Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Neil Gaiman okouzlí bednu


ikona
Sam.Vimes
gaimansandman
Britové lákají na další fantasy lahůdku, a tentokrát u ní bude jeden z nejoblíbenějších spisovatelů fantasy!  

Neil Gaiman snad nepotřebuje žádné obšírnější představování. Tento talentovaný britský spisovatel si získal miliony fanoušků svými fantasy romány jako Nikdykde nebo Američtí bohové, a zapomínat bychom neměli ani na kultovní comics Sandman. Ze stránek jeho knih už se na stříbrné plátno podíval třebas pohádkový Hvězdný prach anebo animovaná Koralína a svět za tajemnými dveřmi, pomalinku se chystá zmíněný filmový Sandman s Josephem Gordon-Levittem, no a za chvíli tu máme také šílenost Naštěstí (ne)máme mléko od Edgara Wrighta s Johnny Deppem či seriálové Americké Bohy stanice Starz.... Je toho hodně a bude ještě víc, můžeme se totiž začít těšit na minisérii Neil Gaiman’s Likely Stories.

Mělo by se jednat o čtyřdílnou televizní antologii podle Gaimanových povídek. Tu bude produkovat společnost Sid Gentle Films a režie se dle všeho ujmou Iain Forsyth a Jane Pollard, zodpovědní za snímek Nick Cave: 20 000 dní na Zemi. Tvůrci by dle svých vlastních slov chtěli „zkombinovat iluzi filmu s bezprostředností divadla a vykouzlit tak psychologický a fyzický stav mezi realitou a halucinací“. Což zní vzhledem k poetice Gaimanova stylu víc než zajímavě. Minisérii ovládne užší spektrum herců, kteří se budou podobně jako ve filmovém Atlasu mraků střídat v různých rolích, a natáčení by mělo začít již koncem listopadu. Zatím se neví, které příběhy přesně se budou adaptovat, ale výběr je bohatý – Gaiman už napsal bezmála stovku povídek, jež vyšly i u nás ve sbírkách Kouř a zrcadla, Křehké věci a letos čerstvě ve svazku Předběžné varování. Jaké povídky byste si na televizních obrazovkách přáli vidět vy?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace