Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

BBC objednala animovaného Doctora Who


ikona
Sam.Vimes
doctor who
Starý Doctor Who se vrátí v animované podobě.  

Doctor Who patří už přes padesát let ke klenotům britské televizní sci-fi. Za tu dobu se v něm vystřídal víc než tucet různých tváří Doctora a odvysílalo se úctyhodných 826 epizod. Během šedesátých a sedmdesátých let se ale část starých epizod ztratila v nenávratnu kvůli tehdejší archivační politice BBC. Některé pásky byly přehrány jiným materiálem, jiné se poškodily při nešetrném skladování... Dohromady chybí 97 dílů, převážně s prvním a druhým Doctorem.

Teď ale BBC objednala šestidílnou animovanou minisérii, která rekonstruuje jeden ze ztracených příběhů: The Power of the Daleks. V něm Doctor se svými společníky Polly a Benem bojují s Daleky na planetě Vulcan (ne, pan Spock opravdu nepřijde). A právě tady dojde poprvé k regeneraci, byť se jí tenkrát ještě říkalo "obnovení" (renewal), během níž se úplně první Doctor (William Hartnell) změní v druhého (Patrick Troughton). Rekonstruovat se bude na základě dochovaných fotografií, klipů z původních epizod a hlavně dochované audiostopy. S premiérou se počítá již na 12. listopad.

Natáčení desáté řady je mezitím v plném proudu, Doctorem je stále Peter Capaldi, tentokrát ovšem s novou společnicí v podání Pearl Mackie

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace