Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočkáme se dalšího Luthera?


ikona
Spooner
luther
Čtvrtá řada oblíbeného kriminálky je za dveřmi. A dojemné loučení nás zřejmě nečeká 

Tak ho tady za pár hodin zase máme. Tedy aspoň na chvilku. Oblíbená britská kriminálka Luther s bezchybným Idrisem Elbou v hlavní roli se již v úterý večer dočká na BBC své čtvrté, i když bohužel pouze dvoudílné, řady. Jedná se přitom o sérii, v níž fanoušci už skoro ani nedoufali. Po konci třetí sezóny se dlouho zdálo, že John Luther má na seriálovém poli útrum a my se ho dočkáme leda v případě vytouženého filmu. Jenže jak je vidno, populární drsoň a jeho šedivý kabát ještě neřekli poslední slovo a ani jeho aktuální čtvrtá štace rozhodně nebude tou poslední. Myslí si aspoň hlavní tvář této kriminální pecky, Idris Elba.

Ten se totiž se svou nejslavnější postavou určitě loučit nehodlá. Naopak, rád by tuto roli hrál až do konce života. Nejen, že se Luther stal jeho srdcovou záležitostí, kterou se mu nechce jen tak opouštět, ale zároveň ví, že se jedná o vděčný charakter, jenž se může na obrazovky vrátit prakticky kdykoliv a vlastně i v jakémkoliv věku. Což se vzhledem k tomu, že má vyhledávaný herec zaplněný diář asi až do roku 2030, celkem hodí. Vyhovuje mu proto také hodně střídmý počet epizod, díky němuž nejen, že se Luther jemu ani divákům jen tak neokouká, ale navíc nejde o tak velký pracovní závazek. Takhle si zkrátka vždy, když bude mít ve svém kalendáři dostatek času, natočí pár dílů a hotovo. Právě to jsou důvody, proč svůj pověstný šedivý kabát na hřebík rozhodně věšet nehodlá a podle něj ho v něm nevidíme naposledy. A je dost dobře možné, že se příště dočkáme již několikrát slibovaného filmu. Už nejnovější dvoudílná řada je prý díky svému konceptu takovým malým testem k případnému celovečeráku. A vzhledem k tomu, že diváků stále neubývá, a s tvůrcem Neilem Crossem si padl herec evidentně do noty, zřejmě nebudou k jeho návratu žádné námitky a dalších temných londýnských případů se dříve nebo později dočkáme. Tentokrát si tedy kapesníčky naštěstí připravovat nemusíme.

Vytáhni v hospodě: A co Elba a Bond? Tyto spekulace prý nechávají hereckého sympaťáka naprosto chladným. Dokud totiž hraje Luthera, nevidí žádný důvod hrát i agenta s povolením zabíjet. Obě postavy toho podle něj mají hodně společného a on neví, proč by měl hrát dvakrát to samé.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace