Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hudební Vinyl dohrál


ikona
Spooner
hboscorsesevinyl
Výtečný výlet do sedmdesátek od Martina Scorseseho se druhé řady nakonec nedočká. 

Asi už jste si za uplynulé měsíce stačili všimnout, že hudební pecku Vinyl zatím počítáme mezi nejlepší a nejvýraznější novinky tohoto roku (American Crime Story je ale přeci jen ještě o stupínek výš) a mnoho z nás z ní téměř slintalo blahem. Výtečná atmosféra, bezkonkurenční soundtrack, geniální herecký galakoncert Bobbyho Cannavale…no prostě lahůdka. Jenže takových nadšených diváků jako my bohužel zase tolik nebylo. Z jedné z nejočekávanějších novinek tohoto roku se totiž z ratingového hlediska bohužel vyklubala slušná katastrofa. Seriál, jenž stál neuvěřitelných sto milionů dolarů, totiž sledovalo jen něco málo přes půl milionů diváků. A to je na tak obrovský rozpočet opravdu tristní číslo. Ohlasy kritiků v zámoří pak postupem času začaly utichat a projekt je zde hodnocen jako zklamání. I přesto však HBO Vinylu, zřejmě kvůli producentské záštitě Martina Scorseseho a strachu z přiznání úplného propadáku, původně odklepla druhou sérii. Tedy až do teď.

Oceňovaná kabelovka si totiž svůj původní verdikt nakonec rozmyslela a seriál po komplikované první sérii definitivně ruší. A i přes původní obnovení to bohužel není zase tak velké překvapení.  V zákulisí projektu totiž bylo v posledních měsících celkem rušno. Kravaťáci z HBO se snažili přijít s řadou produkčních změn a přehlíženou pecku tak divácky více zatraktivnit. Od projektu odvolalo dokonce svého osvědčeného matadora, tvůrce seriálu Terence Wintera, jehož měl v druhé řadě nahradit Scott Z. Burns, který měl vlít do seriálu novou krev. Jenže ten nestačil dodat ani první scénář a stanice se přeci jen rozhodla seriál přeci jen zrušit.

Strach z dalšího propadáku a přepáleného rozpočtu byl prostě asi až příliš velký. I přes pochopitelné důvody se však nemůžu ubránit menšímu smutku. Tenhle hudební kousek s jedinečnou atmosférou si prostě zasluhoval ještě jednu šanci. No nic, tak si jdu aspoň ještě jednou pustit boží soundtrack a zavzpomínat si na osamocenou sérii, z níž se místo hitu nakonec stal jenom přehlížený kousek pro hudební fajnšmekry. Holt ani hvězdná jména před i za kamerou vám dnes zkrátka nezaručí divácký úspěch.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace