Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Norman Bates v druhé světové


ikona
Spooner
batesbbcclose to the enemystarz
Kabelovka Starz chystá ambiciózní výlet do válečných časů. A bude u toho spoustu známých tváří. 

Kabelovka Starz má u většiny diváků reputaci stanice, jež nabízí spíše nenáročné a zatraceně oddychové popcornovky ve stylu Spartaka či Da Vinciho démonů, které spíše než komplikovaný scénář nabízí sex a nahotu. Nic proti tomu, právě díky tomu mám zdejší kravaťáky ostatně i docela rád. Na prestižní ceny ovšem jejich projekty asi jen tak cílit nebudou a na ambicióznější kousky si troufnou jen zřídka. To se však nyní alespoň na chvilku mění. Chystají zde totiž hodně zajímavou minisérii, která by si klidně na nějakou tu cenu i vyšlápnout mohla.

Ve spolupráci se samotnou britskou jedničkou BBC totiž chystají šestidílnou sérii Close to the Enemy. Ta nás zavede do hotelu v kulisách zbombardovaného Londýna za dozvuků druhé světové války. Zde dostane britský tajný agent  Callum Ferguson za úkol zajistit, aby mu uvězněný německý vědec předal převratnou vojenskou technologii, jež je důležitá k ochraně země. Hlavní hrdina ho má ke spolupráci donutit za použití jakýkoliv prostředků, během přesvědčování se však mezi nimi vytvoří zvláštní pouto a zjistí, že vše není takové, jak se na první pohled zdálo. Do příběhu navíc začnou zasazovat i ostatní obyvatelé hotelu či osoby z Callumova života. Námět na hutné a komornější válečné drama, jak dělané. A díky péče britské BBC bychom se snad měli dočkat i svižného scénáře a bezchybné režie. O herecké obsazení se pak dle všeho bát nemusíme. Hlavní role se totiž ujme v poslední době malinko zapadlý, ale jinak dosti talentovaný Jim Sturgess z Atlasu mraků či Štvance IRA, jemuž bude krýt záda hlavně Freddie Higmore alias mladý Norman Bates ze seriálového Batesova motelu. A abych těch hereckých jistot nebylo málo, můžeme se těšit i na Alfreda Molinu, Alfieho “Theona“ Allena či Angellu Bassett z American Horror Story. Tady bychom slabý článek zkrátka dostat neměli a jsem docela zvědavý, jak si Higmore poradí mimo svojí aktuální “psycho“ škatulku. Uvidíme tedy, co z této nečekané televizní spolupráce nakonec vznikne.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace