Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový výhled do roku 2016 - část druhá


ikona
Sam.Vimes
Mulder, Lucas Hood, Tyrion... U kterých seriálů už netrpělivě vyhlížíme nové řady?  

Nejzajímavější seriálové novinky tohoto roku jsme si už probrali, mnoho zajímavého se toho ale bude dít i v nových sezónách už rozjetých seriálů. Dojde na návrat slavné mysteriózní sci-fi, nejlepší současnou televizní comicsovku, těžkotonážní fantasy pecku a mnoho dalšího. Kterých nových řad se už nemůžeme dočkat?

Akta X (miniseries)
premiéra: 24. ledna
Na TVZone máme poměrně jasno. Proč bude očekávaný televizní návrat jednoho z nejkultovnějších mysteriózních seriálů všech dob trefou do černého? Protože si skrze tenhle "mini-series revival" všichni zúčastnění tvůrci plní jejich tajné sny. Ano, vážně. Nejen fanoušci, ale zejména Chris Carter a dvojka Duchovny & Anderson už se dlouhé měsíce nezakrytě těší na to, až je po dlouhých 15-ti letech (vyjímaje druhý film) celý svět znovu uvidí v bedně. To ale není všechno. Opět u toho totiž bude i naprostá většina ostatních dobře známých postav, hutná dávka nové špionážní mytologie a také kotel atmosférického hororu. Pochopitelně. Již koncem ledna se tak v obývácích budeme hromadně klepat strachy s/o hrdiny, kteří dnešním třicátníkům v dětství formovali seriálový vkus. Bring it! (Davies182)

Banshee
premiéra: 1. dubna
Když kabelovka Cinemax ohlásila závěrečnou řadu námi milovaného Banshee, vyvolalo to v nás rozpačité pocity. Na jednu stranu jsme měli radost, že seriál nebude zbytečně natahovaný a nestačí tak doufejme spadnout do žádné stupidity. Jinak nás ale přepadl i malinko smutek z toho, že přijdeme o nejakčnější a nejvíce nekompromisní nářez posledních let. Zároveň však máme docela velkou naději, že se tvůrcům podaří osudy drsoňů a drsňaček z Banshee završit v opravdu velkém a kulervoucím stylu. Sice je trochu škodu, že se dočkáme pouhých osmi epizod, na druhou stranu to ovšem může být příslib toho, že se pojede od začátku do konce na plný plyn a tvůrci si s námi ani svými charaktery nebudou brát žádné servítky. Přežije v Banshee vůbec někdo? A dozvíme se konečně Hoodovo pravé jméno? Jo, tenhle duben bude vážně zatraceně napínavý, a hlavně krvavý! (Spooner)

Daredevil
premiéra: 18. března
Z první řady Daredevila jsme byli v redakci nadšení, dokonce jsme jej označili za nejlepší novinku loňského roku. Potemnělá comicsovka s parádními herci a dosud snad nejlepším marvelovským záporákem nás zkrátka nadchla. V druhé řadě se už Kingpin nevrátí, zato se objeví smrtící řecká kráska Elektra, Daredevilova láska i nemesis, v podání Elodie Yung. A s ní přijde i Frank Castle přezdívaný Punisher, nemilosrdný zabiják zločinců, jehož metody jsou silné kafe i pro většinu ostatních hrdinů. Hrát jej bude Jon Bernthal a je prakticky jisté, že si vjedou do vlasů i s Daredevilem. První teaser neukázal mnoho nového, ale lákat se mu daří výborně. Není důvod k obavám, naše očekávání jsou tedy na maximu a druhé řady se dokonce dočkáme dřív než jsme si původně mysleli – už 18. března.

Game of Thrones (Hra o trůny)
premiéra: 24. dubna
Jeden z největších seriálových hitů dekády má v našem žebříčku místo už z principu tak nějak předplacené a vždy patří mezi nejočekávanější televizní události. Tento rok jsou však očekávání snad ještě daleko větší, než obvykle. Jak už totiž všichni dobře víme, tvůrci už vlastně kompletně dohnali knižní sérii. A jelikož George R. R. Martin zase nesplnil své sliby a rozhodl se, že si na desetistránkové popisování hostin či cest nehostinnou krajinou musí dát minimálně další rok času, nikdo už neví, co od šesté řady po příběhové stránce vlastně očekávat. Jasně, už pátá řada se od knížek hodně vzdálila a stala se spíše jejich alternativní realitou, pořád ale měli čtenáři před diváky v hlavních příběhových bodech slušný náskok. Nyní už jsme ovšem všichni na jedné loni a po dlouhých letech to budou možná televizní diváci, co se budou tentokrát smát fanouškům. I když se sice seriál od knih stále více odlišuje, tak se dá očekávat, že čtenářům přeci jen vyspoileruje několik zásadních dějových zvratů, na něž vyčkávají marně v knihkupectví už řadu let. A první (ne)čekané odhalení nám zřejmě naservírují již v prvním díle. Tady už zkrátka nepůjde jen o důstojnou adaptaci, ale zejména o výtečné pokračování epického příběhu, na který sám autor už tak trochu kašle. Snad tedy aspoň HBO dokáže miliony fanoušků pořádně potěšit. (Spooner)

The Leftovers (Pozůstalí)
Po nepřesvědčivém pilotním díle se z první řady Pozůstalých vyklubala překvapivá emoční i dramatická pecka. A to jsme ještě ani netušili co přijde v řadě druhé, totiž dramatická událost roku, která naplno ždímala svůj potenciál po všech stránkách, od herců přes hudbu až po brilantní scénáře. Ve finále se vše potřebné uzavřelo a došlo i na katarzi, i tak jsme ale samozřejmě za odklepnutí třetí a zároveň poslední řady rádi. Zatím není jisté, jestli se premiéra opravdu stihne během roku 2016, my ji každopádně netrpělivě vyhlížíme.

Person of Interest (Lovci zločinců)
Hi-tech kriminálka s paranoidním nádechem všudypřítomného sledování Person of Interest začala ve své první řadě jen zvolna. Od té doby šla ale kvalita konstantně nahoru, epizodní případy ustoupily čím dál tím epičtější globální zápletce a k hlavním hrdinům v podobě charismatického počítačového génia Harolda Finche (Ben ze Ztracených) a drsného agenta Johna Reese se připojila neméně drsná agentka Sameen Shaw a hackerka s přezdívkou Root. Přiznávám, že kvůli prokousávání se první řadou bych mohl Person of Interest s klidným srdcem doporučit jen lidem s dostatkem volného času, ti kdo vydrželi se ale aktuálně mohou po dechberoucím finále čtvrté řady těšit na pátou a pravděpodobně poslední sérii.

Orange Is the New Black
premiéra: 17. června
Je to zločin. Zločin hodný kriminálu! Mluvím o tom, že si u nás holky v oranžovém stále ne a ne najít silnou fanouškovskou základnu. Přitom, jsou to holky.. ve vězení.. ve vězení pro ženské. Většina z nich jsou lesbičky. Fajn, tak menší procento z nich jsou lesbičky. A mezi nimi stojí na první pohled neviňoučká Taylor Schilling, která se z princezny musí přetavit v ženskou verzi Waltera Whita. Chci říct, co byste ještě chtěli? Drama? Akci? Souvislý děj? Šílené zvraty? Perfektní dialogy? Vynikající hudební momenty? Skvěle napsané i zahrané vedlejší postavy? Prosím, vše tu pro vás je a čekání na čtvrtou řadu je ideální možnost, jak můžete seriál dohnat. Tak už neváhejte a jděte do toho. Nebudete litovat. (do_Od)

Rick and Morty
Tady není o čem. Ricka s Mortym jsme si v redakci regulérně a nefalšovaně zamilovali a na jejich návrat se těšíme zhruba stejně tak, jako... vlastně těžko říct, jestli se momentálně těšíme na nějaké pokračování víc, než právě na tohle. Ve druhé řadě jsme se navíc dozvěděli, že tvůrci umí celkem slušně pracovat i s emocemi a cliffhangerový závěr vyloženě volal po kapesníčcích. Třetí řada má tak rozhodně na co navazovat a vzhledem k tomu, že tady se fantazii meze nikdy nekladly, už teď si můžeme být jistí, že to opět bude pěkně zvrhlá jízda. Snad se jí dočkáme co nejdřív. (do_Od)

Vikings (Vikingové)
premiéra:  18. února
Jednoznačně největší pecka převážně dokumentární stanice History a v současnosti pravděpodobně nejlepší historický seriál. U Vikingů nás vždycky bavili parádní herecké výkony, na poměry televizních seriálů relativní historická přesnost, atmosféra a jistá krutost a nekompromisnost. U nadcházející čtvrté řady budí lehké obavy nabobtnání na celých 20 epizod a opakování již několikrát viděného, tj. střet Ragnara a Rolla. I tak se ale těšíme hodně a snad nebudeme zklamáni.

Na návrat kterých seriálových pecek se nejvíc těšíte vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace