a chystal pro nás něco daleko šílenějšího a nabušenějšího. Něco co se nedá jednoduše a bez nadšených výkřiků popsat. Důležité ale je, že i v druhé právě se rozbíhající řadě to stále perfektně a v neuvěřitelných scénkách či nápadech se ani tentokrát nepolevuje. Jestli nějaký seriál dokáže prověřit odolnost vašich břišních svalů a stabilitu vaší židle, tak rozhodně tento.

Nejedná se však o jediné povedené kousky, jimž byste měly dát šanci. Stále tu totiž máme kuchtíka Hannibala s jeho závěrečnou sérií, výtečně napsané drama Masters of Sex či podle některých překvapivě zábavný televizní Vřískot. A pokud hledáte nějakou tu letní jednohubku, můžete si vybrat z HBO komba Ballers a Brink, či hvězdně obsazené bizarnosti Wet Hot American Summer. I v čase dovolených je zkrátka na co koukat.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace