Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo z X-Menů se objeví v komiksovce Legion?


ikona
Sam.Vimes
comicslegion
Showrunner Noah Howley dal nahlédnout pod pokličku chystané kabelovkové komiksovky. 

Kravaťáci v kabelovce FX nedávno na základě pilotního dílu objednali osmidílnou první řadu x-menovské komiksovky Legion, s níž se zatím počítá na začátek roku 2017. Její showrunner Noah Hawley (Fargo) se krátce nato trochu rozpovídal v interview a mimo jiné zmínil kdo z X-Menů se v seriálu kromě titulního hrdiny ještě objeví. Poněkud překvapivá odpověď zní, že nikdo. Jedním z důvodů je prý to, že všechny ty známé postavy jsou zatíženy pravidly, tvůrci si s nimi nemohou dělat co chtějí a omezuje to nepředvídatelnost příběhu. Také prý nemáme čekat tak jasné zasazení do času a místa jako třeba u „Kubánské raketové krize“ v První třídě či osmdesátek v Apokalypse.


Laciné výmluvy a snaha vyhnout se srovnání s filmy, vedle kterých by televizní verze postav velice pravděpodobně vypadaly jako chudí příbuzní? Možná. Nesmíme ale zapomínat, že tady se nebavíme o FOXech, kteří tak macešsky zacházejí s komiksovým Luciferem od Mikea Careyho, nebo o NBC, jejichž Constantine byl přinejlepším rozporuplný a především po 13 dílech zrušený. Ne, tady jsme na kabelovce a domově vynikajících Sons of Anarchy nebo Farga. Kromě toho při bližším pohledu dávají Hawleyho slova podstatně větší smysl, než by se na první pohled mohlo zdát. David Heller aka Legion (Dan Stevens) totiž v komiksech trpí schizofrenií a každá jeho osobnost má jinou schopnost. Navíc je to spíš antihrdina než klasická kladná postava. Čili by si jednak měl vystačit i sám bez dalších mutantích spoluhráčů a jednak by větší nejednoznačnost měla být ku prospěchu věci. A Hawleym slibovaný částečně subjektivní pohled na svět očima doslova rozpolceného Legiona (proto ta absence jasného časoprostorového zasazení) zní vyloženě lákavě.

Co na to říkáte? Jste zklamaní, že nedorazí nikdo další z více či méně známých hrdinů anebo se naopak těšíte, že dostanete v subžánru komiksovek zase něco trošku jiného?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace