Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kořeny nabírají obsazení


ikona
Spooner
kořenyroots
Remake legendární minisérie nabírá na obrátkách. A láká hodně zajímavá jména. 

Že se jeden z nejslavnějších televizních otroků Kunta Kinte brzy vrátí do bedny, jsme již u nás párkrát psali. Na stanici A&E si totiž před časem řekli, že je na čase, aby se jedna z nejslavnějších a nejoceňovanějších minisérií televizní historie, Kořeny, na níž vyrostlo hned několik (minimálně amerických) generací, konečně dočkala nové verze. Je zkrátka nejvyšší čas představit slavný příběh nebohého otroka prožívajícího útlaky bílých pánů nové generaci. A ambice jim rozhodně nechybí. Už nějaký ten pátek je jasné, že se jedné z vedlejších rolí objeví Laurence Fishburne. Tím ovšem příval známých jmen teprve začal a kolem projektu nám začíná kroužit čím dál zajímavější herecká sestava.

Jméno britského mladíka Malachi Kirbyho, jenž se zhostí právě slavné role Kunta Kinteho, vám zcela jistě ještě nic neřekne. Ostatně, obsadit do hlavní role neznámý talentovaný ksicht byl také tvůrčí záměr. V dalších rolích už to však začíná být malinko zajímavější. Role dalšího důležitého otroka a Kinteho mentora, jenž mu pomůže otrokářské peklo přežít, si totiž zahraje oscarový Forest Whitaker. Jeho výběr rolí je sice mnohdy hodně pochybný a často si bohužel vybírá i naprosté žumpy, v nichž hraje, jako by byl po mrtvici. Nedávná drsná kriminálka Zulu ale ukázala, že na to ještě rozhodně má, a tato role by mu mohla hodně sednout. Za stranu zlých bělochů pak bude kopat zejména Anna Paquin z Pravé krve a zejména Jonathan Rhys Meyers z Tudorovců či zrušeného Drákuly, který si další hereckou šanci rozhodně zaslouží. A role zlého otrokáře, jenž by se rád vyšplhal výš po společenském žebříčku, by mu mohla slušet. Se známými jmény se tu zkrátka nešetří a se správným režijním vedením a silným scénářem by mohla tahle partička předvést slušnou podívanou. Snad tedy nakonec neudělají věhlasnému originálu ostudu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace