Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šílený mnich Rasputin se podívá do televize


ikona
Sam.Vimes
Ruský mystik a rádce carské rodiny Rasputin se dočká vlastní minisérie. 

Grigorij Jefinovič Rasputin patří mezi nejzajímavější postavy ruské historie. Tomuto muži přezdívanému „šílený mnich“ se podařilo dostat do přízně carské rodiny Romanovců jako léčitel jejich syna Alexeje, který trpěl hemofilií. Postupně se z něj stal jejich rádce a blízký přítel s nezanedbatelným vlivem, zároveň na ně ale vrhal špatné světlo kvůli svému nezřízenému životu, dokonce se spekuluje, že měl poměr s carevnou. Nejpozoruhodnější je ale fakt, že když se Rasputina pokusili zavraždit jeho odpůrci, přežil otravu cyankáli, střelnou ránu do hrudi, zad i hlavy a zemřel až utonutím poté, co jej hodili do řeky Něvy.


Teď by se Rasputin měl podívat do televize ve formě minisérie a podle všeho s prvotřídní péčí. Celou by ji měl napsat a zrežírovat Robert Eggers zodpovědný za nedávný festivalový hit – hororovou Čarodějnici (The Witch). Šest až osm epizod bude pokrývat celý Rasputinův život od mládí na Sibiři přes vzestup k moci až po krvavý atentát. Zkrátka to vypadá, že bychom mohli dostat vyživnou a patřičně drsnou historickou minisérii z prostředí politických špiček Ruska konce 19. století. Nezávisle na tom připravují o Rasputinovi film i Warner Bros, píše jej scenárista Amerického Snipera Jason Hall a v hlavní roli by rádi viděli Leonarda DiCapria.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace