Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočkáme se nových Bídníků?


ikona
do_Od
bbcbídníciles miserables
Slavný román se vydává do televize. 

Bídníci, slavný román z pera francouzského spisovatele Victora Huga se dočkal již mnoha adaptací. Ta poslední, ve které se zpívalo a tančilo a vše co jste viděli byly jen close-upy na umazané tváře Anne Hathaway nebo starostlivý výraz Hugh Jackmana, vyhrála tři Oscary a přesvědčila i takového zatvrzelého bídníka jako jsem já, že i dvou a půl hodinové muzikály mohou být občas sranda. Také se potvrdilo, že velebená díla klasických autorů i v dnešní době stále letí a podobnou myšlenkou se teď nově řídí i hlava programového obsahu BBC, jistá Charlotte Moore. Ačkoliv, zase tak moc nové to není.

Ta teď totiž potvrdila, že BBC chystá novou šestidílnou adaptaci výše zmíněného románu, kde se nebude ani tolik zpívat (čti vůbec) a místo toho se děj soustředí na dvě z jeho hlavních postav. Jean Valjeana a Javerta, jejichž hra na kočku a myš na pozadí Francouzské revoluce by měla být hlavní náplní celé minisérie. Zpráva pak přichází relativně krátce po úspěchu jiné BBC minisérie, ta nesla název War & Peace a její recenzi jste si před pár měsíci mohli přečíst zde. O scénář se pak nepřekvapivě postará ten samý člověk, který stál za předchozí sérií. O režisérovi nebo obsazení se zatím nic neví, tak snad se casting povede a výsledný seriál svou kvalitou nijak nevybočí z jinak nadstandardní BBC produkce. A i kdyby jo, vždycky si vzpomeňte, že někdo taky natočil Pýchu, předsudek a zombie. To je teprv peklíčko.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace