Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Od politiky k sériovým vrahům


ikona
Spooner
fincherhouse of cardsmind hunternetflix
Oceňovaný David Fincher a Netflix podruhé spojí své. Jakou pecku chystají tentokrát? 

Je to teprve pár let, co byl Netflix “jen“ úspěšnou streamovací službou, která mohla o vlastní seriálové a filmové produkci jenom snít. Pak ovšem i přišly ambiciózní plány tamních hlavounů a s nimi i jeden z nejoceňovanějších režisérů současnosti, David Fincher, jenž přišel k tamním dveřím s předělávkou politické minisérie House of Cards. Co se stalo potom, už se navždy zapsalo do seriálové historie. Fincher si připsal na konto další velebenou pecku, jež nejen, že sbírá jedno ocenění za druhým a udělala z Kevina Spaceyho doživotního badasse, ale hlavně může do značné míry za to, že se stal z Netflixu jeden z největších seriálových velikánů a internetová produkce zatápí televizím stále více pod kotlem. Tahle spolupráce se prostě vyplatila a Finchera budou tamní hlavouni vždy vítat s otevřenou náručí. Není proto žádným překvapením, že i se svou další novinkou zakotvil právě u nich.

Se svým projektem se navíc vydá zřejmě tam, kde jsme ho měli vždy nejraději, k temným psychologickým kriminálkám. Chystá totiž seriál Mindhunter, jenž bude vycházet ze stejnojmenné knihy od bývalého vyšetřovatele FBI, Johna Douglase, a Marka Olshakera. Ta popisuje Douglasovy reálné zážitky z doby, kdy byl ve službách zákona na stopě sériovým vrahům a násilníkům a díky svým jedinečným profilovacím schopnostem, jež v knize popisuje, dokázal chytit několik nechvalně známých vrahů. Byl jedním z prvních, co dokázal profilovat zločince a kniha, která popisuje jeho detailní postupy a studie, se pak po právu stala předlohou pro mnoho známých literárních či i seriálových postav, včetně Willa Grahama z Hannibala. Prostě lákává a ambiciózní látka jako blázen, u níž se ani nemůžeme divit, že po ní režisér legendární kriminálky Sedm a Zodiaca skočil. Zda se bude i seriál zabývat skutečnými případy z knihy, či se budou tvůrci předlouhou pouze inspirovat, dosud není jasné. Oceňovaný režisér, který se minimálně v případě pilotu stoupne i za kameru, si ovšem své projekty umí hýčkat a rozhodně ví, co dělá. Nejde navíc o jedinou hvězdnou tvář, jež je pod novinkou podepsaná. Produkce se totiž chopí i samotná Charlize Theron. Znamená to snad, že se jí dočkáme i v hlavní roli? To nejspíš prozatím nehrozí. I když, v případě Finchera a Netflixu musíme být připraveni na cokoliv. Třeba i na to, že nám zřejmě naservírují další opěvovanou pecku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace