Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Herní adaptace míří do televize!


ikona
do_Od
adaptacehrywarcraft
Co chystá nově vzniklá filmová a televizní odnož herního studia Activison Blizzard? 

Pokud jsou někteří z vás alespoň v koutku duše zapálenými hráči, nejspíš vám neuniklo, že během tohoto víkendu probíhal v Kalifornii takový malý herní sraz, známý také jako BlizzCon. Ten je na rozdíl od jiných herních konvencí specifický v tom, že se týká výhradně herního studia Blizzard, společnosti, která stojí za herními klasikami jako Warcraft, StarCraft, Diablo nebo Ztracení Vikingové. A teď proč o něm píšu (a proč o něm brzy bude psát i TedGeorge).

Ještě před samotným zahájením totiž slavná společnost, respektive uskupení známé jako Activision Blizzard (frančíza, pod kterou zapadá jak Blizzard Studios, tak Activision Studios, stojící především za veleúspěšnou sérií Call of Duty), oznámil dost možná nejvýznamnější tah, který se na poli herních adaptací za poslední dobu udál. Tím je vznik nového filmového a televizního studia Activision Blizzard Studios, které se hodlá zaměřit na produkci originálního obsahu založeného na ikonických značkách obou studií. Velmi jednoduše řečeno, sbohem komiksům, ahoj herním adaptacím. Samozřejmě předbíhám. Vše bude záležet na tom, jestli se filmům jako Assasin’s Creed a Warcraft: Začátek podaří prolomit smůlu, která se herních adaptací ve filmové branži už roky drží jako klíště. 

Tohle téma nicméně pro tuto chvíli opustím (přenechám povolanějším) a soustředíme se na to, co je pro nás v téhle novince důležité. Tím je a bude první, již oznámená produkce animované série zvané The Skylanders Academy. O které pokud jste v životě neslyšeli, doporučuji přestat číst zhruba zde. Jinak vám totiž následující odstavec zamotá hlavu desetkrát tolik, co libovolná epizoda Pozůstalých a při jeho čtení si budete připadat jako Alenka v Říši divů sjetá mixem heroinu, extáze a houbiček najednou. Alenka v tomhlé scénáři umře.

Název zjevně vychází z herní série Skylanders, která je volným pokračováním dobrodružství fialového dráčka Spyro, který se proháněl po vašich domácích monitorech už někdy od dob prvního PlayStationu. V ní se pracuje s konceptem, ve kterém se všelijaké hračky a herní světy spojují dohromady, aby čelili společnému zlu, přezdivanému jako Temnota. Hlavními hrdiny jsou tzv. Skylandeři. Legendární šampióni, kteří mají za úkol bránit jakýsi magický stroj, který brání Temnotě v útoku. A titulní akademie, jak z názvu vyplývá, je ostrov, na kterém se budoucí Skylandeři  budou trénovat. Tak. Nyní, když je to nejhorší za námi, se pojďme přesunout ke kladům celé novinky. Produkci seriálu si vzal na starost Eric Rogers, který v minulosti dohlížel například na proslulou Futuramu. O hlasy jednotlivých hrdinů se pak postarají herci z ranku středně slavných, jako například: Justing Long (Spyro), Ashley Tisdale (Stealth Elf) nebo Jonathan Banks (Eruptor). A tím klady končí.

O tom, že z toho nejspíš vyleze naprosto a zcela zjevně ujetá kravina pro děti, není pochyb. Na druhou stranu, úspěch by v tomhle případě znamenal zelenou hned několika dalším projektům a ruku na srdce, animovaný seriál na motivy Diabla? To je chlapeckým ekvivalentem dívčích snů o polonahém Danielu Craigovi nebo svobodném Bradu Pittovi. Jinak řečeno, za něco podobného by spousta fandů prodala duši i sourozence, jenom aby ten projekt mohl spatřit světlo světa. A těžko se jim divit. Příběhů a parádních námětů mají tahle studia stovky, jako další by každopádně měla na řadu přijít akční série Call of Duty. Co potom, se uvidí. A nás by teď zajímalo, co si o tom všem myslíte vy. Dejte vědět v diskuzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace