Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Temná věž přibírá Mad Maxovskou posilu


ikona
do_Od
elbamad maxmcconaugheytemná věž
Jakou atraktivní posilu nabrala chystaná adaptace Temné věže? 

O tom, že se slavná série Temná věž od Stephena Kinga konečně dočká své vlastní seriálové a filmové adaptace už jste nejspíš slyšeli. Pravděpodobně také víte, že v hlavní roli Rolanda Deschaina se objeví Idris Elba a role Muže v černém se ujal Matthew McConaughey. Tedy hvězdy prvního formátu. Režie by se měl chopit pro většinu diváků neznámý Nikolaj Arcel, který ovšem stál za scénářem prvního filmu z originální severské trilogie Millennium a v roce 2012 pro změnu vyhrál se svým celovečerním debutem Královská aféra cenu za nejlepší scénář na festivalu Berlinale a později za tentýž snímek obdržel i nominaci na Oscara za Nejlepší cizojazyčný film. Zkrátka žádné béčko, ale začínající mladý autor, jehož rukopis by mohl být přesně tím, co Temná věž bude potřebovat k tomu, aby vystoupila z řady průměrných filmových adaptací jinak skvělých knih Stephena Kinga. To ale není všechno. Nově byla do jedné z hlavní rolí obsazena herečka, kterou jste už určitě viděli, ale až dodnes neměli nejmenší ponětí, jak zní její jméno. A to by se mohlo v budoucnu změnit.

Abbey Lee je mladá, osmadvacetiletá australská modelka a herečka, která svou dráhu započala ničím menším, než Šíleným Maxem, ve kterém sehrála roli jedné z nevěst na útěku. Sice štěk, ale stačil na to, aby ji režisér Drive Nicolas Winding-Refn rázem obsadil do svého nového filmu The Neon Demon, který má mít premiéru už letos na podzim. No a teď se k tomu podle všeho přidalala také role Tirany v Temné věži, která je popisována jako mix sexy a nebezpečné nebo démon s lidskou kůží a chladnýma, hadíma očima. Jinými slovy zjevně kouzelná dívka. Postava Tirany se dle všeho v knihách objevuje až během sedmé knihy, v tomto projektu se ale s její postavou počítá už od prvního filmu, který bude vycházet z knihy Pistolník. Tak uvidíme, každopádně sex-appealu má Abbey na rozdávání a duo Elba/McConaughey by tak mohla celkem hezky doplňovat. Mezitím už se však tvůrci soustředí na obsazování další důležité postavy a tou by měl být Jake Chambers, Deschainův mladý společník na cestách. Nás každopádně zajímá, co na aktuální obsazení zatím říkáte vy? Začínáte se pomalu těšit, nebo stále váháte? Diskuze je opět vaše.

P.S. stále platí, že jednotlivé filmy bude doprovázet televizní seriál. Jak přesně si to tvůrci představují, nám ale zatím stále uniká.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace