Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Oscarová režisérka v zajetí islámu


ikona
Spooner
bigelowhborecruiters
Oceňovaná Kathryn Bigelow a HBO se pouští do dramatu z hodně citlivých vod. 

Co si budeme povídat, v současném Hollywoodu se nenajde příliš zajímavých režisérek, jejichž filmografii stojí za to sledovat. Tou jedinou, která už několik dekád zůstává zárukou kvality, je opěvovaná Kathryn Bigelow. Režisérka Bodu zlomu, oscarového dramatu Smrt čeká všude či 30 minut po půlnoci nemá ovšem i přes vysoké renomé a řadu ocenění aktuálně do čeho píchnout a na její další napínavý kousek rozebírající aktuální citlivá témata si v kinech zřejmě ještě chvilku počkáme. V bedně by tomu ale tak být nemuselo a již brzy od ní možná dostaneme novinku, která bude zase tnout do živého.

Oceňovaná režisérka totiž spojí síly se samotnou kabelovou jedničkou HBO, s níž nám ukuchtí novinku The Recruiters. A jak už to tak u Bigelow v posledních letech bývá, zase si nemohla vybrat aktuálnější a kontroverznější téma. Její novinka nás totiž zavede za přísně utajovanou oponu rekrutování nových džihádistů v americké Minnesotě. A to je rozhodně téma, kterým by o sobě mohla dát režisérka zase pořádně vědět. Jestli se za atraktivním tématem schovává i stejně atraktivní seriál, je ovšem otázkou. Bigelow se totiž pod projekt podepíše hlavně jako producentka, a jestli se jí dočkáme i za kamerou, zůstává dosud ve hvězdách. Režie a psaní scénáře se totiž ujme v branži ne zrovna prověřené jméno, somálský zpěvák a rapper K´naan. Ten sice před lety nazpíval nějaký ten fotbalový hit, zda ale dokáže napsat i hutné drama, to je hodně velká sázka do loterie. Bigelow, a ostatně ani HBO, by se však asi pod nezajímavý projekt nepodepsala. Doufejme tedy, že nás čeká opravdu kvalitní podívaná, na níž bude její oscarový rukopis přeci jen znát.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace