Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co koukat v létě, 2. část


ikona
do_Od
koukat nekoukatlétoseriály
Vychytaná letní zábava, kolo druhé. 

Vítejte u druhé části našeho malého průvodce létem 2016. A protože v minulém úvodu jsme už víceméně pokryli všechno podstatné, nebudeme tentokrát ztrácet čas a vrhneme se rovnou na věc.

Mr. Robot

Za normálních okolností by tu nebyl. A to proto, že mě první řada přestala po třech epizodách bavit a já ji ani nedokoukal. Jenže, kolega Davies ano a i když nebyl zcela pozitivní, jisté kvality seriálu nemohl upřít. A podobně to asi viděli i novináři hlasující na Zlatých glóbech, když seriálu přihráli rovnou hlavní výhru za nejlepší loňské drama. Jo, tomu se říká úspěch. Teď by tedy asi bylo fér, dát seriálu druhou šanci. Nebo teprve první?

Pokud o seriálu čtete až dnes, pak se jedná o převážně komorní hackerské drama, které staví na tom, že jedinec dokáže úspěšně vzdorovat systému jen za pomoci své hlavy a vlastního přesvědčení. Je to takový Dexter naruby. V hlavní roli pak exceluje vynikající Remi Malek (jedna z mála pozitivních věcí, které musím uznat i já) a podle toho co jsem slyšel, to postupem času spiráluje k docela slušnému psycho-závěru, který by nové fanoušky mohl minimálně potěšit a nalákat ke sledování druhé série. Ta právě začíná a pokud vás tedy něco takového láká, léto je ideálním časem s tím začít dělat něco víc, než jen koketovat. Good luck, roboti.

Stranger Things

Můj osobní favorit z tohoto žebříčku a zároveň taky horký kandidát na nejlepší novinku nejen letošního léta, ale zároveň i celého roku. Až tak? Až tak! Námět je přitom docela prostý. Parta kluků z malého městečka někde ve Spojených státech hraje jednoho večera Dungeons & Dragons. Pak se rozjedou domů a zatímco tři ze čtyř ten večer skončí ve vlastní posteli, ten poslední skončí někde zcela jinde. Kde přesně, o tom vypráví zbytek seriálu a pokud vám tohle nestačí, pak přidejte mystery atmosféru, kupu odkazů k osmdesátkám, Spielbergovi, Kingovi, dále pak vynikající soundtrack, parádní herce, především ty dětské a.... a víte co, radši už pomalu vyhlížejte recenzi. Prozatím můžu slíbit jen to, že nic pozitivnějšího jsem letos asi ještě nepsal. 

The Get Down

Netflix a Baz Luhrmann spojili síly, aby vám natočili muzíkální seroš k létu a vy byste u toho měli chtít být. Vinyl nevyšel, The Get Down by však mohl. Jasně, není to tak lesklé, ani tak plné zvučných jmen, jižní Bronx během sedmdesátých let by ale mohl skýtat o to napínavější děj, který třeba potrvá dýl, jak jen jednu řadu.

Seriál vypráví o partě afro-amerických teenagerů z Bronxu, kteří neměli nikoho a nic a přesto pomocí své hudby změnili nejen pop a disco scénu New Yorku, ale časem i celého světa. Děj by měl prostupovat několikero společenskými vrstvami, řešit se bude město na pokraji bankrotu, chudoba, umění, ale třeba i obyčejné životy tehdejších obyvatel. Je toho zkrátka dost, tak snad to režisérovi Moulin Rouge vyšlo a za pár týdnů nám představí další velkou pecku. Pravděpodobně se jedná o černého koně tohoto žebříčku.

The Last Tycoon

Hollywood ve 30. letech. O tom a taky o lásce, náccích a chudých imigrantech vypráví novinka The Last Tycoon od Amazonu (domov třeba takového Bosche). A jelikož už jsme k ní psali recenzi, můžete zamířit rovnou k . Venku je zatím pouze pilotní epizoda, nicméně skutečně doporučuji. 

The Night Of

Máte rádi krimi? Zbožňovali jste Sopránovi či The Wire? Pak si jistě zamilujete i nové The Night Of od oscarových scenáristů Stevena Zaillana (Schindlerův seznam) a Richarda Price (nominace za Barvu peněz). Ti se tentokrát ujali příběhu mladičkého Nasira, který studuje v New Yorku a jednoho večera je pozván na večírek svých spolužáků. Na poslední chvíli mu krachne odvoz a tak si bere taxi svého otce. Jeho plány se ale rázem změní ve chvíli, kdy do taxi nasedne nádherná mladá dívka. Háček? O pár hodin později je dívka mrtvá a Nasir ve vězení, obžalovaný z vraždy, kterou tvrdí, že nespáchal.

Nebylo by to HBO, aby toho ale nebylo víc. Právníka, který se bude snažit Nasira vysekat z tohohle průseru si zahrál John Turturro (aneb známý jako jeden ze tří důvodů, proč se dívat na druhé Transformers). A teď to nejlepší. Kontext. Seriál totiž krom ústřední zápletky bude brát v potaz i veškeré okolnosti Nasirova původu a jeho umístění do věznice na Rikers Island, ukáže nám tak dosti odlišný pohled na vězeňskou kulturu (zapomeňte na Orange is the New Black) a to vždycky potěší. Při počtu osmi dílů jde navíc o minisérii, která rozhodně nikomu čas nesežere. Místo toho jej obohatí. Určitě zkuste, recenze už brzy. 

Vice Principals

HBO a hledání nového hitu pokračuje. Ne snad, že by kabelovka dělala špatné seriály. Ballers, Brink, Vinyl... všechno v rámci svých žánrů pamětihodné kousky. Z nějakého důvodu se ale ne a ne masově chytnout a to staví HBO do nezáviděnihodné pozice, kdy se musí škrtat, plánovat, rozmýšlet a strategizovat, dokud se "král" televize zase netrefí. Nyní má vedle kriminální pecky The Night Of ještě další novou komedii Vice Principals a za pár měsíců dorazí hlavní adept na zlato, westernové sci-fi Westworld. My se ale zaměříme na ty Vice Principals.

Seriál bude vyprávět o střetu dvou školních zástupců z menší předměstské střední školy, kde se oba ucházející o nově uvolněnou pozici ředitele. Půjde o mix černého humoru a... normálního humoru, to hlavní co bys vás ale mělo zajímat je, že u toho jsou v hlavních rolích Walter Goggins (The Hateful Eight, Justified) a Danny McBride (huličské komedie se Sethem Rogenem) a seriál natočil David Gordon Green, který dělal například filmy Your Highness nebo Pineapple Express. Kvalita asi zaručena a fanoušci žánru by určitě měli alespoň zkusit. Recenze bude v dohledné době.

A to je ode mě vše, doufám, že se článek líbil a snad jste si vybrali. Minimálně pecka Stranger Things stojí definitivně za zkoušku. Věřte tomu hype.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace