Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

6 největších odhalení z traileru Hry o trůny


ikona
Spooner
gamegame of throneshbohrahra o trůny
Co všechno nám prozradila nabušená upoutávka k očekávané šesté řadě seriálového megahitu? 

Tak se fandové konečně dočkali. Asi se všichni shodneme na tom, že žádná upoutávka na Hru o trůny nebyla tolik očekávaná, jako právě tahle. Bylo to totiž vůbec poprvé, co ani čtenáři bichlí od George R. R. Martina netušili, jaké obrázky mají očekávat a napětí po neslavném konci Jona Sněha by se dalo krájet. Jak už totiž všichni dobře víme, šestá řada už v případě většiny dějových linek přeskočí knihy a bude pro všechny nepopsaným listem. Očekávání z toho, co všechno nám práskne první plnohodnotný trailer, proto byla nemalá.

A nutno říct, že hoši z HBO zase nezklamali a naservírovali nám řemeslně prvotřídní upoutávku, jak jsme od nich zvyklí. Zároveň se ovšem tvůrci snaží všechno držet co nejvíce pod pokličkou a nabízejí nám záběry, z nichž toho na první pohled nejde příliš vyčíst. Jenže stačí si ty jednotlivé milisekundy pozastavit a divák se o šesté sérii může dozvědět celkem zajímavé informace. My jsme se vám proto rozhodli šest nejdůležitějších střípků nyní malinko shrnout. Předem ale varuji, že se možná dočkáte i menších spoilerů a nějaké té trailerové domněnky a divoké teorie. Nevadí? Tak směle čtěte dál.

1. Z královny vězněm
A začněme hned u samotné Matky draků. Daenerys se nám po minulém výletu s Drogonem ocitla v obklíčení starých známých Dothraků. Jenže doba, kdy jí říkali Khaleesi a díky manželství s Khal Drogem se zde těšila velké přízni, jsou dávno pryč. Nové záběry totiž napovídají, že z královny se stal nejspíš dothracký vězeň a podle pohledu na sochu koně přijíždí do jejich slavného města Vaes Dothrak. Vrací se tak tam, kde před pěti sezónami započala její královská cesta. Něco mi ale říká, že tentokrát ji zde asi nečekají moc veselé věci. Snad ji dvojice věrných, Jorah a Daario, najde co nejdříve a tato zápletka se nebude natahovat na celou sezónu. Myslím, že i Tyrion s Varysem, kteří budou mít asi v Meerenu hodně veselo, by to zatraceně ocenili.

 

2. Zpátky na Železné ostrovy
Vrací se ovšem také jeden starý známý rod, o němž jsme bohužel v předchozích řadách příliš neslyšeli. Zdánlivě nic neříkající pohled na krajinu s pár vojáky nám totiž dle znaku na praporcích potvrzuje dlouho očekávaný návrat rodu Greyjoyů, kteří tak konečně pořádně zasáhnou do této krvavé hry. Dočkáme se tak jedné z linek, jež nejspíš ještě bude vycházet z knižní předlohy, a fandové o ni prosí už několik let. S těmito drsňáky zocelenými mořem je totiž v knihách slušná zábava a v seriálu zatraceně chyběli. Obzvláště, když se díky nim budeme evidentně plavit po moři.

 

Upoutávka nám navíc představila i jednoho z nejvýraznějších nováčku nadcházející řady, Eurona Greyjoye, jenž je jednou z nejvděčnějších postav posledních knižních dílů. V traileru ho pak potkáváme při klasickém obřadu jejich rodu, v němž je ponořen do vody. A samozřejmě se dočkáme i Theonovy sestřičky Yary. Jen se nám ukázala v líbajícím záběru, v němž jste ji možná nepoznali. Na tuhle linku se zkrátka těším a doufám, že ji tvůrci nepokazí podobně, jako se jim loni povedlo zprasit rodinku Martellů.

 

3. Bran má problém. Nebo ne?
Těch návratů však bude letos přeci jen více. Po roční pauze se totiž vrací také nadaný invalida Bran, jenž svůj rok mimo obrazovky trávil tím, že se učil a rozvíjel své nadání pod učením Tříoké vrány aka toho starého dědka zarostlého ve stromě. Nyní je však Bran konečně zpátky a rovnou se připomíná v záběru, který polovině fanoušků málem způsobil infarkt. Je ale na devadesát devět procent jasné, že jeho setkání se zlověstným Nočním králem bude jednou z jeho mnoha vizí, která ho má varovat před největší hrozbou. Ostatně fakt, že Bran v záběru stojí, by měl být pro každého dostačujícím vysvětlením. A mimochodem, zmiňovanou “vránu“ si nezahraje nikdo menší, než herecká legenda Max von Sydow, jenž se společně s cameem v sedmých Star Wars evidentně rozhodl udělat na stará kolena radost všem svým vnoučatům či pravnoučatům. O herecké kvality v Branově lince se tak tentokrát bát nemusíme.

4. Toužebně očekávaný flashback
Bran ovšem nebude jediným Starkem vracejícím se na scénu. Dočkáme se totiž i samotného Neda! Ne nebojte se, Seanu Beanovi nenarostla zázračně další hlava. Pouze se dočkáme jeho mladší verze v pořadí druhém flashbacku seriálu. Tento pohled do minulosti by ovšem měl být podstatně důležitější, než ten loňský. Měl by nám totiž poodhalit události u Věže radosti, v níž byla jeho sestra Lyanna vězněna Rhaegarem Targaryenem, a kde se Ned se svými věrnými pokoušel o její záchranu. Skutečnost, že se této pasáže skutečně dočkáme, pak dokazuje záběr mečů tasících mladíků, v jejich čele stojí právě sám Eddard, i následná momentka vojáka ve zbroji se znakem rodu Targaryenů. Proč se tohoto očekávaného flashbacku konečně dočkáme, je snad každému jasné. Pokud ale náhodou tápete, tak si na odpověď musíte ještě pár odstavců počkat.

 

5. Další velkolepá bitva na obzoru
Nebyla by to pak samozřejmě Hra o trůny, kdybychom se nedočkali další epické bitvy. Tu bychom se, jak je dobrým západozemským zvykem, měli shlédnout v deváté epizodě a stejně jako loňský mrazivý nářez v Hardhome ji má na starosti režisér Miguel Sapochnik. A my už nyní máme definitivně jasno, kdo se ji zúčastní. Podle znaku muže svlečeného z kůže na štítech obrovské armády se totiž jasně jedná o vojsko současných vládců Severu, Boltonů. Roose a jeho nezbedný bastard Ramsay tak budou mít plno práce. Kdo se jim ovšem postaví? Podle všeho můžeme logicky očekávat koalici rebelujících severských rodů, jež přísahaly svou věrnost Starkům. Jenže podle několika záběrů je jasné, že na to nebudou tak úplně sami.

Z několika momentek či záběru na vyjukaného Tormunda je totiž zřejmě, že se bitvy zúčastní i slušná armáda divokých. Kdo má ovšem moc dát takové vojsko dohromady? Nabízí se samozřejmě Sansa, za kterou by se po úprku od Boltonů další severské rodiny určitě postavily. Ta by však těžko zvládla ukecat i divoké. Je tu však ještě jedna možnost. Ano, hádáte správně.

 

6. Tak je mrtvý, nebo ne?
Tvůrci a traileroví fachmani sice pořád jedou tu samou písničku. Jon je prostě mrtvý a tečka. Nejenže ale jejich habaďúře věří stále méně lidí (pokud někdo), nová upoutávka nám však dala hned několik indicií k jeho zázračnému oživení. Tak zaprvé je tu onen zmiňovaný flashback, jehož se dočkáme v seriálu právě proto, aby nám potvrdil teorii o Jonově původu a jeho pravých rodičích. A pokud jste o ní doteď neslyšeli, tak pouze prozradím, že v ní nechybí trocha té dračí krve. A proč by nám tvůrci toto vysvětlení nabízeli, pokud by byl velitel Noční hlídky opravdu mrtvý?

Dalším vodítkem je ona zmiňovaná bitva. Právě Jon se po odhalení svých pravých rodičů a zmrtvýchvstání může jevit jako ten pravý kandidát pro spojení dvou velkých armád. Respekt divokých si díky Tormundovi již celkem vydobyl a ani koalice s ostatními rody není v jeho případě nemožná. Jeho účasti na velkolepé bitvě pak nasvědčuje i tento fanoušky pečlivě vytípaný záběr, na němž se za padajícím koněm přibližuje postava až nečekaně podobná právě Jonovi. Podobnost čistě náhodná, nebo se tvůrci takto nenápadně proflákli?

Zkrátka a dobře, s návratem jednoho z hlavních charakterů můžeme na devadesát procent počítat. Otázkou zůstává, jak a kdy se ho dočkáme. Prsty v jeho návratu bude mít samozřejmě Melisandra. Ta sice po Stannisově pádu ztratila víru, její následná svlékačka ovšem nasvědčuje, že díky dalšímu vyvolenému ji brzy získá zpět. A pomůže jí v tom i nebývale drsný Davos, který vezme do ruky Jonův meč a společně s jeho věrnými začne konat spravedlnost. Jde se snad bývalý pašerák pomstít zrádcům Noční hlídky, nebo jde ukrást Jonovo tělo pro Rudou kněžku? Necháme se překvapit. Záběry vrahů z Noční hlídky dobývající se do neznámé místnosti však napovídají druhou možnost.

 
 
To by byla ta hlavní nálož. Šestá Hra o trůny ale toho samozřejmě nabídne mnohem víc. Čeká nás také eskalující konflikt Cersei s Nejvyšším vrabčákem, pokračující trénink slepé Aryi a nesmíme zapomenout také na doposud utajovanou roličku drsňáka Iana McShanea, jenž by nám měl podle svých slov vrátit do hry jednu zdánlivě mrtvou postavou. A ne, tentokrát dle všeho nemluví o Sněhovi. Očekávání jsou zkrátka obrovská a po tomto nahuštěném traileru u některých možná ještě raketově vzrostla. Uvidíme, zda se všechny výše zmiňované teorie nakonec potvrdí.

Na jaké zápletky a charaktery se v nové Hře o trůny nejvíce těšíte?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace