Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Stranger Things: První dojmy

příspěvky 1 - 8 Napsat příspěvek
je to hrozná libovka. trochu to kazí to monstrum, ale jinak všechno šlape jak na drátkách. dlouho jsem neviděl tak dobrý dětský herce, kteří umí hrát a nejsou ani trochu otravní, a ještě jich je několik.
Netflix ty svoje seriály umí fakt vymazlit :+
19830
je to hrozná libovka. trochu to kazí to monstrum, ale jinak všechno šlape jak na drátkách. dlouho jsem neviděl tak dobrý dětský herce, kteří umí hrát a nejsou ani trochu otravní, a ještě jich je několik. Netflix ty svoje seriály umí fakt vymazlit *:+*
0 0
reagovat

do_Od

Mám za sebou další dvě epizody a jsem ještě více spokojenější. Přesto se nějak nemůžu zbavit pocitu, že mít to o dva díly více, tak bych byl mnohem více spokojený. Zvraty, hororové momenty, emocionální scény, to všechno parádně funguje, jen mě to místy přijde trochu uspěchané. Dále bych chtěl s některými postavy strávit více času(hlavně se záporáky z laboratoře, protože mě zatím přijdou jako jedno velké chodící klišé, což nutně nemusíš chápat jako něco záporného). Jinak s Tebou skoro ve všem souhlasím a osobně si myslím, že koukání jedna epizoda za týden by tomuhle projektu spíše uškodila. Ne kvůli atmosféře ta by modle mě mohla lépe gradovat, ale spíše, že by se muselo změnit tempo a dávkování informací. Fakt jsem zvědaví jak se to všechno na konci spojí a jak to celé nakonec dopadne. Těším se až to dokoukám a z jistí jak to všechno nakonec bylo, a jestli to bude mít uzavřený konec nebo ne atd.

PS: Hodně moc se mi líbí odkazy na popkultůru 80. let, soundtrack, forma vyprávění, opakování záběru, spojování podobných záběrů a baví mě postavy a to hodně.

PPS: Z mého pohledu ten scénář, tak geniální není, jen si prostě půjčuje věci, které fungovaly někde jinde a využívá je pro svůj prospěch. I tak si myslím, že jde o výbornou práci co se týče emocí a atmosféry.
19824
Mám za sebou další dvě epizody a jsem ještě více spokojenější. Přesto se nějak nemůžu zbavit pocitu, že mít to o dva díly více, tak bych byl mnohem více spokojený. Zvraty, hororové momenty, emocionální scény, to všechno parádně funguje, jen mě to místy přijde trochu uspěchané. Dále bych chtěl s některými postavy strávit více času(hlavně se záporáky z laboratoře, protože mě zatím přijdou jako jedno velké chodící klišé, což nutně nemusíš chápat jako něco záporného). Jinak s Tebou skoro ve všem souhlasím a osobně si myslím, že koukání jedna epizoda za týden by tomuhle projektu spíše uškodila. Ne kvůli atmosféře ta by modle mě mohla lépe gradovat, ale spíše, že by se muselo změnit tempo a dávkování informací. Fakt jsem zvědaví jak se to všechno na konci spojí a jak to celé nakonec dopadne. Těším se až to dokoukám a z jistí jak to všechno nakonec bylo, a jestli to bude mít uzavřený konec nebo ne atd. PS: Hodně moc se mi líbí odkazy na popkultůru 80. let, soundtrack, forma vyprávění, opakování záběru, spojování podobných záběrů a baví mě postavy a to hodně. PPS: Z mého pohledu ten scénář, tak geniální není, jen si prostě půjčuje věci, které fungovaly někde jinde a využívá je pro svůj prospěch. I tak si myslím, že jde o výbornou práci co se týče emocí a atmosféry.
do_Od
0 0
reagovat

hroubek

Já nikdy neměl pocit, že by tam byl někdo navíc, ono to všechno víceméně spěje do takového konce, kdy si říkáš, že každý dílek skládačky tam má své opodstatnění. A taky že má. To i třeba takový True Detective (první série) mi přišel roztahanější a to měl přitom stejný počet epizod. Možná je to i tím, že zatímco u HBO jsi měl týdenní prodlevy a mohl nad každou indícií trávit desítky hodin (i když nakonec nebyly k ničemu), Netflix ti to smahne všechno najednou a vzhledem k tomu, že většina jeho seriálů je dějově velice poutavá, chceš se dostat ke konci co nejdřív. Je to mnohem agresivnější konzumování a v jistém smyslu jsem měl u Stranger Things místy pocit, že je to až škoda, protože mít to v rámci osmi týdnů, kolem seriálu by se pravděpodobně vybudovala naprosto jiná atmosféra. Nicméně příběh jako takový byl fakt neuvěřitelným způsobem kompaktní, svým způsobem šlo o osm plnohodnotných na sebe navazujících povídek v rámci jedné úžasné sbírky a já fakt přemýšlím, jestli jsem vůbec někdy viděl něco až takhle povedeného. Přitom ten námět se mohl tvůrcům kdykoliv rozsypat pod rukama, zahnout špatným směrem, cokoliv ... ale ne. Tady se ten scénář fakt piplal dokud nebyl perfektní a je to vidět.

Pff a už bych těm pocitům měl začít dávat nějakou celistvější formu a nechat si něco do té recenze, krucinál :D
19822
Já nikdy neměl pocit, že by tam byl někdo navíc, ono to všechno víceméně spěje do takového konce, kdy si říkáš, že každý dílek skládačky tam má své opodstatnění. A taky že má. To i třeba takový True Detective (první série) mi přišel roztahanější a to měl přitom stejný počet epizod. Možná je to i tím, že zatímco u HBO jsi měl týdenní prodlevy a mohl nad každou indícií trávit desítky hodin (i když nakonec nebyly k ničemu), Netflix ti to smahne všechno najednou a vzhledem k tomu, že většina jeho seriálů je dějově velice poutavá, chceš se dostat ke konci co nejdřív. Je to mnohem agresivnější konzumování a v jistém smyslu jsem měl u Stranger Things místy pocit, že je to až škoda, protože mít to v rámci osmi týdnů, kolem seriálu by se pravděpodobně vybudovala naprosto jiná atmosféra. Nicméně příběh jako takový byl fakt neuvěřitelným způsobem kompaktní, svým způsobem šlo o osm plnohodnotných na sebe navazujících povídek v rámci jedné úžasné sbírky a já fakt přemýšlím, jestli jsem vůbec někdy viděl něco až takhle povedeného. Přitom ten námět se mohl tvůrcům kdykoliv rozsypat pod rukama, zahnout špatným směrem, cokoliv ... ale ne. Tady se ten scénář fakt piplal dokud nebyl perfektní a je to vidět. Pff a už bych těm pocitům měl začít dávat nějakou celistvější formu a nechat si něco do té recenze, krucinál *:D*
hroubek
0 0
reagovat
Mám za sebou půlku a velká spokojenost. Je tam toho docela dost a některé linky nejsou úplně vytěžené a buď to by potřebovaly více prostoru nebo by tam nemusely být vůbec. I tak je to zatím dost parádní a za mě za půlku řady, krásných 8/10.
19821
Mám za sebou půlku a velká spokojenost. Je tam toho docela dost a některé linky nejsou úplně vytěžené a buď to by potřebovaly více prostoru nebo by tam nemusely být vůbec. I tak je to zatím dost parádní a za mě za půlku řady, krásných 8/10.
0 0
reagovat
Sam dokonale vystihl mé pocity po úvodním díle, nicméně jo, fakt to byl jen předkrm. Aneb tenhle binge stál opravdu za to. ;)

Recenze zbytku likely very soon.
19820
Sam dokonale vystihl mé pocity po úvodním díle, nicméně jo, fakt to byl jen předkrm. Aneb tenhle binge stál opravdu za to. *;)* Recenze zbytku likely very soon.
0 0
reagovat
První díl je jen ochutnávka a sedmička je správná...ale jde to strašně nahoru!
BTW tohle mi doma bude hrát hoodně dlouho.
19819
První díl je jen ochutnávka a sedmička je správná...ale jde to strašně nahoru! BTW [link="https://youtu.be/FpHNlx0pPIU"]tohle[/link] mi doma bude hrát hoodně dlouho.
0 0
reagovat
7micku takovemu spickovemu serialu?
19818
7micku takovemu spickovemu serialu?
7
0 0
reagovat
Po styroch dieloch zatial velka spokojnost.Vyborna atmosfera,zaujimavy pribeh a postavy.Jedne, co trochu vadi, su niektore sceny s W.Ryder.
19817
Po styroch dieloch zatial velka spokojnost.Vyborna atmosfera,zaujimavy pribeh a postavy.Jedne, co trochu vadi, su niektore sceny s W.Ryder.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se