Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kleopatra jako idol


ikona
do_Od
Tvůrce Královny Alžběty chystá nový seriál. O čem bude? 
Kdyby to náhodou ještě někomu nebylo jasné, tak ženy se rovnají mužům. To je věc, kterou většina normálních lidí příliš neřeší, protože mají dost rozumu na to, aby se nad to druhé pohlaví v prvé řadě nikdy nepovyšovali. Stejně tak všichni hluboko uvnitř víme, že ženy se zkrátka mužům nerovnají. Zatímco my jsme chlupatí, dřeme se v dolech a jsme od přírody naprogramováni pít pivo u televize s nohama na pohovce, ženy jsou naproti tomu voňavé, krásné a inteligentní bytosti, které mají z nějakého zákeřného důvodu vždy pravdu. Pak je tu ale také extrémní forma feminismu, která tohle všechno popírá a razí ideologii toho, že ženy zvládnou vše, patří všude a jejich síla by měla být zvelebována po celém světě dnem i nocí. Napořád. Jo, je to pěkná blbost. Ačkoliv si to nikdo nepřizná, o to víc mě pak mrzí, když se takovým představám vychází v Hollywoodu hlasitě vstříc.
 
 

Něco takového teď dělají tvůrci s nově chystaným projektem,  zaměřujícím se na jednu z nejvýznamnějších žen historie - Kleopatru. Tahle postava už za sebou několik zpracování má, často se však zabývaly spíše jejími vztahy s Caesarem či Markem Antoniem, než-li jejím panováním. To by se teď mělo změnit, jelikož tvůrci (scenárista Královny Alžběty) plánují představit mladou, teprve osmnáctiletou dívku, která dokázala vládnout Egytpu lépe a mnohem efektivněji, než kterýkoliv z jejích mužských předchůdců. Série se pokusí vyobrazit moderní ženu, která pochopila sílu legendy a sama se v ní proměnila. A kdyby to celé neznělo tak hrozně moc cíleně, možná by jsme se i těšili. 
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace