Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Top 10: Nejočekávanější seriály podzimu


ikona
Spooner
evil deadfargohrdinovejessica jonesknickserialytop
Hlavní televizní sezóna startuje už za pár dní. Jakým kouskům byste měli věnovat největší pozornost? 

Už jenom týden. Přesně tak krátká doba nám schází k tomu, než definitivně skončí naše menší seriálové flákání a americké stanice do nás začnou ve velkém sypat své zajeté a oblíbené hity i ambiciózní novinky, jež se budou (většinou marně) bránit brzkému zrušení. I když je hlavní seriálová sezóna v podání pěti hlavních celoplošných televizí z mého pohledu každým rokem slabší a slabší, pořád je zatraceně z čeho vybírat. Máme tu totiž navíc i osvědčené kabelovky a čím dál ambicióznější internetové služby, jež nám počet nemastných titulů hravě vynahradí. Bude toho zase zkrátka až až, a proto jsme si pro vás připravili výčet těch nejzajímavějších kusů, které budou stát za pozornost a ve většině případů to dosud vypadá, že byste je neměli minout.

10. The Bastard Executioner (Premiéra: 15. září)

Ano, já vím. Určitě si říkáte, jak je možný, že se kousek, jenž svou lacinou výpravou připomíná v upoutávkách Kněžnu Libuši, může počítat mezi očekávané kousky závěru roku. Jako odpověď vám bude muset stačit jedno jediné jméno, Kurt Sutter. Spoluautor kultovní kriminálky Policejní odznak a zejména otec loni ukončené motorkářské pecky Zákon gangu totiž bez pochyby patří mezi nejtalentovanější televizní tvůrce, který umí výtečně pracovat s charaktery, precizně budovat napínavý příběh a servírovat i správně hutnou a krvavou atmosféru. A já pořád doufám, že se toho i přes nemastné trailery dočkáme v příběhu bývalého rytíře, jenž bude muset vzít svůj zakrvácený meč zase do rukou, i tentokrát. Historických řezničin navíc není v bedně nikdy dost.

9. Heroes Reborn (Premiéra: 24. září)

Také další podzimní titul vyvolává u spousty diváků, včetně mě, velké rozpaky. Jenže i přesto nemůžeme návrat slavných Hrdinů zcela odstřelit. Stanici NBC se totiž díky opravdu velké marketingové kampani daří fanoušky celkem slušně oslovit a díky sázce na nostalgii a známé ksichty v nich vzbudit menší očekávání.  Jen pár týdnů před premiérou už se tak o rebootu slavné značky solidně mluví a zejména z ratingového hlediska by si tak mohla NBC aspoň ze začátku připočíst solidní úspěch. Já osobně se sice pořád domnívám, že Tim Kring a spol. už nám po zmrvené třetí a čtvrté řadě nemají co nabídnout, rád se ale budu v tomto případě plést.

8. The Muppets (Premiéra: 22. září)

Podzimní sezóna na hlavních celoplošných stanicích zrovna příliš zajímavých novinek, jež by se mohly proměnit v zaručené hity, bohužel nenabízí. Jedna výjimka se zde však přeci najde a to v podobě starých dobrých Mupetů. Legendární plyšová skvadra si to po nedávné filmové štaci završené nepříliš úspěšným snímkem A zase ti Mupeti! napochoduje zpátky do bedny, kde se nám ovšem představí v tak trochu jiném stylu, než bychom mohli na první pohled čekat. Jejich nový sitcom šmrncnutý oblíbeným mockumentary stylem nás totiž zavede do jejich osobních životů, více se zaměří na jejich vztahy, práci a životní cíle. To vše zabalené do jejich typického humoru a s nějakým tím známým cameem v závěsu. A pokud se to vezme za ten správný konec a s velkou porcí nadhledu, může nás čekat hodně příjemná jednohubka pro všechny věkové kategorie, jež by mohla na komediálním poli snadno najít své místo. Hit už má však stanice ABC takřka zaručen.

7. Pozůstalí (Premiéra: 4. října)

Na podzim se ovšem vrátí také ostře sledovaní Pozůstalí, jimž se v jejich první řadě nevedlo z hlediska sledovanosti možná tolik, jak by si HBO přála a asi málokterý kousek loni vzbuzoval tak rozdílné názory od naprostého učarování až po nevyužitou nudu. I přesto se však Damon Lindelof vrací, tentokrát se již oprostí od knižní předlohy Toma Perrotty a půjde si vlastním směrem. A možná to bude i tak trochu reboot. Hlavní hrdinové totiž začínají zase od nuly, a jelikož chtějí nechat svou minulost definitivně za sebou, přestěhují se do nového města, které by mělo být takovým malým rájem na zemi. Jenže ani zde nebude nic takového, jak se zdá a o drama bude zase postaráno. Mnoho fanoušků už se třepe očekáváním, já to po prozívané první řadě asi oželím. Ale geniální soundtrack Maxe Richtera si zase velmi rád pustím.

6. The Affair (Premiéra: 4. října)

Seriál The Affair se bezesporu počítá mezi největší překvapení loňského roku. Ze zprvu nenápadné vztahové mozaiky se totiž vyklubala scenáristicky vypiplaná pecka s výtečným obsazením, která zaválela dokonce tak moc, tak že na letošních Zlatých glóbech rozdrtila všechnu věhlasnou konkurenci a přihrála sošku nejen tvůrcům za nejlepší drama, ovšem také třeba skvělé Ruth Wilson. Očekávání pro druhou sezónu jsou tak logicky hodně veliká a scenáristé mají před sebou nelehký úkol. Udrží si oceňovaná pecka svou výjimečnou kvalitu, nebo se bude příběh propleteného čtyřúhelníku už pomalu vyčerpávat? Upřímně doufáme, že první možnost bude správně.

5. The Man in the High Castle (Premiéra: 20. listopadu)

Internetový Amazon sice už díky výtečné dramedy Transparent dokázal, že i od něj můžeme očekávat velkou seriálovou kvalitu, zájmu širšího diváckého publika se ovšem na rozdíl od Netflixu ještě zrovna těšit nemůže. To by se mohlo tento listopad rapidně změnit. Svoji premiéru si tu totiž odbude velmi očekávaná novinka The Man in the High Castle. Adaptace stejnojmenné knihy samotného Philipa K. Dicka nás zavede do alternativní historie, v níž druhou světovou vyhráli Německo a Japonsko a kromě originální a skvělé premisi nám nabídne i nadějný příběh plný tajemných otázek a skvělou “dobovou“ atmosféru. Tedy alespoň to sliboval výtečný pilot, který ukázal, že potenciál tohoto materiálu je zatraceně vysoký a v té správné péči by se z něj mohl stát sakra velký hit. Snad tedy bude seriál pokračovat ve stejném duchu.

4. The Knick – Doktoři bez hranic (Premiéra: 16. října)

Teď se podíváme ještě o nějaký kousek dál do historie. Na obrazovky kabelovky Cinemax se totiž již brzy vrátí i špičkové lékařské drama z dílny Stevena Soderbergha The Knick, jehož první řadu bych já osobně dosadil do seriálové Top 3 loňského roku. Soderbergh nám v ní totiž naservíroval výtečně zrežírovanou odyseu na počátky moderní medicíny, v níž se při lékařských pokusech spíše umíralo, než zachraňovalo, a ze scén z operačního sálu nebylo divákovi zrovna dobře. K tomu si připočtěte špinavou atmosféru, skvěle vykreslené lékařské prostředí a herecký koncert brilantního Clive Owena a máme tu zase zaděláno na jeden z nejdepresivnějších zážitků roku. Obzvláště, když celou sérii zase celou zrežíruje sám Soderbergh.

3. Jessica Jones (Premiéra :20. listopadu)

První spolupráce internetového Netflixu s Marvelem, temný Daredevil, dopadla na jedničku s krvavou hvězdičkou a comicsový gigant tím konečně dokázal, že má koule konečně i na drsnější a osobitější comicsárny. A ve stejném duchu by se mělo pokračovat i v jejich druhém společném příspěvku do drsného světa Hell´s Kitchen. Tentokrát nám představí superhrdinku Jessicu Jones, jež se po jedné nehodě vykašle na svou hrdinskou dráhu a začne se raději živit jako soukromý detektiv. Jenže místo očekávaného klidu bude muset svést jednu ze svých největších bitev. V roli ne příliš známé hrdinky se objeví spíše komediální Krysten Ritter, v roli slavného comicsového bouchače Lukea Cage uvidíme Mikea Coltera z Dobré manželky a coby hlavní záporák se představí bývalý Doctor Who, David Tennant. Pokud se bude pokračovat ve stylu a kvalitě nastavené oblíbeným slepým právníkem, máme se nač těšit.

2. Fargo (Premiéra: 12. října)

Největší seriálovou kvalitu ovšem tento podzim zřejmě neuvidíme v ulicích Hell´s Kitchen, ale ve starém dobrém Fargu. Když se kult bratří Coenů loni přestěhoval do bedny, nikdo mu moc nevěřil. Nakonec se však z jeho televizní štace vyklubala jedna z nejoceňovanějších minisérií posledních let, v níž její tvůrce Noah Hawley skvěle zkombinoval nervy drásající momenty s typickým coenovským černým humorem a ještě do toho stihnul znovu nakoupnout kariéru Billy Bob Thorntona. Už za pár týdnů se nám tvůrci přihlásí se zcela novým příběhem a opět náležitě výživným obsazením v čele s Patrickem Wilsonem, Kirsten Dunst, Tedem Dansonem či Nickem Offermanem. Zdá se, že o jednom z kvalitativních vrcholů konce roku je už téměř rozhodnuto.

1. Ash vs Evil Dead (Premiéra: 31. října)

Ty největší očekávání však vzbuzuje jiné televizní pokračování filmové klasiky. Pokračování, na něhož fanoušci uctívané trilogie Evil Dead čekali přes více než 20 let. Ano, legendární hláškař Ash se konečně vrací a i když se nebude jednat o vytoužený filmový sequel, za pokračování jeho krvavého osudu v podobě desetidílného nabušeného seriálu se rozhodně nikdo zlobit nebude. Obzvláště, když nám ho bude servírovat původní tvůrčí tým v čele se Samem Raimim, jeho bratrem Ivanem a zejména Brucem Campbellem, jenž nám sice malinko zfotrovatěl, ale dle nářezových trailerů bude hláškovat snad ještě víc, než za mlada. A osvědčené sestavě to v ukázkách opravdu šlape, jako za starých časů. Tady se zkrátka nic jiného než brutální, černohumorná pecka a plnění těch nejujetějších fanouškovských snů nepřipouští.

To samozřejmě není všechno a televizní podzim toho nabízí ještě mnohem a mnohem víc. Můžeme se tedy těšit i na šestou řadu nekonečných Živých mrtvých a za nejvyšší kvalitativní ligu snad bude zase kopat pátý Homeland či právnická Dobrá manželka. Comicsoví fandové se potom dočkají další nálože Flashe, Agentů SHIELD, Arrowa a některým možná sedne i novinka Supergirl. Hororové nadšence pak snad potěší dvojitá nálož od dvojice Ryan Murphy/Brach Falchuk v podobě pátého American Horror Story a teen vyvražďovačky Sream Queens. Fanouškové čajů o páté si potom zaručeně pobrečí u finále Panství Downton. Podzim bude zkrátka zase dostatečně nabitý.

Na jaké kousky se nejvíce těšíte? A na jakou vaší srdcovku jsme zapomněli?  

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace