Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Luther mezi radikály


ikona
Spooner
luther
Hollywoodská hvězda se chystá na další seriálovou roli. Trumfne svého nejslavnějšího detektiva? 

Idris Elba patří momentálně asi mezi nejvytíženější hollywoodské herce současnosti. Jde z projektu do projektu a jeho diář je zřejmě nabitý až do roku 2025. On si ale přesto vždycky udělá rád čas na televizní produkci, která z něj ostatně před lety udělala hvězdu. Jeho nedávný návrat do kabátu slavného Luthera sice sklidil malinko rozpačité reakce, v kůži drsného vyšetřovatele jsme ho ovšem nejspíš neviděli naposled. A nyní se navíc vrací do bedny s dalším ambiciózním projektem.

Zahraje si totiž v šestidílné minisérii Guerrilla, jež vzniká ve spolupráci kabelovky Showtime a britské Sky. Série nás zavede do temných zákoutí Velké Británie sedmdesátých let, v nichž budeme sledovat politicky angažovaný pár, který se rozhodne malinko zradikalizovat. Vysvobodí proto politického vězně a společně založí tajnou nebezpečnou buňku. Jejich hlavním terčem zájmu je potom utajená jednotka Black Power Desk, jež je odhodlána zničit všechny formy černošského aktivismu. Námět na slušné retro drama pracující se silnými motivy včetně rasismu bychom zde tedy měli. A zřejmě se dočkají i pořádné péče. Seriál totiž píše, a také ho částečně zrežíruje, John Ridley, jenž má doma Oscara za scénář ke 12 letům v řetězech a stojí i za oceňovaným dramatem American Crime. Prostě ten pravý muž na zpracování takto ambiciózní látky. Koho si pak Idris Elba zahraje, prozatím není známo a tvůrci se to snaží držet pod pokličkou. Jelikož ale producenti přiznali, že představitele ústředního páru ještě hledají, osobně bych to tipoval na onoho politického vězně. Necháme se překvapit. Tuto novinku s Elbou v čele se však rozhodně vyplatí bedlivě sledovat.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace