Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Američtí bohové mají hlavního hrdinu


ikona
Spooner
american godsgaiman
Adaptace knižní pecky od Neila Gaimana se konečně posouvá vpřed. Kdo si zahraje ostře sledovanou roli Stína? 

Jako na zavolanou. Je to zrovna pár dnů, co jsem si na dlouhá léta chystanou adaptaci jedné z nejlepších knížek Neila Gaimana, Američtí bohové, zase jednou vzpomněl. Říkal jsem si totiž, zda se jí teda vůbec dočkáme. Tak trochu prokleté novinky se sice před více než rokem ujala kabelovka Starz a tvůrce televizního Hannibala, Bryan Fuller. Od té chvíle se ovšem u fanoušky bedlivě vyhlíženého projektu až na pár promo řečiček nic zásadního nestalo, plánované obsazování hlavních postav trvalo podezřele dlouho a já se už zase začal bát, že projekt skončí poněkolikáté u ledu. Teď ale konečně dorazila dobrá zpráva. Přípravy seriálu totiž konečně začínají nabírat na obrátkách a tvůrci už konečně obsazují hlavní charaktery. A začínají rovnou tím nejzásadnějším, samotným Stínem!

Hlavního hrdinu a postavu bývalého trestance, jenž začne pracovat jako ochránce pro tajuplného pana Středu a nevědomky se dostane do víru války starých a nových bohů, si tedy po měsících usilovného hledání a fanouškovských přání zahraje Ricky Whittle. A to je jméno, které většině čtenářů řekne asi kulový. Momentálně ho však můžeme vídat již ve třetí sezóně teenagerského, a pořád nečekaně povedeného, post-apokalyptického The 100 a zahrál si i vromantickém kousku Mistresses. Což o to, vzhledově i typově mi na Stína na první pohled celkem sedí. V The 100 ovšem příliš charismatu a hereckého talentu upřímně zrovna nepobral. Jako hlavního tahouna a představitele takto zásadní postavy, jejíž znázornění je v tomto případě obzvlášť důležité, si ho ale zatím představit moc nedokážu. Dojmy jsou zkrátka spíše rozpačitě a něco mi říká, že ani skalní fandové nebudou nadšením skákat do stropu. Na druhou stranu však věřím, že Fuller s Gaimanem vědí, co dělají a Whittle nás nakonec velmi příjemně překvapí. Teď už jen obsadit zbytek důležitých postav a konečně začít točit!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace