Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo natočí epického Napoleona?


ikona
Spooner
fukunagahbonapoleonspielberg
Historická minisérie z pera Stanleyho Kubricka a produkce Stevena Spielberga se konečně posouvá vpřed. 

Ambiciózní projekt o samotném Napoleonovi se v Hollywoodu chystá již docela dlouho, v podstatě už přes neuvěřitelných padesát let. Právě na počátku šedesátých let totiž začala samotná režijní legenda Stanley Kubrick psát scénář o životě a dobyvatelských plánech slavného vojevůdce. Jeho projekt i přes tunu načerpaných materiálů skončil k šuplíku a Kubrick se k němu i přes údajnou snahu už nestačil naplno vrátit. Až před pár lety projekt oprášil jeho celoživotní přítel Steven Spielberg a s ambiciózní minisérií, kterou měl navíc režírovat tvůrce Moulin Rouge a Velkého Gatsbyho, Baz Luhrmann, zakotvil na HBO. Jenže od těchto zpráv uplynuly už skoro tři roky, Luhrmann šel o dům dál a projektu bohužel nebylo vůbec slyšet. Až nyní se začínají ledy konečně pořádně hýbat kupředu a zdá se, že by se co nejdříve mohlo zaplnit volné režisérské místo.

Šušká se totiž, že novým režisérem epické minisérie nakonec bude tvůrce prvního Temného případu, Cary Fukunaga. Což je jméno, které by asi většina z nás bralo všemi deseti. S HBO má navíc díky kriminálce z Louisiany své zkušenosti a vidět od mistra temných depresí řádně epickou podívanou, na níž zřejmě HBO se Spielbergem nehodlají šetřit, je sakra velké lákadlo. Na druhou stranu, nic ještě není jisté a Fukunaga má aktuálně na televizním poli celkem hodně práce. Pro kabelovku TNT totiž momentálně chystá historickou detektivku The Alienist a na Netflixu pro změnu kutí hvězdně obsazenou černou komedii Maniac. Vtěsnat do diáře tak obrovský projekt zřejmě nebude jednoduché. Vzhledem k neustálým průtahům pak u této novinky už zkrátka musíme počítat se vším. Uvidíme, jak tyto námluvy tedy nakonec dopadnout. Kdyby se ale ke jménům Kubrick a Spielberg přidal nakonec i Fukunaga, vůbec bychom se nezlobili.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace