Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další špionážní minisérie podle Johna le Carrého


ikona
Sam.Vimes
john le carréspy who came in from the cold
Po výtečném Nočním manažerovi se John le Carré dočká další minisérie. 

Klasik špionážních románů John le Carré se už dočkal vícero adaptací svých knih. Z poslední doby z nich byly asi nejvíce vidět filmový Tinker, Tailor, Soldier, Spy (Jeden musí z kola ven) s Gary Oldmanem a Benedictem Cumberbatchem nebo televizní The Night Manager, „bondovka bez akce“ s Tomem Hiddlestonem a Hugh Lauriem. A právě stejná produkční skupina (The Ink Factory), jež stojí za Nočním manažerem, se postará i o chystanou adaptaci knihy The Spy Who Came in from the Cold.


V češtině jednoduše Špion, který se přišel ohřát je le Carrého asi nejznámější knihou. Stručně k ději: studená válka, Berlín, důstojník britské výzvědné služby Alec Leamas právě přišel o posledního ze svých agentů. Místo důchodu se Leamas s vidinou pomsty rozhodne vzít ještě poslední misi, zahrát si návnadu v podobě zahořklého britského agenta a zasít mezi východoněmeckými špiony semínka pochyb a podezření, kdo všechno je dvojitý agent. Špion už jednou zfilmován byl, v roce 1965 s Richardem Burtonem v hlavní roli. Scénáře pro připravovanou minisérii píše Simon Beaufoy, který má doma Oscara za Milionáře z chatrče. A samotný John le Carré dostane roli výkonného producenta (což ovšem taky nemusí znamenat nic víc, než jméno v titulcích). Tak doufejme, že nás čeká stejně kvalitní podívaná jako v případě (i námi) chváleného Nočního manažera.

 -----

Vytáhni v hospodě: John le Carré si i přes svůj vysoký věk vystřihnul camea v několika adaptacích svých knih:

 Tinker, Tailor, Soldier, Spy (2011)

 

The Night Manager (2016)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace