Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Blindspot a Všemocný bodují


ikona
Spooner
blindspotlimitlessminority reportquanticoserialyvšemocný
Podzimní sezóna je v plném proudu. Jakým novinkám se prozatím daří? A kdo to už zabalil? 

Co si budeme povídat, aktuální seriálová podzimní sezóna na celoplošných stanicích už od prvního pohledu nevypadala příliš lákavě. Zajímavé nápady či zaručené hity, na něž divák nemohl dospat, bychom zde hledali marně a nová televizní nabídka se skládala hlavně z ohraných témat či znásilňování slavných značek. A uplynulé týdny to bohužel dokazují. Hlavní seriálová sezóna už nám totiž běží na plné obrátky a většina nových podzimních titulů už se stihla představit. Velký hit typu loňského Empire byste ale mezi nimi nenašli. Zatím se totiž zdá, že se žádného důležitého nováčka bořícího ratingy opravdu nedočkáme a rýsuje se před námi jedna z nejslabších sezón poslední dekády. I přesto se zde pár solidních zářezů urodilo a stanice už své nejúspěšnější novinky začaly prodlužovat na celou první sezónu. Kdo patří mezi ony šťastlivce? A kdo už se naopak po pár epizodách nadobro rozloučí?

Jednou z nejúspěšnějších novinek se, zcela nepřekvapivě, stává výborně obsazená kriminálka Blindspot. Nadějně načrtnutá zápletka, která i přes epizodní případy rozhodně nepřešlapuje na místě, táhne stejně spolehlivě jako potetované tělíčko Jaimie Alexander a stanice NBC má na triku jeden z nejlepších startů sezóny. I přesto nám však čísla od začátku na necelých deseti milionech malinko klesají a ratingy rozhodně nejsou tak obrovské, jako při začátku žánrově podobné Černé listiny. I když má tedy Blindspot tuhle sezónu jistou, o další sérii se bude muset v případě nadále klesajících čísel malinko porvat. To samé se dá říci i o dalším jednookém mezi slepými, televizním Všemocném. Detektivní Limitless má kompletní první štaci také jistou a pohybuje na podobných číslech jako potetovaná konkurence. Na CBS jsou ale přeci jen zvyklí na malinko větší ratingy než NBC, takže i tady by se případný pokles nemusel vyplatit. Na nejsledovanější americké stanici si ovšem umí podobné kriminální jednohubky celkem hýčkat, takže tady se budou snažit jednu ze svých nejsledovanějších novinek marketingově určitě podržet.

Mezi nečekaně průbojné nováčky se řadí také špionážní oddychovka Quantico. Stanici ABC se tento svižně odsýpající thriller podařilo skvěle prodat a agenti FBI se ihned zařadili mezi tahouny nedělního večera. A že je zde sakra velká konkurence.  Ratingy tu sice nejsou tak velké jako u loňských Vražedných práv a sledovanost už nám začíná klesat k pěti milionům za večer. Quantico však sbírá miliony diváků i na dalších platformách či zpětném přehrávání, takže celkové číslo okolo dvanácti milionů musí tamní kravaťáky docela těšit. Úspěšného nováčka tak prozatím prodloužili o dalších sedm epizod a vzhledem k neúspěšnosti jejich dalších titulů se počítá s dalším přídavkem. ABC se totiž jinak příliš nedaří, televizní Muppeti hrubě zaostávají za ratingovým očekáváním a jejich jediným dalším kouskem, jenž si vyžebral kompletní sezónu, je odpadový sitcom Dr. Ken. Ano, je mi z toho smutno a leccos to vypovídá i o kvalitách současných komedií. Jediným dalším sitcomem, jenž má dosud jistou první řadu, je totiž nevýrazná rodinná limonáda Life in Pieces. Připočtěte si pak k této skvadře ještě nemastnou kriminálku Rosewood, a máte tu pouhou šestici kousků, jež mohou aspoň částečně slavit.

Nyní se ovšem od vítězů dostáváme k totálním looserům, kteří už si museli vyslechnout ortel smutného zrušení. Tedy, oni si ho vlastně ještě nevyslechli, i přesto už ale mají své dny v bedně spočítané. Letošní podzim se totiž mezi televizemi rozvinul poměrně nezvyklý nešvar, že své neúspěšné kousky sice oficiálně nezruší, ovšem rapidně jim zkrátí počet epizod a nové už neobjedná. Což v podstatě znamená to samé jako zrušení, jen zde existuje šance asi 0,000001 procenta, že se tak nestane. Hodně divná taktika, jež si už každopádně vzala za oběť tři novinky. Tou první a bezkonkurenčně největším propadákem sezóny se stává televizní štace Minority Report. Téměř odpadová vykrádačka slavné předlohy i Spielbergova majstrštyku vykazovala již od počátku katastrofální výsledky a sledovanost toho poslední se pohybovala hluboko pod dvěma miliony. Tenhle kousek si zkrátka nic jiného nezasloužil a zabalí to už po deseti dílech. Mě jen mrzí, že podobný patvar to udělal chystaným televizním sci-fi kouskům zase o něco těžší.

To další poražený se rozloučí už po devíti týdnech a tady mě to možná i malinko mrzí. The Player se totiž podle kolegy Daviese profiloval jako poctivé oddychové béčko, jenž navíc mohlo zase hodit do oběhu sympaťáka Wesley Snipese. Skutečnost v podobě nízkých ratingů je však neúprosná a očekávaný comeback bohužel končí smutným failem. Trojici odpadlíků pak doplňuje ještě kopírka Dallasu, Blood & Oil s Donem Johnsonem, která vypadala tak nudně a nezajímavě, že jsme ji ani nerecenzovali. Evidentně jsme udělali dobře. Ani letošek zkrátka nebude na nové megahity štědrý a vypadá to, že seznam poražených se bude v následujících týdnech ještě rozrůstat. Uvidíme, zda s tímto neveselým stavem dokáže něco udělat tento týden startující Supergirl či některá z lednových posil.

Co říkáte na průběh sezóny vy? Našli jste si svého nového favorita, nebo u vás převládá zklamání?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace