Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Trek se vrací do televize


ikona
Spooner
star trek
Legendární sci-fi se vrací ke svým seriálovým kořenům. Kdo se ji ujme? 

Upřímně, byla to jen otázka času. Legendární Star Trek si možná mnozí z nás pamatují hlavně díky úspěšných klasickým či Abramsovým filmům, jejich hlavní kapitola se ovšem vždycky psala zejména v bedně. A je celkem jedno, že klasická dobrodružství s Kirkem a Spockem přijdou některým už spíše směšná, stejně jako věčné facepalmy kapitána Picarda. Právě seriál nám ve velkém představil univerzum, jež budou navždy milovat trekkies po celém světě. I přesto poslední seriálová štace kultovní značky v podobě seriálu Enterprise skončila již před deseti lety a po menším diváckém zklamání se nad televizní budoucností slavného světa zavřela voda. Jenže od té doby už nám uběhla nějaká ta doba, značka už je díky vzkříšení J. J. Abramse zase v kurzu a pro návrat do televizních vod je proto ten nejvyšší čas.

Nový zářez ze světa Star Treku si bere pod svá křídla stanice CBS a mělo by jít o vůbec první seriál, který nejsledovanější americká televize odvysílá na svých internetových službách. Nějak se tomu Netflixu holt konkurovat musí. Jinak se toho o chystaném návratu do vesmíru zatím moc neví. Jen to, že budeme zase sledovat zbrusu novou skupinku postav, jež se vydá objevovat nové světy či civilizace a vůbec dělat všechny ty věci, na které jsme od této klasiky zvyklí. Novinku si pak bere pod svá producentská křídla Alex Kurtzman, jenž je jako scenárista a producent podepsaný tak pod dvěma posledními filmovými výlety posádky Enterprise. Znamená to, že se tak dočkáme podobně moderního a svěžího pojetí? Doufejme, že zde se opravdu pojede podle prověřeného Abramsova receptu a z velkého návratu se nakonec nevyklube hořké zklamání. A to neříkám jen kvůli legendární značce, ale také kvůli samotným vesmírným sci-fi, jež nám v bedně v posledních letech až bolestivě chybí. Snad to tedy tentokrát vyjde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace