Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zombíci ovládnou bednu. Už zase


ikona
Spooner
amcdeadempireromerowalkingzivi
Kabelovka AMC si nedá pokoj a zase se pouští do seriálu plného nemrtvých. Čeká nás snad další spin-off Živých mrtvých? 

Věhlasná stanice AMC do nás sice může sypat oceňované pecky typu Breaking Bad či Mad Men, jejich největším hitem však i přesto zřejmě ještě hodně dlouho zůstanou megaúspěšní Živí mrtví. O comicsových zombících z pera Roberta Kirkmana pořád slýcháme, jak už to není ono a je to vlastně ukecaná nuda. Jenže pak nás tvůrci nalákají třeba takovým lahůdkovým castingem Jeffrey Dean Morgana do role ikonického záporáka Negana, a my už se zase koukáme dále. Zombíkům zkrátka ani v šesté řadě sledovanost rapidně neklesá a dařilo se i nedávnému spin-offu. A to i, aniž by se tvůrci nějak extrémně snažili. Nemrtvým se zkrátka na AMC daří a tamní producenti hodlají tuto tématiku vytěžit, dokud to jde. Čeká nás snad další spin-off z Kirkmanova neveselého světa?

Ne, další zbytečné nastavování úspěšné značky se naštěstí nekoná a známá kabelovka připravuje tentokrát malinko odlišný zombie kousek. A přivítají v něm dokonce samotného mistra a průkopníka filmových zombíků, Georga A. Romera.  Stanice totiž koupila práva k jeho vlastní, a stále dosti čerstvé, sérii Empire of the Dead, která vyšla pod záštitou comicsového Marvelu. Příběh by nás měl zavést do světa, v němž jsou nemrtví, upíři a lidé nuceni žit v jen tak tak fungujícím míru a vzájemně koexistovat. Jenže smír je až příliš chatrný na to, aby fungoval, a krvavá jatka jsou na spadnutí. A to všechno za doprovodu klasické romerovské porce atmosféry, brutality a černého humoru. Sám hororový klasik se totiž svého díla jen tak nevzdá a u chystaného projektu by se měl údajně podílet nejen na produkci, ale i na scénáři. Ano, nezní to úplně špatně a zejména díky Romerovu vedení by nás mohla čekat zajímavá podívaná. I přesto si ovšem říkám, že AMC by mohlo nechat zombíky konečně chvilku na pokoji a servírovat nám o něco originálnější dramatické pecky. Tak snad příště.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace